Palmuöljyn käyttö retkiruoissa

Jauhemaisissa kuivatuotteissa käytettävän öljyn tulee olla kiinteässä olomuodossa huoneenlämmössä, jotta jauhe ei paakkuunnu. Kasviöljyistä ainoastaan neutraalin makuinen palmuöljy täyttää tämän kriteerin ja tästä syystä kaikissa jauhemaisissa sekotteissa kuten kastike- ja ateria-aineksissa käytetään öljynä palmuöljyä. Jauhemaisten tuotteiden rasvapitoisuudet itsessään ovat hyvin matalia verrattuna esim. käyttövalmiisiin tuotteisiin.

Vastuullisesti tuotettu RSPO-sertifioitu palmuöljy takaa riippumattomasti sen, että palmuöljyntuotannossa on otettu huomioon ympäristöasiat ja sosiaaliset tarpeet. Sertifioitu palmuöljytuotanto estää myös metsäkatoa ja luonnon monimuotoisuuden vähenemistä.

Roundtable of Sustainable Palm Oil (RSPO) on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka edistää palmuöljyn vastuullista tuotantoa. Sen jäseninä on palmuöljyn tuottajia ja jalostajia, elintarviketeollisuutta sekä suuria kauppaketjuja. Jäseniä on yhteensä monta sataa.

Lisätietoa:  www.rspo.org.

Continental Foods (Blå Band) käyttää tuotteissaan vastuullisesti tuotettua palmuöljyä (RSPO). Greenpalm.org sivuilta löytyy sertifikaatin lunasteneiden yrityslista ja C-kirjaimen kohdalta löytyvät Continental Foods Sweden AB:n sertifikaatit viimeisen 4 vuoden ajalta.

Kommentit