Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Vinkit talvilomalle

    Photo: Julia Kivelä

    Ihana talvi odottaa lomailijaa

    Tykkylumi, revontulet ja tunnelmallinen nuotio. Pohjoisen aavassa maisemassa silmä lepää. Suomen talvinen luonto tarjoaa lomailijalle upeita mahdollisuuksia: laskettelua, hiihtoa, retkiluistelua, talviretkeilyä ja rentoutumista! Talvella on syytä pukeutua lämpimästi ja varautua ylimääräisellä.

    Mitä mukaan talviretkelle?

    Talvella retkeily on kesäretkeilyyn verrattuna monessa suhteessa erilaista. Kylmä, lumi, jää ja pimeys asettavat retkeilijälle omat haasteensa. Niinpä talviretkille on otettava vaatteita ja varusteita selvästi enemmän kuin kesän retkille. Olemme luoneet oppaan helpottamaan talviretkeilijän matkaan lähtöä. Lue oppaistamme, minkälainen on pakkauslista talviretkelle.

    Aurinkolasit keväthangille

    Valkea lumi tehostaa auringon säteilyn vaikutusta, koska säteily heijastuu lumesta takaisin. Siksi kunnolliset, laadukkaat aurinkolasit ovat tarpeen erityisesti kevätauringon tullessa esiin. Kerromme oppaissamme kattavasti aurinkolasien ja linssien ominaisuuksista sekä niiden käyttötarkoituksesta. Lue oppaastamme kuinka valita aurinkolasit oikein.

    Pukeudu kerroksiin

    Kerrospukeutuminen on paras keino pitää kylmä loitolla kovimmillakin pakkasilla. Kun pukeudet kerroksittain, käytä parhaimpia materiaaleja: merinovillaa ja untuvaa. Niiden päälle vielä kosteudelta ja tuulelta suojaava kuorikerros, niin voit nauttia talven harrastuksista ja aktiviteeteista aamusta iltaan. Jos aihe ei ole vielä tuttu, voit lukea kerrospukeutumisen perusteet oppaistamme.

    Äärimmäiset olosuhteet

    Joskus olosuhteet ovat Suomessakin sen kaltaiset, että ulos meneminen voi arveluttaa. Jos kuitenkin retkelläsi joudut sellaiseen tilanteeseen, vaatteet ja varusteet on hyvä olla kunnossa. Pata Degerman kokosi listan vaatteista ja varusteista, joilla pärjää esimerkiksi melontaretkellä Grönlannissa.

    Lue lisää
    Mukaan hiihtolenkille 
    Talviretkelle 
    Turvallisesti lumella ja jäällä 

    Matkalla. Perillä.

    TALVIPUKEUTUMISEN MATERIAALIT

    Talvipukeutumisessa kannattaa suosia villaa, merinovillaa ja untuvaa.

    Merinovilla ei ihoa vasten kutita niin herkästi kuin normaali villa. Syy on merinolampaista saatavan villan selkeästi pidemmät ja ohuemmat kuidut.

    Villa sitoo lämpöä ja lämmittää myös kosteana. Kun hikoilet, kosteus kulkeutuu villamateriaalin läpi, mutta osa kosteudesta jää matkan varrelle. Erotuksena esimerkiksi puuvillaan, villa voi imeä kosteutta jopa 30 prosenttia kuivapainostaan ilman, että villa tuntuu käyttäjästä kostealta.

    Villa ja merinovilla eivät haise pahalle pitkäaikaisen käytönkään jälkeen. Siksi ne ovat erityisesti retkeilyyn hyvin soveltuvia vaatteita.

    Untuva on tehokkain lämmöneriste ulkoiluvaatteissa. Se sitoo pienen pieniin ilmapusseihin lämmintä ilmaa. Fill power -arvo kertoo kuinka eristävää untuva on, mutta untuvan lämpöisyyteen vaikuttavat myös vaatteen paksuus ja yksityiskohdat kuten saumat.

    Tuulelta ja kosteudelta suojautuu parhaiten käyttämällä hengittävää ja veden- ja tuulenpitävää kalvollista takkia.

    Aluskerrasto 
    Pipot ja hanskat 
    Villapaidat 
    Untuvatakit 
    Kuorivaatteet 

    Suosituimmat tuotemerkit

    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite