Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Talvivaraston tyhjennys 11.3. asti »

    RETKIKAASU JA MUUT POLTTOAINEET

    Primus-kaasu, sprii vai bensiini? Myymälöistämme löydät retkikeitinten polttoaineita, joita käymme läpi tällä sivulla. Kysy vapaasti asiantuntevalta henkilökunnaltamme, mikä polttoaine sopii juuri sinun keittimeesi ja suunnitellulle seikkailulle. Nyt voit myös tilata SIP Power Gas-kaasua myös verkkokaupasta.


    Primus Summer Gas

    Primuksen kesäkaasu on kaasuseos, joka on optimoitu kesäolosuhteisiin, joissa lämpötila on yli 15 °C. Normaalit kaasuseokset näissä lämpötiloissa ovat vähemmän tehokkaita, mikä johtaa korkeampaan polttoaineenkulutukseen kuin on tarpeen.

    Summer Gas 230 g

    Summer Gas 450 g

    Primus Power Gas

    Primus Power Gas on yksi monipuolisimmista kolmen vuodenajan kaasuseoksista. Se tuottaa suuren tehon kesällä, keväällä ja syksyllä. Vaikka lämpötila putoaisikin muutamiin miinusasteisiin, niin tämä kaasu toimii. Sen monipuolisuus tekee siitä sopivan tilanteisiin, joissa sää- ja lämpötilaolosuhteet ovat epävarmat.

    Power Gas 100g

    Power Gas 230g

    Power Gas 450g

    Primus SIP Power Gas

    SIP Power Gas jäljittelee luotettavan Power Gasin suorituskykyä, todella monikäyttöistä kaasua, joka toimii useimmissa olosuhteissa. Uusi SIP Power Gas -kaasu takaa korkean paineen nollassa celsiusasteessa ja jopa sen alapuolella, aivan kuten Primus Power Gas -kaasu. Monet tekijät kuitenkin vaikuttavat ruoanlaittoon kylmissä olosuhteissa. Tästä syystä on suositeltavaa käyttää Primus Summer Gasia lämpimissä lämpötiloissa ja Primus Winter Gasia parhaan polttoaineen suorituskyvyn saavuttamiseksi kylmällä säällä, alle nollassa celsiusasteessa.

     

    Primus Winter Gas

    Kun lämpötila putoaa selvästi alle nollan asteen, suurin osa kaasuseoksista menettää tehonsa ja toimii huonosti. Tämä johtuu siitä, että nesteytetty kaasu haihtuu huonommin, mitä kylmemmäksi se tulee. Siksi Primus Winter Gas on optimoitu toimimaan myös kylmissä olosuhteissa. Yhdistämällä innovatiivisen sisusrakenteen ja parhaan kaasuseoksen, polttoaine tarjoaa ylimääräisen voiman, jota tarvitaan lumen sulattamiseen tai lämpimän aterian valmistamiseen.

    Kylmissä olosuhteissa säiliön paine laskee, mikä antaa perinteisille polttoaineille pienemmän tehon tai ei ollenkaan tehoa. Innovatiivinen sisäosa nimeltä Vapor Mesh ylläpitää korkeampaa painetta, mikä tekee polttoaineesta tehokkaamman. Alle 60 minuutin käytössä se on noin 9 % tehokkaampi kuin vastaavat kaasuseokset ilman Vapor Mesh -ominaisuutta. 120 minuutin käytössä se on lähes 15 % tehokkaampi.

    Winter Gas 230g

    Winter Gas 450g

    Näin Winter Gas säilyttää tasaisemman suorituskyvyn

    1. Laajennettu pinta-ala = lisääntynyt paine
    Vaihemuutos tapahtuu sekä paperista että pinnasta vain säiliön pinnan sijasta, kuten tavanomaisessa kaasusäiliössä. Tällä tavalla pinta-ala laajenee ilman suurempaa astiaa. Tämä lisää painetta kaasusäiliössä.

    2. Pienempi kiehumisaika
    VaporMesh-paperi- ja kaasuseos lisää vaiheen siirtymisen nopeutta nesteestä kaasuun. Poltin saa enemmän polttoainetta, mikä tarkoittaa, että kypsennysaika todella matalissa lämpötiloissa on lyhyempi verrattuna muihin kaasusäiliöihin.

    3. VaporMesh
    Paperi, joka verhoaa astian sisäpuolen ja imee kaasun nestemäisessä muodossaan. VaporMesh-paperin vaikutus lisääntyy, kun polttoainetaso laskee, ja kaasu saa tasaisemman suorituskyvyn täydestä patruunasta aina lähes tyhjään patruunaan.

    4. Nestekaasu
    Propaanin ja isobutaanin seos on sama kuin Power Gasissa: noin 20 % propaania ja 80 % isobutaania.

    Kierrätä tyhjä kaasupatruuna

    Pidetään huoli ympäristöstämme. Jos kaasu pääsee loppumaan retkelläsi, niin kanna tyhjä kaasupatruuna mukanasi ja toimita se oman kuntasi vaarallisen jätteen keräykseen. Lue lisää retkeilijän lajittelu- ja kierrätysoppaasta.

    Kuinka pitkään kaasupatruuna kestää?

    Paljon riippuu säästä, kuten lämpötilasta ja tuulesta, sekä mitä kaasua, poltinta/keitintä ja kattilaa käytetään ja miten niitä käytetään. Tehokas keitin, kuten Primus Primetech, jossa on tuulensuoja ja lämmönvaihtimella varustettu kattila, auttavat säästämään polttoainetta ja yhdellä kaasupatruunalla voi kokkailla jopa 50 % pidempään verrattuna keittimeen ilman tuulensuojaa ja normaaliin alumiinikattilaan.

    Taulukon määrät ovat yhdelle hengelle ja yhdelle keittimelle. Kahdelle hengelle lisää plus 50 %.
    Huom! Määrät ovat ohjeellisia ja vaihtelevat mm. sään, tuulen, kattilamateriaalin sekä ruoan mukaan.

    Kesä

    Kaasu

    Bensiini

    1 päivä

    100g

     0,1l

    1 päivä Primetech-kattilalla

    50g

     0,06l

    2 päivää

    230g

     0,3l

    2 päivää Primetech-kattilalla

    100g

     0,18l

    7 päivää

    2 x 230g

    0,8l

    7 päivää Primetech-kattilalla

    230g

    0,5l

    Trangian antama yleisohje kesäkäytössä spriikeittimiin on 5 dl / henkilö / viikko.

    Talvi

    Kaasu

    Bensiini

    1 päivä

    230g

     0,2l

    1 päivä Primetech-kattilalla

    100g

     0,15l

    2 päivää

    450g

     0,6l

    2 päivää Primetech-kattilalla

    230g

     0,35l

    7 päivää

    450g + 230g

    1,5l

    7 päivää Primetech-kattilalla

    450g

    0,9l

    Muut polttoaineet

    Allround gas
    Butaanikaasu kaasusytyttimien ja myrskysytyttimien kuten Primus Powerlighterin täyttämiseen. Kannessa on eri venttiilien suuttimet.

    Power Fuel
    Edistynyt polttoaineseos, joka palaa hyvin puhtaasti ja korkealla lämpötilalla verrattuna muihin nestemäisiin polttoaineisiin, kuten petroli, diesel, lakkabensiini. Yhdessä bensiinin kanssa tämä on paras vaihtoehto talvisessa ilmastossa sekä vuoristossa ja korkeissa olosuhteissa.

    Raakaöljystä valmistettuja polttoaineita, kuten Power Fuel ja bensiini, voidaan käyttää vain osassa retkikeittimiä, ns. monipolttoainekeittimissä.

    Sprii-polttoneste

    Nestemäinen polttoaine retkikeittimille, joissa käytetään spriipoltinta (alkoholipoltinta), kuten Trangiat.

    Primus Allround Gas

    Primus Power Fuel

    Sprii-polttoneste (Marinol)

    Etsi lähin myymälä, jossa retkeilyn asiantuntija auttaa valitsemaan oikean kaasun.

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite