Perinteiset retkeilytaidot - Hämeenlinna

Perinteiset retkeilytaidot - Hämeenlinna

24.8. Hämeenlinnan myymälässä. Illan isäntänä toimii Joppe Ranta, joka kertoo miten retkeilyperinteet vaikuttavat tämän päivän tietoihin ja taitoihin.

Joppe Ranta on retkeilyn sekatyömies, joka tunnetaan retkeilytoimittajana Retki-lehdestä, erilaisista verkkojulkaisuista sekä video- ja televisioesiintymisistään. Hän on myös pitkän linjan retkeilyvälineharrastaja sekä kouluttaja ja konsultti. Joppe kirjoittaa myös Partioaitan blogiin erätaidoista ja bushcraftista. Joppe on perehtynyt erä- ja retkeilytaitoihin, ja onkin yksi ensimmäisiä bushcraft-termin käyttäjistä Suomessa.

Perinteiset suomalaiset eränkäyntitavat ja -välineet ovat hänelle suuri intohimo. Joppe on myös Fjällrävenin testiryhmän ainoa suomalaisjäsen.

Illan aikana luodaan katseet menneeseen ja nostetaan esille useita perinteisiä materiaaleja, välineitä ja tapoja, mitkä on löydettävissä nykyaikaisistakin retkeilyvälineistä. Esityksessä selviää, missä nykyaikaisen tunneliteltan juuret ovat ja miten vanhat energiatuotteet pemmikaanin sekä jääkärin nuuskan ainekset löytyvät myös nykyaikaisesta ruokapatukasta.

Joppe Ranta tutustuttaa kuulijat louteeseen, jonka historiaa hän on tutkinut laajasti ja väittääkin sen olevan ainoa aidosti suomalainen avotulimajoite.

Esityksessä luodaan katsaus myös retkeilyvälineiden testitoimintaan ja kerrotaan miten käyttäjien erilaiset tarpeet otetaan huomioon vaatteiden sekä varusteiden kehityksessä. Joppe kertoo myös, miten pitkä prosessi on tuotteen tuoteidean syntymästä siihen, että se on kaupoissa. Esityksessä pohditaan myös kaikenlaisen palautteen ja käyttökokemusten tarpeellisuutta sekä käyttäjien erilaisia tarpeita.

Jopella on mukanaan runsaasti erilaisia varusteita näytillä ja hän kertoo miksi ne ovat vuosien varrella muodostuneet hänelle tärkeiksi.

Klubi-illassa arvotaan kaikkien osallistuneiden kesken 100 euron lahjakortti!

Paikka: Partioaitta Hämeenlinna, Palokunnankatu 15, 13110 Hämeenlinna (katso Google-kartta)
Aika: 24.8.2016 klo 18-19.30

Tervetuloa mukaan!

Tilaamalla uutiskirjeemme saat tietoa tapahtumista, tuotetarjouksista ja muista ajankohtaisista asioista.

Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan.

Liity mukaan ilmaiseen 365 Klubiin, niin pääset osallistumaan tähän ja muihin mielenkiintoisiin tapahtumiimme!

Jos olet jo Klubin jäsen, ole hyvä ja kirjaudu sisään sivuillemme (sivun ylälaidassa linkki ”Liity 365 Klubiin / Kirjaudu), jolloin pääset ilmoittautumaan tapahtumaan. Jos et siltikään näe ilmoittautumismahdollisuutta, ole hyvä ja päivitä sivu uudelleen.

Liity Partioaitta 365 Klubiin

Kommentit