Paella on ihanan värikäs, herkullinen ja täyttävä retkiruoka niin päiväretkillä kuin pidemmillä vaelluksilla. Sahramilla maustettu retkipaella ei todellakaan häviä maussa alkuperäiselle espanjalaiselle klassikkoruoalle. Retkeilijän valmistaa paellan ruokatermariin, josta sen voi nauttia päiväretkellä tai valmistaa kuivatuista aineksista pidemmälläkin vaelluksella. Monet reseptit on tehty sovellettaviksi, mutta ethän skippaa sahramia, sillä se on tämän retkiruoan juju!
Yhteen ruokatermariin mahtuu puolet reseptistä, eli jaa reseptin ainekset kahteen termariin. Sopiva määrä riisiä yhdelle retkelijälle on 1 dl. 10 minuutin pikariisi kypsyy ruokatermarissa hyvin, kun perään kaataa 2 dl kiehuvaa vettä.
2 annosta
Vegaaninen, gluteeniton
Tarvitset
Valmistus
Lisää yhteen ruokatermokseen 1 dl riisiä ja kaada päälle 2 dl kiehuvaa vettä. Sulje korkki sillä aikaa kun valmistelet loput aineksista. Halkaise kirsikkatomaatit, oliivit ja paprikat. Keitä soijasuikaleita kasvisliemellä maustetussa vedessä, kunnes vesi on haihtunut. Lisää joukkoon öljyä sekä pieneksi pilkotut paprikat. Paahda kunnes paprikat pehmenevät ja saavat hieman väriä.
Kaada puolet kasviksista ja mausteista yhteen ruokatermariin riisien päälle ja anna kypsyä ainakin noin tunti ennen ruokailua.
Vaellukselle: Kuivaa kasvikset ja pakkaa minigrip-pussiin. Retkellä valmista kuten ohjeessa, eli lisää 1 dl riisiä (per ruokatermari), kuivatut kasvikset sekä soijasuikaleet mausteineen ruokatermariin. Voit lorauttaa perään öljyä jos haluat ruoasta täyteläisemmän. Vaellusversiossa soijasuikaleita ja paprikoita ei paahdeta. Myös sitruunan voi tällöin jättää pois. Kaada päälle kiehuvaa vettä juuri sen verran että ainekset peittyvät. Anna kypsyä ainakin pari tuntia, tai sen verran että kasvikset ovat ennastuneet.
Resepti ja kuvat: Viimeistä murua myöten ja vegan and wild