Satay-nuudelit maistuvat ja sopivat ihan jokaiseen retkitarpeeseen. Voit valmistaa aterian joko tuoreista aineksista päiväretkiä varten tai kuivatuista raaka-aineista vaellukselle. Riisinuudelit kypsyvät nopeasti ruokatermarissa muiden raaka-aineiden kanssa, eivätkä kuitenkaan mene termarissa liian mössöksi pidemmänkään säilytysajan aikana.
Nämä satay-nuudelit saavat raikkautta mangosta. Kuivatut mangot ennastuvat ruokatermarissa kuumassa vedessä kuin tuoreiksi.
Resepti on tehty päiväretkelle. Katso reseptin lopusta vinkit, miten saat tästä helposti vaellusruoan.
2 annosta
Gluteeniton, vegaaninen
Tarvitset
Valmistus
Paloittele tofu siivuiksi. Leikkaa kuivatut mangot pienemmiksi palasiksi. Hienonna chili. Jaa kaikki ainekset, paitsi pähkinät, kahteen ruokatermariin. Kaada kumpaankin ruokatermariin n. 2 dl kiehuvaa vettä – niin että riisinuudelit uppoavat juuri veden alle. Jätä tekeytymään ruokatermariin vähintään 30 minuutiksi, tai niin kauan, kunnes on lounashetki. Lounashetkellä lisää halutessasi joukkoon paahdettuja pähkinöitä tuomaan lisärapeutta.
Voit valmistaa ruoan myös keittimellä. Kiehuta ensin mangopalasia vedessä, jotta ne pehmenevät. Lisää sitten riisinuudelit mukaan kattilaan ja lisää tarvittaessa vettä. Kypsennä riisinuudelit ja kaada ylimääräinen keitinvesi pois. Kaada kaikki loput ainekset kattilaan ja lämmitä.
Vaellukselle: Jos valmistat aterian vaellukselle, käytä 2 hengen annokseen kookoskerman sijasta 60 g kookoskermajauhetta. Kuivaa silloin edamamepavut sellaisenaan ja tofu sekä chili ohueksi siivutettuna. Tuoreen chilin voit korvata halutessasi chilirouheella. Jaa ainekset kahteen ruokatermariin ja kaada kiehuvaa vettä n. 3,5 dl verran (710 ml ruokatermarin puoliväliin). Vaihtoehtoisesti keitä raaka-aineet kattilassa veden kanssa kypsäksi.
Resepti ja kuvat: Viimeistä murua myöten ja vegan and wild