Ruskavaellus Sarekiin

Ruskavaellus Sarekiin

365 Klubin syysvaellus vie klubilaiset syyskuussa pohjoiseen Ruotsiin! Tervetuloa vaeltamaan Partioaitta 365 Klubin matkaan! Klubiretki sopii kaikille lähtijöille eikä ole teknisesti liian vaativa, joskin ei myöskään se kaikista helpoin. Hyvä peruskunto ja innostunut seikkailuhenki kuitenkin riittävät lähtemiseen! Vaelluksen alaikäraja on 16 vuotta, alle 18-vuotiaat vanhempien seurassa.

Lue blogistamme Teemu Suomisen mietteet ensimmäisestä Klubivaelluksesta Kebnekaiselle tältä kesältä.

Sarek & Stora Sjöfjället 25.-29.9.2016

Viisipäiväinen reissu Sarekin ja Stora Sjöfjälletin kansallispuistoihin tarjoaa kaikkea, mitä unohtumattoman vaelluksen pitääkin: hyvää seuraa, huikeita maisemia syksyn väriloistossa, lukuisia yli 2000-metrisiä tunturihuippuja, vuolaina virtaavia jokia ja koskematonta erämaata, missä nautitaan elämästä luonnon armoilla ja sen osana. Ruskavaellus Ruotsin Lapissa on kokemus, joka ei unohdu koskaan!

Ruotsin ja Norjan rajalla vierekkäin sijaitsevat Sarek ja Störa Sjöfjället ovat maailmanlaajuisestikin tunnettuja kansallispuistoja, joiden maisemia värittävät erityisesti
vuoret, kirkkaat joet ja uskomattoman kaunis koskematon luonto. Alueella ei ole virallisia reittejä vaan se on kauttaaltaan erämaata missä oman rauhan löytäminen ei ole vaikeaa. Mm. brittiläinen The Guardian -lehti valitsi Sarekin Euroopan hienoimpien kansallispuistojen joukkoon toukokuussa 2016.

Sarekin vuonna 1909 perustettu kansallispuisto on yksi Euroopan vanhimmista ja se on säilynyt vaeltajien jalanjälkiä lukuunottamatta koskemattomana jo yli 100 vuotta. Sarekin maisemaa hallitsee Skandinavian vuoristo, kansallispuistossa kun sijaitsee kuusi Ruotsin 14:stä yli 2000-metrisestä huipusta. Vuorten lisäksi alueen tunnetuimpia piirteitä ovat sen vesistöt, laaksoissa virtaavat joet ja vuolaat kosket. Puistossa on myös yli 100 jäätikköä. Sarekissa ei ole merkattuja reittejä ollenkaan ja yksi alueen parhaista puolista onkin se, ettei siellä yleensä törmää muihin retkeilijöihin kansallispuiston laajuuden takia. Paikka on siis ihanteellinen erämaakokemusta hakeville.

5 päivää 80 kilometriä

Sarekin kansallispuisto Pohjois-Ruotsissa, kuva Eeva Mäkinen

365 Klubin vaellus kestää viisi päivää ja matkaa erämaassa kertyy noin 80-kilometriä. Kuljemme alueen upeiden huippujen välisissä laaksoissa ja Sarekin poluttomilla rinteillä, kahlaamme läpi virtaavien tunturijokien ja olosuhteiden salliessa nousemme 2015-metrisen Áhkkan tai jonkun muun ison tunturin huipulle.

Sarekin maasto sopii niin aloitteleville kuin kokeneemmillekin retkeilijöille ja klubireissu on turvallinen tapa myös ensikertalaiselle lähteä haastamaan itseään vaelluksen saloihin. Retken oppaana toimii ammattiulkoilija ja vuorikiipeilijä Teemu Suominen. Vaelluksella majoitutaan teltoissa ja alueelta löytyvissä autiotuvissa.

Tapaamme sunnuntaina 25. syyskuuta klo 11 Stora Sjöfjälletin vuoristoasemalla Gällivaren kunnassa (Osoite: Stora Sjöfallet, 982 99 Gällivare), mistä lähdemme vaeltamaan kohti Sarekin erämaata. Palaamme takaisin vuoristoasemalle torstaina 29.9. iltapäivällä.

Klubivaelluksen hinta on 430 euroa (sis. alv 24 %) ja se maksetaan kahdessa osassa. Hinta sisältää suomalaisten oppaiden palvelut ennen matkaa ja sen aikana. Ennen lähtöä pidämme ennakkotapaamisen osallistujien kesken, missä käymme läpi varusteita ja tutustumme etukäteen Sarekin maastoon.

Hinta ei sisällä matkoja eikä ruokailuja ja jokaisella vaeltajalla tulee olla omat varusteet mukanaan. Lähtijöillä tulee myös olla voimassaoleva matkavakuutus.

Jos olet lähdössä autolla ja mukaasi mahtuu muita kyytiläisiä, niin ilmoita siitä meille ilmoittautumisen yhteydessä, niin saamme yhdessä helposti sovittua kyydit. Jos sinulla ei ole autoa tai kyytiä tiedossa, niin ilmoita siitäkin, jolloin pyrimme löytämään sinulle kyydin!

Ilmoittautuneet saavat vielä tarkemmat ohjeet ja varustelistan. Lisätietoja vaelluksesta sähköpostitse antaa pääopas Teemu Suominen. teemu@metalheim.fi.

Voit tutustua tarkemmin vaelluksen ohjelmaan ja suunnitelmaan PDF-tiedostossa (1,5MB).

Tervetuloa unohtumattomaan seikkailuun 365 Klubin matkassa!

Tilaamalla uutiskirjeemme saat tietoa tapahtumista, tuotetarjouksista ja muista ajankohtaisista asioista.

Tilaisuus on Partioaitta 365 Klubin jäsenille. Liity mukaan 365 Klubiin, niin pääset osallistumaan mielenkiintoisiin tapahtumiimme.

Jos olet jo 365 Klubin jäsen, ole hyvä ja kirjaudu sivuille, jolloin voit ilmoittautua vaellukselle mukaan. Jos kirjautumisen jälkeenkään et näe ilmoittautumislomaketta, päivitä sivu uudelleen.

Liity Partioaitta 365 Klubiin

Sarekin kartta

Kommentit