Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Nahkaisten vaelluskenkien hoito

    Vaelluskenkien sovittelu sekä sisäänajo vie usein aikaa. Niiden hankintahinta on yleensä myös arkijalkineita korkeampi, jolloin niiden toivoo ja olettaa myös kestävän aikaa. Täytyy muistaa, että huoltamattomat kengät kuluvat ja rikkoutuvat nopeammin kuin säännöllisesti hoidetut jalkineet. Lisäksi jalkineiden materiaali- ja valmistusvirhetakuu edellyttää, että kengistä on huolehdittu ja niitä on hoidettu tasaisin väliajoin. Kengänhoitoaineisiin kannattaa ehdottomasti sijoittaa, sillä ne maksavat itsensä varmasti takaisin.

    Ennen käyttöönottoa


    Vaelluskenkien nahkainen pinta on vahattu kevyesti valmistusvaiheessa. Kengät ovat kuitenkin usein saaneet odottaa hetken uutta omistajaansa, joten vahaus ennen käyttöönottoa kannattaa. Vaelluskengille sopii vesipohjainen vaha tai mehiläisvaha. Niitä saa sekä läpinäkyvänä että mustana. Läpinäkyvä vaha soveltuu kaiken värisille kengille, värillinen musta vaha taas mustille kengille. Vahakerros tummentaa hieman kengän pintaa. Nupukkinahka muuttuu myös kiiltävämmäksi vahauksen jälkeen.

    Vahaaminen estää nahan kuivumisesta johtuvaa lohkeilua ja vääntymistä. Vaelluskengille suunniteltu vesipohjainen vaha tai mehiläisvaha ei heikennä kalvollisten kenkien hengittävyyttä. Valjasrasvat tai vastaavat tukkivat helposti kalvon ja heikentävät näin hengittävyyttä. Ne saattavat myös pehmentää nahkaa liikaa, jolloin kengän tukevuus voi huonontua.

    Ennen vahaamista poista kengännauhat ja puhdista kengät huolellisesti vedellä. Levitä puhtaille vaelluskengille vahaa tasainen kerros kaikille kengän nahkaosille, älä unohda ilttiä (eli kengän ”kieltä”). Kohtuullinen, ohuehko kerros riittää. Nauhanlenkit kannattaa myös vahata, jotta ne eivät ruostuisi tai hapettuisi.

    Älä kuumenna vahaa, sillä se imeytyy tällöin liian syvälle ja huonontaa kengän hengittävyyttä. Anna vahattujen kenkien kuivua rauhassa huoneenlämmössä ja pujottele kengännauhat takaisin paikoilleen.

    Vahatut kengät kannattaa myös suihkuttaa vedenhylkivyyttä parantavalla spraylla. Tällainen spray tekee kengän pinnan vettähylkivämmäksi, jolloin se ei ime itseensä kosteutta. Kuiva kengän pinta hengittää paremmin kuin märkä. Spray siis edistää kengän hengittävyyttä. Suositeltua on käyttää vaelluskenkävalmistajien omaa nahalle sopivaa sprayta.

    Puhdistaminen


    • Irrota pohjalliset ja kengännauhat.
    • Poista irtonainen lika karkealla harjalla.
    • Huuhtele jäljelle jäänyt lika juoksevalla vedellä (ilman saippuaa).
    • Vuoren voi puhdistaa pehmeällä sienellä ja puhtaalla vedellä.
    • Vältä kosketusta dieselin, bensiinin, parafiinin ja lannoitteiden kanssa. 

    Kyllästäminen (puhdistamisen jälkeen)


    • Tekstiilipintamateriaalit: ruiskuta yltympäri kyllästysaineella » (myös uusiin kenkiin) n. 30 cm etäisyydeltä
    • Nupukki ja nahka: levitä tasaisesti nestemäistä hoitoainetta nahalle.

    Vahaaminen


    • Levitä kuivalle kengälle kenkävahaa ohuelti ja hiero pintaan. HUOM! Nupukkinahalle tulee vahauksessa sileä ja tummempi pinta.
    • Älä käytä rasvaa tai öljyä.

    Säilytys


    • Säilytä kenkiä kuivassa ja hyvin ilmastoidussa paikassa iltti vedettynä esiin.
    • Nahkavuorelliset kengät tulee säilyttää pystyssä hyvin ilmastoidussa, kuivassa tilassa.
    • Kenkämuottia kannattaa käyttää, jotta kenkä säilyttää muotonsa.
    • Älä koskaan kuivata kenkiä auringonpaisteessa tai lämmittimen tai avotulen lähellä. 

    Pohjallisten ja nauhojen vaihto


    Vaelluskenkiin on ostettavissa erikseen vaihtopohjallisia ja -nauhoja. Nauhat on helppo muistaa vaihtaa uusiin niiden rikkoutuessa, mutta pohjalliset pääsevät usein unohtumaan. Lyttyyn kävellyt pohjalliset eristävät, hengittävät, siirtävät kosteutta sekä vaimentavat iskuja huonommin, kuin uudet. Pohjallisilla on suuri merkitys kenkien käyttömukavuuden kannalta. Vaihda kuluneet pohjalliset säännöllisesti uusiin vuoden parin välein riippuen käytön määrästä.

    Korjaaminen


    Jos kengissä ilmenee vikaa, vie ne näytille ostopaikkaan. Ota mukaasi kuitti tai muu ostotosite (esim. tiliote). Jos ostit jalkineet Partioaitasta, voit viedä ne mihin tahansa myymälämme. Kaikissa vaelluskengissämme on vähintään vuoden mittainen materiaali- ja valmistusvirhetakuu. Materiaali- ja valmistusvirhetakuu ei kata normaalia kulumista tai käyttäjän huolimattomuudesta johtuvia rikkoutumisia. Takuu edellyttää myös, että kenkiä on huollettu ja hoidettu säännöllisesti sekä oikein.

    Jos tuotteen takuu on voimassa, se korjataan tai tuote hyvitetään. Jos takuu ei ole voimassa, kengät voidaan silti mahdollisesti korjata maksua vastaan.

    Katso kengän perushuolto tästä videosta:


    Ohjeet sisä- ja ulkopesun suorittamiseen löytyvät tästä videosta:

    Nahkakenkien hoitoon 

    Suosituimmat tuotemerkit

    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite