Yksinkertainen on herkullista! Grillatun juustoleivän kanssa ei tarvitse kikkailla. Herkullinen grillileipä syntyy leirinuotiollakin helposti ja nopeasti. Kokeile juuston kanssa täytteenä myös tonnikalaa.
Juustoinen unelma
(kahdelle)
- 6 paahtoleivän viipaletta
- 100 g voita paistamiseen
JUUSTOT
- 6 viipaletta emmentalia
- 6 viipaletta amerikkalaista cheddaria
- 2 dl raastettua cheddaria
- 1/2 dl raastettua mozzarellaa
TARJOILUUN
- Chilikastiketta
- Kourallinen kevyesti suolattuja, karkeita sipsejä
- Ketsuppia
- Pieni pala parmesaania raastettuna
- Suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
Valmistus:
- Voitele leipäviipaleiden toinen puoli ja aseta ne kuumalle pannulle – tai suoraan grilliritilälle hiilloksen ylle, mikä lisää leipien makua.
- Lisää jokaiselle leivälle viipaleet emmentalia ja cheddaria sekä chilikastiketta oman maun mukaan. Jaa raastettu juusto neljälle kuudesta viipaleesta. Mitä enemmän juustoa, sen mehevämpi leipä. Juuston ei tarvitse olla leivällä tasaisesti – on vain hyvä, jos suutuntuma vaihtelee eri kohdissa leipää.
- Paista kolme minuuttia tai kunnes leivät ovat rapeita ja juusto on sulanut.
- Murskaa kourallinen sipsejä ja levitä ne kaikille viipaleille yhdessä chilikastikkeen kanssa. Ota paahtoleipä, jossa on sekä raastettua juustoa että viipaleita ja aseta sen päälle leipä, jossa on vain juustosiivuja niin, että juusto on alaspäin. Lisää kolmas leipä raastettu juusto alaspäin kahden muun päälle. Valmis leipä koostuu näin kolmesta viipaleesta, joissa kaikki juusto on leivän sisällä.
- Paina leipää kasaan, levitä hieman lisää voita ulkopinnalle ja paista lisää kummaltakin puolelta.
- Nosta leivät leikkuulaudalle ja leikkaa ne kulmittain puoliksi. Aseta kolmioleivät päällekkäin ja ripottele päälle runsaasti sipsejä ja raastettua parmesaania. Tarjoile ketsupin kanssa.
TONNIKALATÄYTE
- 500 g MSC-sertifioitua purkkitonnikalaa
- 100 g majoneesia
- 1 hienonnettu sipuli
- 1 dl paprikarelissin mehua
- 1/2 sitruunan puristettu mehu
- Chilikastiketta
- Suolaa ja mustapippuria
Paprikarelissi:
Soseuta 200 g säilöttyä paprikaa, valkosipulinkynsi, puolikkaan sitruunan kuori, 1 rkl kapriksia, 20 g parmesaania, suolaa ja pippuria.
Siivilöi ja säästä mehu tonnikalatäytteeseen.