Salomon X Ultra 2 Spikes GTX W- nastakengat - käytännön kokemuksia

Salomon X Ultra 2 Spikes GTX W- nastakengat - käytännön kokemuksia

Liikun päivittäin vähintään 2-3 tuntia lenkkeillen lähinnän metsässä tai lenkkipoluilla kävelle, hölkäten ja juosten. Pitoa kengiltä tarvitaan paljon. Maastot ovat ajoittain hankalia ( ylämäki-alamäki vaihtelua) sekä emännän painoisen koulutuksessa olevan koiran hihnakoulutuksen vuoksi

Salomon X Ultra 2 Spikes GTX W- nastakengät lumessa

Aiempia kokemuksia nastakengistä minulla on ollut lähinnä irtonastoista. Näistä lähes kaikissa malleista ovat nastat käytössäni irronneet puolessa tunnissa.  Salomonin kenkiä en muista aiemmin käyttäneeni. Nyt sain käyttööni uudet Salomon X Ultra 2 Spikes GTX W- nastakengät. Ensi näkemältä kengät vaikuttavat miellyttäviltä. Tuntuvat jalassa mukavilta ja näyttävät komeilta.

En suorittanut kengille minkään sortin 'sisäänajoa' vaan kylmän viileästi solmin nauhat ja lähdimme tunnin lenkille. Yllätyksekseni kengät eivät hanganneet eivätkä myöskään varpaat palelleet ( pakkasta oli -32). Pitoa oli tarpeeksi, en kaatunut kertaakaan.

Salomon X Ultra 2 Spikes GTX W- nastakengät tositoimissa

Kengät ovat olleet käytössäni tammikuun ajan. Ensimmäiset kolme viikkoa oli todella kylmää, pakkanen pysyi -25 ... -32. Siltikin päivittäinen lenkkeily on lyhimmillään ollut sen pari tuntia. Olen käyttänyt tämän kuukauden ajan vain ja ainoastaan kyseisiä nastakenkiä. Varpaat eivät ole palelleet kertaakaan ja vain yhden kerran olen kaatunut. Ero on huomattava, tavan kengillä kaatuilu ja liukastelu oli päivittäistä. Kun pakkanen tammikuun loppupuolella laski nollaan, lenkkipolut ensin sulivat ja sitten taas jäätyivät pääsivät kengät todelliseen testiin: peilikirkkaalla jäälläkään ei tarvinnut luistella vaan pitoa löytyy edelleen.  Tietenkään pito ei tasaisella jäätiköllä ollut yhtä hyvä kuin tampatulla lumella, mutta huomattavasti parempi tavan kenkiin verraten. Yllätyin myös siitä, kuinka hyvin nastat toimivat vaikka kengän pohjat olivat paakkuuntuneet lumesta.

Salomon X Ultra 2 Spikes GTX W- nastakengät metsässä

Olen ollut kaikin puolin tyytyväinen näihin kenkiin. Omaan käyttötarkoitukseeni kengät ovat sopineet erinomaisesti.

Alla plussat ja miinukset testikengistä:

+todella mukavat jaloissa
+varpaat eivät palelleet kertaakaan
+hyvä pito sekä tampatuilla poluille, että jäällä

-alkuun harmaa väri tuntui oudolta,kun olen pelkästään mustia kenkiä aiemmin käyttänyt.

Salomon X Ultra 2 Spikes GTX W- nastakenkien pohja

Kommentit