Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Riippumattoretkeilyn perusteet
    Riippumatto on mainio majoite retkille. Se on helppo pakata matkaan sillä riippumatot ovat usein todella kevyitä ja pakkautuvat erittäin pieneen tilaan. Riippumatossa loikoillessa tähtiä katsellen mieli todella lepää. Jotta riippumattoretkeilystä saa kaiken irti, on hyvä huomioida seuraavat vinkit.

    Turvallisuus

    Ripustaessasi riippumattoa on varmistettava, että kiinnityspisteet ovat turvalliset! Jos käytät puita kiinnityspisteinä, varmista, että puu on hyvissä voimissa eikä sen yläoksilla ole kuolleita oksia, jotka voivat tippua nukkujan päälle. Riippumaton alla ei myöskään tulisi olla teräviä kiviä tai kantoja.

    Eristys

    Nukkuessaan riippumatossa retkeilijän tulee suojautua alta tulevalta kylmyydeltä, myös kesäisin. Tähän tarkoitukseen sopivat sekä tavalliset makuualustat että erityisesti riippumattokäyttöä varten suunnitellut patjat. Mukava vaihtoehto makuualustalle on underquilt eli aluspeite, joka ripustetaan riippumaton alle. Ilmapatjoja käyttäessä patjaa ei kannata täyttää yhtä paljon kuin maassa nukkuessa. 

    Mukavuus

    Riippumatossa kannattaa nukkua hieman viistossa, silloin nukkujaan kohdistuva paine polvien, lantion ja olkapäiden alueella pysyy vähäisenä ja yö sujuu mukavasti. Jotta viistossa nukkuminen onnistuisi, tulee riippumaton olla noin metrin nukkujaa pidempi sekä tarpeeksi leveä. Yhden hengen riippumatto ei varsinaisesti ole nukkumista varten suunniteltu ja se onkin yleensä liian pieni retkeilykäyttöön.

    Ripustaminen

    Riippumattoa ei kannata ripustaa liian kireäksi tai liian löysäksi. Jos matto on liian kireällä, viistossa nukkuminen ei onnistu ja mattoon kohdistuu turhan paljon rasitusta. Jos matto on liian löysä, mukavuus kärsii ja maton keskelle saattaa nousta harjanne, joka häiritsee nukkumista. Kokeilemalla löydät itsellesi parhaan kireyden.

    Puuystävällisyys

    Ota puut huomioon kiinnittäessäsi riippumattoa. Puuystävällisellä kiinnitysratkaisulla, ns. puunhalaajalla, kiinnitettynä, riippumatosta ei jää puuhun haitallisia jälkiä. Hyvä vaihtoehto on esimerkiksi Ticket To The Moonin Tree Friendly Straps.

    Köysitaito

    Riippumattoretkeilijän on hyvä osata solmuja! Solmujen taitaminen helpottaa huomattavasti riippumattojen ja niiden päälle tulevien katosten, eli tarppien, kiinnittämistä. Kolme käytännöllistä solmua ovat paalusolmu, prusik-solmu ja telttasolmu. Katso blogistamme vinkit ja opit tekemään solmut, joilla pärjäät tilanteessa kuin tilanteessa.

    Riippumatot 

    Lisävarusteet 

    Suosituimmat tuotemerkit

    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite