Retkeilyn alkeet Nuuksiossa

Retkeilyn alkeet Nuuksiossa

LOPPUUNVARATTU! 21.5.2016 Nuuksiossa. Tervetuloa opettelemaan retkeilyn alkeita Partioaitan 365 klubilaisten kanssa Nuuksioon 21.5.2016! Luvassa on mukava keväinen ulkoilupäivä Haukkalammella, jonka aikana opetellaan onnistuneen retkeilyn perusasioita asiantuntevan oppaan johdolla ja tarjotaan tärkeää perustietoa ulkoiluun.

Päiväretkemme jälkeen osallistujilla on eväät lähteä kokeilemaan yön yli kestävää retkeilyä omin siivin. Nuuksiossa käydään läpi omatoimisen vaeltamisen peruselementit, tutustutaan niin varustukseen kuin sen tarjoamiin mahdollisuuksiinkin ja jaetaan käytännön vinkkejä ulkoilun aloittamiseen. Samalla nautimme Suomen keväisestä luonnosta, tutustumme Nuuksion kansallispuistoon ja nautimme hyvästä seurasta makkaranpaiston ja kahvin sekä mehun äärellä nuotiolla.

Retken oppaana toimii ammattiulkoilija Teemu Suominen, joka perustaitojen ohjaamisen ohessa kertoo omia tarinoitaan ja käytännön vinkkejään onnistuneeseen retkeilyyn. Retkeilyn alkeet on tarkoitettu Partioaitan 365 Klubin jäsenille eikä sille ole ikärajaa, alle 15-vuotiaat kuitenkin mielellään vanhempien seurassa.

Lue tarkemmin Nuuksiosta ja Haukkalammesta luontoon.fi-sivulla. Löydät sieltä myös ajo-ohjeet.

Ohjelma

Retki kestää n. 4 tuntia klo 13-17.
Retkelle tulee ilmoittautua etukäteen. Ilmoittautuminen avataan 21.3.2016.

Tapaamme lauantaina 21.5. Nuuksion Haukkalammen opastupaa lähimpänä olevalla parkkipaikalla kello 13:00. Huomioithan, että Haukkalammella on etenkin hyvän sään sattuessa usein ruuhkaista, joten auto kannattaa jättää kauemmalle parkkialueelle, josta on parin sadan metrin kävely tapaamispaikallemme. Alkuesittelyjen jälkeen lähdemme kiertämään yhtä Nuuksion perusreiteistä, Haukankierrosta, jolla mittaa on noin 5 km. Matkalla pysähdymme erilaisille rasteille käymään läpi retkeilyn alkeita. Loppumatkasta jäämme Haukkalammen nuotiopaikalle mehulle ja makkaranpaistoon, mistä vaellamme vielä takaisin parkkipaikalle. Matkaa kertyy yhteensä noin 7 kilometriä ja retki on ohi kello 17:ään mennessä.

Rasteilla tutustutaan erilaisiin retkeilyn perustaitoihin kuten tulentekoon erilaisissa olosuhteissa, leiriytymiseen ja telttailuun, varusteisiin, keittimiin, vaellustekniikoihin ja turvalliseen maastossaliikkumiseen. Klubilaiset pääsevät kokeilemaan varusteita ja testaamaan omia taitojaan ja retki toimiikin hyvin myös omien uusien varusteiden testaamiseen. Tavoitteena on, että päivän jälkeen jokainen osallistuja omaa hyvät perustiedot ja -taidot omatoimiseen uloslähtemiseen.

Varusteet

Mukaan retkelle tarvitset aurinkoisen mielen lisäksi säähän sopivan vaatetuksen ja ehkä vähän varavaatetta reppuun. Omia eväitä kannattaa varata myös matkaan ja jokaisen tulisi ottaa mukaan oma täytetty juomapullo. Koska keittelemme mehut ja kahvit matkalla, kannattaa varata mukaan myös oma juomamuki. Omia varusteita, kuten keittimiä ja telttoja kannattaa ottaa mukaan testattavaksi.

Reitti

Lyhyt vaellusksemme lähtee parkkipaikalta kiertämään Haukankierroksen polkua itään päin. Reitti sisältää muutamia jyrkkiä nousuja ja laskuja mutta on helppokulkuinen. Haukankierros on merkitty sinisillä reittimerkeillä. Matkalla poikkeamme myös tutustumaan Vähän-Hauklammen luoliin reitin puolivälissä ja päätämme päivän Haukkalammen läntisemmälle tulipaikalle, missä nautimme kahvit ja mehut ennen noin kilometrin kävelyä takaisin parkkipaikalle. Päivä ei ole fyysisesti raskas ja reitti sopii kaikille, myös perheen nuoremmille.

Lisätietoja päivästä antaa retken pääopas Teemu Suominen sähköpostitse:
teemu@metalheim.fi

Ilmoittautuminen avataan 21.3.2016.

Tilaamalla uutiskirjeemme saat tietoa tapahtumista, tuotetarjouksista ja muista ajankohtaisista asioista.

Tilaisuus on Partioaitta 365 Klubin jäsenille. Liity mukaan 365 Klubiin, niin pääset osallistumaan mielenkiintoisiin tapahtumiimme.

Liity Partioaitta 365 Klubiin

Kommentit