Salomon X Ultra 2 Spikes GTX W- nastakenkien testi ja kokemuksia

Salomon X Ultra 2 Spikes GTX W- nastakenkien testi ja kokemuksia
Minulle annettiin todella hieno mahdollisuus päästä testaamaan Salomon X Ultra 2 Spikes GTX W- nastakenkiä. Olin asiasta todella iloinen, koska olen aina salaa haaveillut niistä. Ennakko-odotukseni niistä olivat enemmänkin odottavat kuin vaativat. Minulla ei ollut oikeastaan mitään käsitystä, kuinka paljon ne auttaisivat liikkumistani ulkona, koska nastakengistä eikä Salomon-merkistä muutenkaan minulla ei ole kokemuksia. Pienen lapsen äitinä suurin osa kävelylenkeistäni teen rattaiden kanssa ja välillä mukana tulee vielä cockerspanieli, jonka vetohalut ovat välillä hevosen luokkaa,  mutta liikun myös itsekseni, jolloin välillä myös juoksen ja liikun enemmän metsässä, jossa rattaiden kanssa ei pysty liikkumaan. Ulkona liikkuminen on minulle todellinen henkireikä!
 
Kävelyllä Salomon X Ultra 2 Spikes GTX W- nastakengillä
 
Ensituntumana eteisessä kengät tuntuivat jalassa melko jäykiltä ja minua epäilytti, kuinka ihmeessä nastat toimisivat ulkona. Koin nauhojen kiristysmekanismin todella helpoksi ja miellyttäväksi. Pohdin, kuinka lämpimät kengät olisi? Kuinka monet sukat laittaisin niihin sisään, kun ulkona pakkasta oli lähemmäs 20. Laitoin sitten villapohjasukat ja villasukat.  Ulkona ensijuoksuaskeleeni otettuani huomasin, että olin laittanut kengät aivan liian löysälle, jolloin ne hölskyivät jalassani epämukavasti ja toiset sukatkin tuntuivat olevan liikaa. No kiristin nauhoja ja hölskyminen katosi. Kovin liukasta ei kuitenkaan silloin ollut, koska lunta oli jonkin verran. 
 
Lumessa Salomon X Ultra 2 Spikes GTX W- nastakengillä
 
Seuraavan kerran jätin villasukat pois ja lähdin pelkillä villapohjasukilla liikenteeseen. Jalat pysyivät lämpöisenä ja tuntuma oli muutenkin paljon parempi . Vähän vielä kengät ns. hakivat paikkaansa jaloissani niinkuin yleensäkkin kengissä menee tovi ennenkuin ne istuvat täydellisesti. Parin viikon jälkeen keli lauhtui ja pääsin oikeasti niitä testaamaan myös liukkaalla jäällä. Aiemmin olen pelännyt tulla jäistä mäkeä alas ja olenkin mennyt yleensä ojaa pitkin, jossa on vähän enemmän tuntumaa. Varsinkin rattaiden kanssa, jolloin minulla on kallein aarre mukana olen karttanut tälläisiä jäämäkiä. Pikkuhiljaa olen kuitenkin uskaltanut jo luottaa enemmän nastoihin ja niiden pitoon ja nyt jäämäet ei enää pelota yhtään! Olen todella yllättynyt, kuinka hyvin nastat toimivat ja pureutuvat jäähän! Lenkkeily varsinkin liukkaalla kelillä on muuttunut nautinnollisemmaksi ja rohkeammaksi. 
 
Tehtyäni niillä jo melko monta reipasta kävelylenkkiä ja juoksulenkkiä metsässä voin sanoa, että ne soveltuvat myös siihen hyvin. Tokikaan minulla ei ole edelleenkän kokemuksia muista nastakengistä, mutta voin todellakin kehua näitä! Ne soveltuvat mielestäni todella hyvin oikeastaan kelle tahansa ulkonaliikkujalle. Olen kehunut niitä jo monille mammakaverilleni, jotka myös liikkuvat rattaiden kanssa, jolloin kaikki mahdolllinen tuki on tarpeen. Myös muille ulkonaliikkujille ne toisivat varmasti lisää nautintoa ja varmuutta liukkailla pääkallokeleillä ja maastossa liikkumiseen. Vaikkakin alussa kengät tuntuivat jonkin verran jäyköiltä olen hyvin tottunut siihen ja luulen, että se on jopa hyvä, että ne antavat napakkaa tukea jaloille. Extrasuositus tulee kenkien kiinnitysmekanismista ja ylimääräisen nauhan "säilytysläpästä". Nyt herää vain yksi kysymys: miksi ihmeessä minulla on nyt vasta 32-vuotiaana ensimmäiset nastakenkäni? :)
 
Ystävällisin terveisin
Nonna-Larissa Riitijoki
 
Salomon X Ultra 2 Spikes GTX W- nastakengillä portaissa
 

 

Kommentit