Retkeilyn alkeet Nuuksiossa sunnuntai

Retkeilyn alkeet Nuuksiossa sunnuntai

18.9.2016 Nuuksiossa. Suuren suosion myötä järjestämme myös toisen kurssin! Ensimmäinen lauantain kurssi varattiin nopeasti loppuun, joten vastaamme kysyntään järjestämällä sunnuntaina toisen vastaavan kurssin.

Keväällä järjestämämme retkeilyn alkeet päivät olivat erittäin suosittuja ja saimme hyvää palautetta. Sen innoittamana järjestämme nyt syksyllä vastaavan kurssin uudelleen. Voit lukea alempaa kevään palautteita ja katsoa kuvia. Alempaa löydät myös ilmoittautumislinkin.

Tervetuloa opettelemaan retkeilyn alkeita Partioaitan 365 klubilaisten kanssa Nuuksioon! Luvassa on mukava ulkoilupäivä Haukkalammella, minkä aikana opetellaan onnistuneen retkeilyn perusasioita asiantuntevan oppaan johdolla ja tarjotaan tärkeää perustietoa ulkoiluun.

Päiväretkemme jälkeen osallistujilla on eväät lähteä kokeilemaan yön yli kestävää retkeilyä omin siivin. Nuuksiossa käydään läpi omatoimisen vaeltamisen peruselementit, tutustutaan niin varustukseen kuin sen tarjoamiin mahdollisuuksiinkin ja jaetaan käytännön vinkkejä ulkoilun aloittamiseen. Samalla nautimme Suomen syksyisestä luonnosta, tutustumme Nuuksion kansallispuistoon ja nautimme hyvästä seurasta makkaranpaiston ja kahvin sekä mehun äärellä nuotiolla.

Retken oppaana toimii ammattiulkoilija Teemu Suominen, joka perustaitojen ohjaamisen ohessa kertoo omia tarinoitaan ja käytännön vinkkejään onnistuneeseen retkeilyyn. Retkeilyn alkeet on tarkoitettu Partioaitan 365 Klubin jäsenille eikä sille ole ikärajaa, alle 15-vuotiaat kuitenkin mielellään vanhempien seurassa.

Lue tarkemmin Nuuksiosta ja Haukkalammesta luontoon.fi-sivulla. Löydät sieltä myös ajo-ohjeet.

Ohjelma

Retki kestää n. 4 tuntia klo 13-17.
Retkelle tulee ilmoittautua etukäteen tällä sivulla.

Tapaamme sunnuntaina 18.9. Nuuksion Haukkalammen opastupaa lähimpänä olevalla parkkipaikalla kello 13:00. Huomioithan, että Haukkalammella on etenkin hyvän sään sattuessa usein ruuhkaista, joten auto kannattaa jättää kauemmalle parkkialueelle, josta on parin sadan metrin kävely tapaamispaikallemme. Alkuesittelyjen jälkeen lähdemme kiertämään yhtä Nuuksion perusreiteistä, Haukankierrosta, jolla mittaa on noin 5 km. Matkalla pysähdymme erilaisille rasteille käymään läpi retkeilyn alkeita. Loppumatkasta jäämme Haukkalammen nuotiopaikalle mehulle ja makkaranpaistoon, mistä vaellamme vielä takaisin parkkipaikalle. Matkaa kertyy yhteensä noin 7 kilometriä ja retki on ohi kello 17:ään mennessä.

Rasteilla tutustutaan erilaisiin retkeilyn perustaitoihin kuten tulentekoon erilaisissa olosuhteissa, leiriytymiseen ja telttailuun, varusteisiin, keittimiin, vaellustekniikoihin ja turvalliseen maastossaliikkumiseen. Klubilaiset pääsevät kokeilemaan varusteita ja testaamaan omia taitojaan ja retki toimiikin hyvin myös omien uusien varusteiden testaamiseen. Tavoitteena on, että päivän jälkeen jokainen osallistuja omaa hyvät perustiedot ja -taidot omatoimiseen uloslähtemiseen.

Varusteet

Mukaan retkelle tarvitset aurinkoisen mielen lisäksi säähän sopivan vaatetuksen ja ehkä vähän varavaatetta reppuun. Omia eväitä kannattaa varata myös matkaan ja jokaisen tulisi ottaa mukaan oma täytetty juomapullo. Koska keittelemme mehut ja kahvit matkalla, kannattaa varata mukaan myös oma juomamuki. Omia varusteita, kuten keittimiä ja telttoja kannattaa ottaa mukaan testattavaksi.

Reitti

Lyhyt vaellusksemme lähtee parkkipaikalta kiertämään Haukankierroksen polkua itään päin. Reitti sisältää muutamia jyrkkiä nousuja ja laskuja mutta on helppokulkuinen. Haukankierros on merkitty sinisillä reittimerkeillä. Matkalla poikkeamme myös tutustumaan Vähän-Hauklammen luoliin reitin puolivälissä ja päätämme päivän Haukkalammen läntisemmälle tulipaikalle, missä nautimme kahvit ja mehut ennen noin kilometrin kävelyä takaisin parkkipaikalle. Päivä ei ole fyysisesti raskas ja reitti sopii kaikille, myös perheen nuoremmille.

Lisätietoja päivästä antaa retken pääopas Teemu Suominen sähköpostitse:
teemu@metalheim.fi

Paikka: Haukkalammen pysäköintialue Haukkalammentie 32, Espoo, Nuuksion kansallispuisto (katso Google-kartta)
Aika 18.9.2016 klo 13-17

Tervetuloa mukaan!

Tilaamalla uutiskirjeemme saat tietoa tapahtumista, tuotetarjouksista ja muista ajankohtaisista asioista.

Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan.

Liity mukaan ilmaiseen 365 Klubiin, niin pääset osallistumaan tähän ja muihin mielenkiintoisiin tapahtumiimme!

Jos olet jo Klubin jäsen, ole hyvä ja kirjaudu sisään sivuillemme (sivun ylälaidassa linkki ”Liity 365 Klubiin / Kirjaudu), jolloin pääset ilmoittautumaan tapahtumaan. Jos et siltikään näe ilmoittautumismahdollisuutta, ole hyvä ja päivitä sivu uudelleen.

Liity Partioaitta 365 Klubiin

Palautteita kevään 2016 retkistä:

"Vetäjä osasi hyvin huomioida koko ryhmää ja kertoi kaiken erittäin mielenkiintoisesti ja sopivasti huumorillakin höystettynä. Hänessä olisi ainesta myös stad up koomikoksi."

"Asiantuntevaa opastusta ja mukavaa tarinankerrontaa Teemun puolesta."

"Kiitos "matalasta kynnyksestä" lähteä mukaan =) Retkestä jäi hyvä fiilis ja on helpompi lähteä seuraavalle retkelle! Kiitos Teemulle =)"

"Mainio kokonaisuus, sopivasti kaikkea. Ja kiitokset hyvästä kahvista! ;)"

"Vetäjä oli todella kiva ja asiantunteva. Hän osasdi kertoa tylsistä käytännön asioistakin elävästi ja kiinnostavasti.Retkestä jäi inspiroitunut olo."

"Mainio päivä, suurkiitos Teemulle! Otit hyvin huomioon erilaiset tarpeet ja pidit porukan mainiosti kasassa sekä pyrit täyttämään kaikkien osallistujien tarpeet - lapsesta aikuiseen. Huipputyyppi! Parkkipaikalla oli paljon muitakin ryhmiä ja oli vaikea ensin löytää oikea porukka. Ehkä joku kyltti olisi helpottanut oikean porukan löytämistä."
(Hyvä palaute, kiitos. Pidämme huolen, että tällä kertaa meidät huomataan helposti! -Partioaitan väki)

Kuvia kevään 2016 retkistä:

365 Klubin retki aloittelijoille

Teemu Suomisen vetämä klubiretki aloittelijoille

Retkeilyn alkeet Nuuksiossa

Retkeilyn alkeet Nuuksiossa

Kahvitauko klubiretkellä

Nuuksiossa retkeilyn alkeet -kurssi

Kommentit