Pasta onnistuu hyvin myös ruokatermarissa, kun käytät pastana orzo-jyväpastaa. Siinä missä pastat yleensä kypsyvät ruokatermarissa täysin ylikypsäksi muhennokseksi, niin orzo-pasta säilyttää pitkänkin muhimisen aikana rakenteensa.
Uunifetapastan raaka-aineita ja makumaailmaa mukaillen syntyi tämä helppo retkipasta, jonka voit valmistaa kotona helposti ruokatermariin päiväretkeä varten. Pasta kypsyy itsestään ja samalla tomaatit muhivat pehmeiksi kuumassa liemessä. Feta ei toki ole paahdettu uunissa (ellet sitten halua nähdä sen lisävaivan), mutta lämpimässä termarissa hautuessaan se muodostaa pastalle samalla kastikkeen kuitenkin osan fetasta jääden kivoiksi sattumiksi.
2 annosta
Vegaaninen
Tarvitset
Valmistus
Halkaise kirsikkatomaatit. Hienonna valkosipulinkynnet ja basilikaa. Jaa kaikki ainekset kahteen ruokatermariin. Lisää kumpaankin ruokatermariin n. 2 dl kiehuvaa vettä – sen verran, että pasta peittyy juuri hyvin veden alle. Älä kuitenkaan täytä ruokatermaria täyteen saakka vedellä, sillä silloin lopputulos jää vetiseksi. Anna hautua vähintään tunti, tai niin kauan kunnes on sopiva ruokailuhetki.
Vaellukselle: Jos haluaisit valmistaa tämän vaellukselle, kuivaa halkaistut tomaatit, basilika ja feta. Etene muuten kuten päiväretkireseptin kanssa, mutta kaada kuumaa vettä n. 1-1,5 dl enemmän, niin että myös kuivatut ainekset varmasti jäävät kiehuvan veden alle ja pääsevät ennastumaan.
Resepti ja kuvat: Viimeistä murua myöten ja vegan and wild