/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Trangian käyttö

    Trangian kokoaminen ja käyttö

    Trangia on luotettava ja monikäyttöinen keitin, joka sopii päivä- ja yöretkeilijälle, jonka ei tarvitse viilata grammoja. Trangialla syntyy helposti ruokaa 2–3 hengelle.

    Nestetrangia eli spriikäyttöinen keitin on täysin hiljainen ja varma keitin, joka toimii monissa eri olosuhteissa ympäri vuoden. Pakkaa sprii aina vuotamattomaan nestepulloon ja eri taskuun kuin ruoat, jotta mahdollinen vuoto ei sotke ja pilaa ruokia.

    Kaasutrangia on erinomainen kolmen vuodenajan yleiskeitin kaikille retkille. Kaasu on tehokkaampi kuin sprii, mutta pitää pientä ääntä eikä toimi kovilla pakkasilla. Kaasun etuna on myös se, että kokkauksen valmistuttua kaasun voi katkaista heti. Spriikeittimessä täytyy polttaa polttoaine loppuun tai odottaa, että keitin ja sprii jäähtyy täysin, jotta sen voi kaataa takaisin pulloon.

    Trangia-keittimet

    Trangian kokoaminen

    1. Avaa Trangian hihna.
    2. Poista kantena toimiva paistinpannu.
    3. Ota ulos kattilat, pannu, kahva sekä keitinosa.
    4. Aseta alimmaiseksi, maata vasten Trangian matalampi ulko-osa, jossa on reiät sivuilla.
    5. Aseta sen päälle Trangian korkeampi ulko-osa, jossa on pidikkeitä kattilaa varten.
    6. Sovita ulko-osat toisiinsa niin, että alaosan reunassa olevat ulokkeet osuvat yläosan reunassa oleviin aukkoihin. Käännä niin, että osat lukkiutuvat.
    7. Jos käytät kattiloita tai kahvipannua, aseta Trangian yläosassa olevat pidikkeet ala-asentoon. Jos käytät paistinpannua, aseta pidikkeet yläasentoon.
    8. Käsitellessäsi kuumia kattiloita ja paistinpannua, käytä Trangian pihtikahvaa.

    Nestepolttimen käyttö trangiassa

    1. Kierrä poltinosan kierrekansi auki ja poista myös liekinrajoitin. Aseta poltinosa Trangian keskellä olevaan koloon.
    2. Lisää polttimen kuppi noin puolilleen nestemäistä spriitä, kuten Sinolia. Voit poistaa tuulisuojan tai nostaa polttimen käteesi.
    3. Sytytä sprii tulitikulla tai sytyttimellä.
    4. Jos spriitä jää yli keittämisestä vain vähän, voit antaa sen palaa loppuun. Jos spriitä jää paljon, anna keitinosan jäähtyä täysin ja kaada sprii takaisin säilytyspulloonsa.

    Kaasupolttimen käyttö trangiassa

    1. Aseta kaasupoltin Trangian keskellä olevaan reikään pujottamalla letkuosa yläpuolelta. Naksauta poltin koloon niin, että kaasun letkuosa jää Trangian alle.
    2. Pujota kaasunpolttimon letku alaosassa olevan ison reiän läpi ja kierrä hana kiinni kaasupatruunaan. Pieni sihaus kuuluu aina kaasua kiinnittäessä tai irrottaessa hanasta. Tästä ei tarvitse huolestua, jatka kiertämistä, kunnes sihinä loppuu.
    3. Sytytä tulitikku tai sytytin polttimon päällä samanaikaisesti, kun avaat kaasuletkun hanan.

    Nestetrangian käyttö talviolosuhteissa

    Trangia toimii spriillä hyvin pakkasessakin. Voit edistää lämmön syntymistä ja säästää polttoainetta käyttämällä polttimen alla erillistä lisälämmitintä. Huomioi paloturvallisuus ja käytä lisälämmitintä vain palamattomalla alustalla.

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite