Salomon polkujuoksuilta Partioaitan Oulun myymälässä 29.4.2015

Salomon polkujuoksuilta Partioaitan Oulun myymälässä 29.4.2015

Partioaitta järjesti Oulun myymälässä polkujuoksuillan yhdessä Salomonin kanssa. Itse saavuin paikalle hieman ennen kuutta illalla, ja paikalla olikin jo mukavasti tuttuja ja tuntemattomia juoksun harrastajia. Kaiken kaikkiaan iltaan osallistui noin 50 innokasta polkujuoksijaa, eli todella hyvin oli porukkaa lähtenyt tutustumaan polkujuoksutuotteisiin ja tietenkin myös toisiinsa. Tuote-esittelyjen lisäksi paikalla oli NUTS:n (www.nuts.fi) porukkaa kertomassa tulevista juoksutapahtumista.

Heti sisään astuessa oli tarjolla Clif Bar –energiapatukkamaistiaisia. Kaikki kolme makua olivat ainakin omaan mieleeni, ja saatanpa joskus kokeilla näitä myös lenkillä. Hyvän maun lisäksi koostumus oli miellyttävä ja helposti syötävä. Kaupan perällä henkilökunta levitti näytille Salomonin maastokenkiä, joita halukkaat saisivat testata illan yhteislenkillä. Suosituimmaksi testikengäksi nousi selvästi S-lab Sense 4 Ultra SG –malli, eli sama jonka itse voitin Partioaitan järjestämästä kilpailusta. Olen nyt käyttänyt kenkää parin viikon ajan, ja alkuvaikutelma on hyvä. Kenkä on tuntumaltaan hieman kovempi ja jäykempi kuin aiempi suosikkini Fellcross 2, mutta toimii ainakin kevään pehmeillä ja märillä poluilla todella hyvin. Muita paikalla olleita testikenkiä olivat Salomonin Fellcross 3 ja Speedcross 3 sekä S-lab X-Series. Salomonin kengistä ja polkujuoksusta oli paikan päällä kertomassa Trail Tour Finlandin viime vuotinen voittaja Maija Oravamäki. Maijan vinkkejä ja neuvoja kuunneltiinkin illan aikana tarkalla korvalla. Kenkien lisäksi moni paikallaolija oli kiinnostunut juoksurepuista ja –liiveistä, ja nähtiinpä illan yhteislenkillä muutama Salomonin liivi uusien omistajiensa päällä.


Finnish Trail Tour voittaja Maija Oravamäki
Finnish Trail Tour 2014 polkujuoksukiertueen voittaja Maija Oravamäki jakoi vinkkejä polkujuoksun harrastajille

Salomonin kenkien lisäksi halukkaat saivat kokeilla Suunnon Ambit 3 –mittareita. Testimittarit olivat todella pirteän värisiä, kuten kuvasta näkyy. Olen pitänyt nyt parin viikon ajan kyseistä mittaria päivittäin ranteessa, enkä ole vielä löytänyt siitä mitään moitittavaa. Ellei moitteeksi lasketa sitä, että tämä rannetietokone ei mahdu kauluspaidan hihan sisään… Juoksun lisäksi olen käyttänyt mittaria kahvakuulatreeneissä ja myös multisport-ominaisuutta kokeilin yhdessä pyörä-juoksu-pyörä yhdistelmätreenissä. Navigointi-toimintoja olen myös lyhyesti kokeillut. Kertaakaan ei ole ollut mitään ongelmia ja kaikki toimii loogisesti ja helposti. Perustoimintojen lisäksi mittari tarkkailee päivittäistä aktivisuustasoani ja päättelee sen sekä edellisten harjoitusten perusteella palautumiseni tilaa. Tämäkin toiminto on mielestäni ollut yllättävän tarkka. Eli omat tuntemukseni ovat toistaiseksi vastanneet mittarin antamaa arviota.

Suunto Ambit 3 Sport
Suunto Ambit 3 Sport näyttää palautumisajan harjoituksesta

Kun halukkaat testaajat olivat saaneet kengät jalkaansa lähdettiin pienelle yhteislenkille Maija Oravamäen johdolla. Lenkki suuntautui Oulujoen suistoon kauniiseen Ainolanpuistoon ja Pikisaareen. Kauniissa kevätillassa ja mukavassa seurassa olisi voinut juosta pidempäänkin, mutta itse jouduin hieman oikaisemaan ja lähtemään kotiin muiden kiireiden takia. Kiitos Partioaitalle ja Salomonille, sekä myös kaikille paikalla olleille. Kesä tulee, joten poluilla tavataan!

Tätä kirjoittaessa Bodom Trailiin on aikaa tasan kaksi viikkoa. Viimeisen kuukauden olen saanut harjoiteltua todella hyvin, ja olo onkin varsin odottavainen. En ole elämäni kunnossa, mutta viime vuoden loukkaantumisten jälkeen ihan kohtalaisessa kunnossa kuitenkin. Espoossa minimitavoite onkin kahden tunnin alitus.

Suunto Ambit 3 testilaitteita
Polkujuoksuillan osallistujat saivat kokeilla Suunto Ambit 3 rannetietokoneita

Clif Bar maistiaisia
Tarjolla oli maistiaisia Clif Barilta - Herkulliset eväspatukat nyt saatavilla Partioaitasta!

Kommentit