Partioaitta myönsi partiostipendejä lippukunnille

Partioaitalle partiotoiminta ja sen tukeminen ovat edelleen erittäin tärkeitä asioita. Myönsimme tänä keväänä ensimmäistä kertaa stipendejä lippukunnille. Stipendit myönnettiin lippukunnille, joilla oli hakukriteerien mukaan parhaat perustelut stipendin käyttötarkoitukseen. Tänä vuonna partiostipendejä myönnettiin yhteensä kuusi. Kaksi tuhannen euron stipendiä retkeilytoimintaan ja neljä tuhannen euron lahjakorttia varustehankintoihin. Upeita hakemuksia tuli paljon ja valinnan tekeminen oli vaikeaa. Seuraavien lippukuntien toivomukset ja tavoitteet kuitenkin täyttivät hakukriteerimme parhaiten: 

Tuhannen euron rahastipendit myönnettiin tällä kertaa Erämetsoille (Vantaa) sekä Roineen tytöille ja Harjun Pojille (Kangasala).
Erämetsot hakivat stipendiä, jotta he voisivat tehdä vaelluksen Lappiin. He olivat tehneet hauskan videon, jonka voitte katsoa tästä linkistä: erametsojen stipendihakemus
<P""
Roineen tytöt ja Harjun pojat hakivat stipendiä vuoden 2012 vaelluksen järjestämiseen:
”Uskomme, että vaellus tuo uutta intoa partioon sekä johtajille että nuoremmille osallistujille. Vaellus on suurimmalle osalle täysin uusi kokemus ja siksi olemme panostaneet ennakko-infoihin ja harjoitusvaellukseen. Usein juuri luontokokemukset lisäävät yhteenkuuluvuuden tunnetta ja tarjoavat mahdollisuuden ylittää itsensä ja kehittyä ihmisenä.” 

Tuhannen euron arvoiset lahjakortit Partioaittaan myönnettiin Ylöjärven Otaville (Tampere), Viikin Vesikoille (Helsinki), Liungilan Eränkävijöille (Kalajoki) ja Lahden Sinisille (Lahti).
Ylöjärven Otavat aikoivat käyttää Lahjakortin rapistuneen retkeilykaluston uusimiseen: ”Uskomme, että uusimalla lippukuntamme perusretkeilyvarusteita saamme jäsenemme innostumaan aktiivisemmin Toiminta luonnossa –partiomenetelmän toteuttamiseen, joka mielestämme on ns. Partionharrastuksen suola.”
”1 000 euron lahjakortilla Partioaittaan panostaisimme laadukkaan partiotoiminnan jatkumiseen pitkällä aikavälillä, joka samalla tukee Suomen Partiolaisten jäsenmäärän kasvutavoitetta.” 

Viikin Vesikot kertovat hakemuksessaan: ”Lippukuntamme on erittäin aktiivinen ja kovasti kasvava, sillä lapsiperheiden suosimalle Latokartanon alueelle rakennetaan kokoajan lisää asuntoja. Lippukuntamme nuoresta iästä ja kovasta kasvuvauhdista johtuen sille ei ole vielä kertynyt riittävästi omia retkeilyvarusteita, vaan joudumme niitä jatkuvasti lainailemaan muilta lippukunnilta ja johtajat lainailevat ryhmille omia ja tuttaviensa tarvikkeita kokouksille ja retkille. Riittävä retkeilyvarusteiden määrä parantaisi huomattavasti toimintakykyämme, takaisi laadukkaan toiminnan ja mahdollistaisi osaltaan tulevan kasvun.” 

Liungialan Eränkävijät olivat menettäneet kalustonsa tulipalossa ja hakivat stipendiä uusien varusteiden hankkimiseen: ”Stipendi mahdollistaisi kalustehankintoja ja lisäisi retkeily- ja leiri-intoa kalusteiden ollessa nykyaikaiset ja kunnolliset.” 

Lahden Siniset hakivat stipendiä talviretkiperinteen elvyttämiseksi ja uusien talvivarusteiden, kuten ahkion hankkimiseksi: ”Seuraavalla partiokaudella (syksy 2012–2013) lippukunta keskittyy juuri kausittaisen perustoiminnan laatuun ja partiomaisuuteen. Tavoitteena on järjestää unohtumattomia retkeilykokemuksa, kuten haikkeja ja lyhyitä vaelluksia.” 

Kiitos kaikille hakijoille loistavista hakemuksista. Ensi vuoden partiostipendien hakuaika on 1.3.–1.5.2013. 

Kommentit