/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Riippumattoretkeilyn perusteet

    Riippumatto on mainio majoite retkille

    Se on helppo pakata matkaan sillä riippumatot ovat usein todella kevyitä ja pakkautuvat erittäin pieneen tilaan. Riippumatossa loikoillessa tähtiä katsellen mieli todella lepää. Jotta riippumattoretkeilystä saa kaiken irti, on hyvä huomioida seuraavat vinkit.

    Lisävarusteet 

    Turvallisuus riippumaton ripustamisessa

    Ripustaessasi riippumattoa on varmistettava, että kiinnityspisteet ovat turvalliset. Jos käytät puita kiinnityspisteinä, varmista, että puu on hyvissä voimissa eikä sen yläoksilla ole kuolleita oksia, jotka voivat tippua nukkujan päälle. Riippumaton alla ei myöskään tulisi olla teräviä kiviä tai kantoja.

    Tarppi eli pressu on sateensuojan lisäksi hyvä suoja puista tippuvia käpyjä ja muita pieniä tippuvia asioita vastaan.

    Olethan ystävällinen puille

    Ota puut huomioon kiinnittäessäsi riippumattoa. Tavallisilla kiinnitysnaruilla puuhun jää helposti syvätkin jäljet. Mitä useampi retkeilijä kiinnittää riippumaton samoihin puihin, sitä suurempaa haittaa ja tuhoa siitä tulee puulle. Suosituilla retkeilyalueilla tämä on jo selvästi havaittavissa.

    Puuystävällisellä kiinnitysratkaisulla, ns. puunhalaajalla, kiinnitettynä, riippumatosta ei jää puuhun haitallisia jälkiä. Hyvä vaihtoehto on esimerkiksi Ticket To The Moonin Moon-Strap. Hyvä lisä on myös Gibbon Tree Wear. Vaihtoehtoisesti voi käyttää esim. vanhaa solumuovista makuualusta, tai siitä leikattuja pienempiä paloja.

    Makuualusta on tärkeä riippumatossakin nukkuessa

    Nukkuessaan riippumatossa retkeilijän tulee suojautua alta tulevalta kylmyydeltä, myös kesäisin. Tähän tarkoitukseen sopivat sekä tavalliset makuualustat, että erityisesti riippumattokäyttöä varten suunnitellut riippumattopatjat. Ilmapatjoja käyttäessä patjaa ei kannata täyttää yhtä paljon kuin maassa nukkuessa, vaan jättää se hieman löysäksi jotta alusta mukailee paremmin riippumaton muotoja. Mukava vaihtoehto makuualustalle on underquilt eli aluspeite, joka ripustetaan riippumaton alle.

    Nuku riippumatossa viistosti

    Riippumatossa kannattaa nukkua hieman viistossa, silloin nukkujaan kohdistuva paine polvien, lantion ja olkapäiden alueella pysyy vähäisenä ja yö sujuu mukavasti. Jotta viistossa nukkuminen onnistuisi, tulee riippumaton olla noin metrin nukkujaa pidempi sekä tarpeeksi leveä. Yhden hengen riippumatto ei varsinaisesti ole nukkumista varten suunniteltu ja se onkin yleensä liian pieni retkeilykäyttöön.


    Yhden hengen riippumatto on hyvä päiväunia varten ja hetkellistä hengailua varten. Retkeilyä ja yöpymistä ajatellen on parempi ostaa kahden hengen riippumatto, joka on tarpeeksi leveä että siinä voi nukkua mukavasti viistosti.

    Riippumaton ripustaminen

    Riippumattoa ei kannata ripustaa liian kireäksi tai liian löysäksi. Jos matto on liian kireällä, viistossa nukkuminen ei onnistu ja mattoon kohdistuu turhan paljon rasitusta. Jos matto on liian löysä, mukavuus kärsii ja maton keskelle saattaa nousta harjanne, joka häiritsee nukkumista. Hyvä perussääntö on, että köydet ovat 30 asteen kulmassa (vinkki: joissakin kompasseissa on kulman mittaus). Kokeilemalla löydät itsellesi parhaan kireyden.

    Köysitaito

    Riippumattoretkeilijän on hyvä osata solmuja! Solmujen taitaminen helpottaa huomattavasti riippumattojen ja niiden päälle tulevien katosten, eli tarppien, kiinnittämistä. Kolme käytännöllistä solmua ovat paalusolmu, prusik-solmu ja telttasolmu. Katso blogistamme vinkit ja opit tekemään solmut, joilla pärjäät tilanteessa kuin tilanteessa.

    Suosituimmat tuotemerkit

    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite