/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Vaellusopas

    Vaeltaminen tutkitusti rauhoittaa ihmistä nykyisen hektisen elämän keskellä. Erämaan oma elämänkulku herättää uteliaisuuden ja auttaa unohtamaan arjen askareet sekä aina piippaavat kännykät.

    Vaella kesällä


    Pidempiä retkiä on helpointa suunnitella valmiiksi suunnitelluille retkeilyreiteille. Retkeilyreittien varteen on valmiiksi rakennettu liikkumista helpottavia rakenteita ja palveluita. Tasaisin välimatkoin pystytetyt nuotiopaikat ja autiotuvat tuovat turvaa ja auttavat rytmittämään päivän etappeja. Usein myös retkeilyreitit on suunniteltu alueille, joilla on upeita maisemia ja nähtävyyksiä.

    Metsät, suot ja tunturit ovat hyviä retkeilykohteita. Kansallispuistot tarjoavat paljon valmiita reittejä sekä luontopolkuja. Erämaat tarjoavat retkeilyreittien lisäksi haastetta sekä omaa rauhaa. Tutustu huolella etukäteen retkikohteeseen ja suunnittele retki perusteellisesti. Varaudu yllätyksiin ja varustaudu huolella niin pääset nauttimaan elämyksistä, joita voi kokea vain rinkka selässä. 

    Alla voit katsoa kokeneen 365-klubin vaellusoppaan Siljan vinkit retken suunnitteluun ja erinomaisia vinkkejä vaellukseen.

     

    Valitse rinkka vaelluspäivien mukaan

    Moni asia menee varmasti mönkään, jos ei paneudu rinkan valintaan ja pakkaamiseen. Rinkka on kenkien lisäksi vaeltajan paras ystävä tai vaihtoehtoisesti pahin painajainen. Oikein säädetty, hyvin pakattu ja kestävä rinkka on yhtä vaeltajan kanssa.

    Pakkaa tavarat järkevästi

    Rinkan oikeaoppinen pakkaaminen ei ainoastaan helpota rinkan kantamista, se myös nopeuttaa leiriytymistä ja pitää tavarat kuivina. Pakkaa eväät erilleen vaatteista ja käytä kuivasäkkejä. 

    Pidä riittävästi taukoja ja mieti etukäteen missä yövyt

    Vaelluksella ei kannata rasittaa itseään liikaa. Tärkeintä on, että luonnosta voi nauttia ja ruokaa sekä juomaa on riittävästi. Urheilut tehdään muulla ajalla. 

    Yöpymispaikat on myös syytä katsoa etukäteen. Mieti yövytkö laavulla, teltassa, riippumatossa, taivasalla vai tuvassa. 

    Nuku levollisesti

    Vaelluspäivien fyysinen rasite saattaa yllättää myös kokoneen eränkävijän. Fyysinen kunto vaihtelee kausittain ja aina ei tiedä retkeä suunnitellessa kuinka vaativa maasto on. 

    Uni on paras lääke rasituksesta palautumiseen ja nukahtamista helpottaa hyvät varusteet. Valitse lämpötilaan sopiva makuupussi- ja makuualusta. Pidä huoli, että teltan pohja eristää kylmyyttä ja varusteet pysyvät kuivina. Suojaa leiri tuulelta, ota mukaan valaisimia ja pidä itsesi lämpimänä kun leiriydyt

    Huolla varusteet retken jälkeen

    Valitettavasti vaellus ei aivan pääty vielä maaliviivaan. Varusteiden huolto on lähes yhtä tärkeä kuin retken suunnittelu. Kun tekstiilit pestään huolella ja yöpymistarvikkeet saavat arvoisensa tuuletuksen, varusteiden elinkaari pitenee varmasti. 

    Vaella vastuullisesti

    Vastuullisen retkeilyn ajattelumalli ja toimintatapa pitää omaksua ennen kuin lähtee vaeltamaan Suomen kauniiseen luontoon. Tiedätkö mitä kuuluu jokamiehen oikeuksiin? Osaatko leiriytyä vastuullisesti ja tiedätkö miten vessassa käydään vaelluksella? Tutustu Partioaitan vastuullisen retkeilyn oppaaseen.


    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite