Partioaitan myöntämät partiostipendit lippukunnille 2015

Partioaitan myöntämät partiostipendit lippukunnille 2015

Jälleen keväällä, aivan kesän kynnyksellä, Partioaitan konttorilla odottelimme innolla partiostipendien hakemuksia saapuvaksi. Aikaisempina vuosina olemme saaneet luovia ja mielenkiintoisia hakemuksia, joita on ollut ilo lukea, katsoa ja pelata.

Emmekä pettyneet tänäkään vuonna. Hakemuksia tuli runsain mitoin. Kiitos kaikille hakemuksen lähettäneille!

Partioaitalle partiotoiminta ja sen tukeminen ovat erittäin tärkeitä asioita. Vuonna 2015 myönsimme jo neljättä kertaa stipendejä lippukunnille. Stipendejä myönsimme yhteensä kuusi. Kaksi tuhannen euron stipendiä retkeilytoimintaan ja neljä tuhannen euron lahjakorttia varustehankintoihin.

Seuraavien lippukuntien toivomukset ja tavoitteet täyttivät hakukriteerimme parhaiten:

Tuhannen euron rahastipendit myönnettiin

  • Ylöjärven Viittaveljille (Ylöjärvi) ja
  • Kaarinan Sädetytöille (Turku)

Ylöjärven Viittaveljet

Ylöjärven Viittaveljet on vuonna 1951 perustettu lippukunta, jonka perusarvoihin kuuluu olennaisena osana eräretkeily. He ovat tehneet vaelluksia ympäri Pohjoismaita sekä tietenkin myös Suomen tuntureilla. Lippukunta toteaakin nasevasti: "Meillä ei sisällä nyhvätä!".  Tänä kesänä lippukunta on yhdessä sisarlippukuntansa Ylöjärven Otavien kanssa lähdössä Hetta-Pallakselle, ja samalla tapaavat paikallisia partiolaisia ja rakentavat näin ystävyyttä yli rajojen.

Viittaveljien tunnus sekä piirroshahmoja heidän hakemuksestaan.

Ylöjärven Viittaveljien hakemus

Kaarinan Sädetytöt

Kaarinan Sädetytöt on virkeä noin satapäinen tyttölippukunta Turusta. He ovat elvyttämässä kesän Lapin vaelluksella vanhaa vaellusperinnettään, joka on viime vuosina hiipunut. Tavoitteena on saada moderneja sädetyttöjä enemmän pois kaupunkimaisemasta ja tuoda heidät Lapin hienoon erämaan maisemaan. Edellinen vaellus on järjestetty 1996. Hienon hakemuksen sarjakuvamuodossa on kuvittanut samoaja Riikka Norha.

Ote sarjakuvasta. Katso koko sarjakuva (avautuu uuteen ikkunaan)

Kaarinan Sädetyttöjen hakemus

Tuhannen euron arvoiset lahjakortit Partioaittaan myönnettiin

  • Reippaille Pojille (Jyväskylä),
  • Kymen Vartioille (Heinola),
  • St. Simons Sjöfararnalle (Parainen) ja
  • Tyrvään Metsäpojille (Sastamala)

Reippaat Pojat

Reippaat Pojat on vuonna 1917 perustettu perinteikäs lippukunta Jyväskylästä, mihin kuuluu 110 jäsentä. Toiminnan painopiste on selkeästi erä- ja retkeilytaidoissa, ja he ovat myös yksi harvoista lippukunnista, jotka harjoittavat sisupartiotoimintaa. Sisupartiolaisia ovat partiolaiset, jotka tarvitsevat erityistä tukea partiossa vamman tai pitkäaikaissairauden tai muun ominaisuuden takia. "Lippukunnan telttakalusto on auttamatta vanhentunut ja kesäleirien tyyppiteltta on ollut 1980-luvulta lähtien Pohjantähti-teltta eli ns. autotalliteltan mallinen ratkaisu", ja he ovat uusimassa telttoja, jotta retki- ja leiritoiminta pystyisi jatkumaan ja sitä voisi kehittää edelleen.

Reippaiden Poikien tunnus sekä vanha teltta pystytettynä kesäleirillä.

Reippaiden Poikien hakemus

Kymen Vartiot

Kymen Vartiot on vuonna 1929 perustettu tyttölippukunta Heinolasta. Seikkailijat ovat talvikaudella harjoitelleet mm. kipinämikkona olemista ja keskellä yötä kipinään heräämistä. Kesällä opitut taidot pääsevät tosikoitokseen. Tähän tarkoitukseen lippukunta haki stipendiä, jotta voisivat ostaa itselleen puolijoukkueteltan kesäleiriä varten ja tulevia retkiä varten. Nykyiset teltat ovat huonossa kunnossa ja käyttökelvottomat.

Piirroksia Kymen Vartioiden hakemuksesta.

Kymen Vartioiden hakemus

St. Simons Sjöfararna

St. Simons Sjöfararna on vuonna 1959 perustettu merilippukunta Paraisilta. Viikkokokouksissa käy n. 80 lasta ja nuorta ja kaikkiaan jäseniä on 159. Lippukunnan nykyiset teltat, trangiat, puukot, sahat ja ensiaputarvikkeet ovat niin huonossa kunnossa, että ne tarvitsee uusia kesäleirille, joka järjestetään saaristossa.

Tyrvään Metsäpojat

Tyrvään Metsäpojat on vammalalainen poikalippukunta, jossa toimii vajaa viisikymmentä jäsentä. Leirit ja retket ovat tärkeä osa partiota, sillä niissä opitaan toimimaan yhteistyössä erilaisten ihmisten kanssa. Nykyiset teltat ovat tulleet tiensä päähän, ja lippukunta on hankkimassa uusia leiri- ja retkikäyttöön soveltuvia telttoja.

Tyrvään Metsäpojat olivat käyttäneet mielikuvitustaan ja tehneet hakemuksen vanhan telttansa kankaanpalasta.

Tyrvään Metsäpoikien hakemus

Kommentit