Suositeltavia päiväretkikohteita

Sipoonkorven kansallispuisto - Sipoonkorven alue on yksi harvoista suurista yhtenäisistä metsäalueista pääkaupunkiseudun lähellä.
(linkki: http://www.luontoon.fi/sipoonkorpi)

Nuuksion kansallispuisto - Tiheään asuttu pääkaupunkiseutu kätkee helmaansa upean luontoaarteen. Nuuksio on oivallinen yhden tai parin päivän retkikohde, sillä se tarjoaa runsaasti merkittyjä reittejä, keittokatoksia ja telttailualueita.
(linkki: http://www.luontoon.fi/nuuksio )

Teijon kansallispuisto - Teijon kansallispuistossa näet Suomen luonnon monet kasvot tiiviissä paketissa. Lyhyeenkin retkeen mahtuu kaunista järvimaisemaa, suon ja metsän mosaiikkia, puroja ja jopa merta.
(linkki: http://www.luontoon.fi/teijo)

Päijänteen kansallispuisto - Hiekkarannat laguuneineen ja yllättäen kohoavat kalliorannat odottavat veneilijää, melojaa ja päiväretkeilijää Päijänteellä.
(linkki: http://www.luontoon.fi/paijanne)

Leivonmäen kansallispuisto - Helppokulkuista maastoa. Jossa voi nähdä jääkauden jälkiä.
(linkki: http://www.luontoon.fi/leivonmaki )

Seitsemisen kasallispuisto - Seitsemisessä saloseutujen menneisyys herää eloon. Koveron perinnetilalla teet aikamatkan entisajan torpparielämään. Seitseminen soveltuu hyvin vaikka isomman lapsiryhmän tutustuttamiseen kansallispuistoon.
(linkki: http://www.luontoon.fi/seitseminen)

Tammisaaren saariston kansallispuisto - Tämä kansallispuisto pitää sisällään monia päiväretkelle sopivia luontopolkuja. Siellä voi myös kulkea vesillä veneellä tai kajakilla ja rantautua lukemattomiin luonnonsatamiin.
(linkki: http://www.luontoon.fi/tammisaarensaaristo)

Oulangan kansallispuisto - Karhunkierroksen jylhissä maisemissa näet ikiaikaisen veden voiman. Valittavanasi on monta erilaista reittivaihtoehtoa. Reiteiltä löytyy myös riippusiltoja.
(linkki: http://www.luontoon.fi/oulanka)

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto - Täältä löydät jokaiselle jotakin. Paikka sopii koko perheelle. Parasta aikaa on mennä kesällä kun on yöttömät yöt tai syksyllä ruskan aikaan.
(linkki: http://www.luontoon.fi/pallas-yllastunturi)

Evon retkeilyalue - Evon retkeilyalueelle on lyhyt matka eteläisen Suomen asutuskeskuksista. Evolla voi narrata istutettua lohikalaa tai luonnonkaloja.
(linkki: http://www.luontoon.fi/evo)

 Ruunaan retkeilyalue - Ruunaassa voi laskea koskea. Kokenut koskenlaskija nauttii kuohuista omatoimisesti, ja kokematon saa huikean, mutta turvallisen kyydin oppaan seurassa porukan mukana. Päivän kruunaa iltahetki nuotiolla juuri pyydettyjä virran antimia syöden.
(linkki: http://www.luontoon.fi/ruunaa)

Kylmäluoman retkelyalue - Kylmäluomassa on noin 90 kirkasvetistä järveä ja lampea. Merkittyjä reittejä (54 km), jotka soveltuvat hyvin päiväretkille ja lyhyille vaelluksille.
(linkki: http://www.luontoon.fi/kylmaluoma)

Hossan retkeilyalue - Retkelläsi kuljet samoja reittejä kuin alueen ensimmäiset asukkaat noin 10 000 vuotta sitten. Värikallion kivikautiset kalliomaalaukset vievät retkipäivän lomassa shamanismin maailmaan. 
(linkki: http://www.luontoon.fi/hossa)

Iso-syötteen retkeilyalue- Iso-Syötteen laelta voit ihailla aitoa nevaa, Romesuota, sekä sen takana sinertävinä siintäviä kuusivaaroja. Iso- syöte on suomen eteläisin tunturi.
(linkki: http://www.luontoon.fi/iso-syote)

Napapiirin retkeilyalue- Sopii hyvin päiväretkeilyyn koko perheelle. Esteettömät reitit kutsuvat myös liikuntaesteiset tai lastenvaunujen kanssa kulkevat nauttimaan ulkoilupäivästä metsien ympäröimissä koskimaisemissa. Raudanjoki soveltuu hyvin vesiretkeilijöille ja kalastajille.
(linkki: http://www.luontoon.fi/napapiiri)

Inarin retkeilyalue- Tutustu saamelaisten kotiseutuun päiväretkellä tai pidemmälläkin lomalla. Tuhannet saaret, ylös kohoavat tunturit ja vaarat sekä vapaina virtaavat vedet tarjoavat luonnon ja Lapin ystävälle aina uutta tekemistä.
(linkki: http://www.luontoon.fi/inari)

Kommentit