/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Koe Lapin ruska – Hetta-Pallas-vaellus aloittelijoille

    Lähde mukaan Partioaitta 365-klubin aloittelijoiden ruskavaellukselle Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon. Tämä vaellus on sinulle, joka olet haaveillut erämaan rauhasta ja Lapin ruskasta, mutta painava rinkka ja oma kartanlukutaito askarruttavat. Tällä reissulla et tarvitse aikaisempaa vaelluskokemusta, pärjäät peruskunnolla, pienellä rinkalla sekä seikkailumielellä, majoittumiset varaustuvissa. 

    Vaellamme 19-22.9.2022, neljä päivää ja kolme yötä, Pallas-Yllästunturin kansallispuiston alueella Enontekiön Hetasta Muonioon Pallakselle. Vaelluksen pituus on noin 57 km, päivämatkat vaihtelevat 11-15 kilometrin välillä. Vaellus sopii aloittelijoille, aikaisempaa vaelluskokemusta et tarvitse. Eräopas ohjeistaa ennen vaellusta varusteista ja valmistautumisesta, sekä huolehtii turvallisuudesta vaelluksen aikana. Matkalla yövymme Metsähallituksen varaustuvissa upeissa puuttomissa tunturimaisemissa keskellä kansallispuiston rauhaa. Varaustuvissa on kamiina ja ulkokäymälät, yöpymisiin tarvitset oman makuupussin. Tarkempi varusteluettelo ilmoittautumisen jälkeen. .
    Matkamme alkaa Enontekiöltä Hetan venesatamasta 19.9.2022 klo 10. Vene vie ryhmämme Ounasjärven yli reitin lähtöpisteeseen. Vaelluksemme päättyy Muonioon Pallaksen luontokeskukselle. 22.9.2022 noin klo 16.Hetta-Pallas reitti kuljettaa meidät maamme kauneimpiin maisemiin, vanhimpaan kansallispuistoomme. Reittimme vie yli tuntureiden, poiketen välillä alas kuruihin kuin valmistaakseen kulkijaa kohtaamaan uuden henkeä salpaavan maiseman seuraavan tunturin laelta. Karussa avotunturissa et juuri näe puita, mutta jalkojesi juuressa sinnittelee matalia tunturiolosuhteisiin sopeutuneita kasveja ruskan loistossa.

    Syksyllä sää voi tunturissa vaihdella nopeasti, joten kerrospukeutuminen, tuulen ja sateenpitävät varusteet ovat tarpeen. Varusteena tarvitset rinkan tai ison repun, makuupussin ja vaellukseen sopivat jalkineet ja vaatteet.  Tarkemman varusteluettelon saat ilmoittautumisen jälkeen. Mikäli sinulta puuttuu varusteita, opas auttaa niiden hankinnassa tai vuokraamisessa. Tutustu myös 36-klubin vuokrapalveluun https://www.partioaitta.fi/365-klubi/vuokrauspalvelu/Osallistujat saavat kirjalliset ohjeet ja apua vaellukselle valmistautumiseen, varusteiden hankintaan ja ruokien suunnitteluun. Osallistujien kesken järjestetään etätapaaminen ennen vaellusta, jossa käydään läpi vaelluksella tarvittavat varusteet, vaellukselle valmistautuminen ja tutustutaan tarkemmin vaelluksen reittiin ja maastoihin. 

    Jos haluat ottaa koiran mukaan vaellukselle, silloin on oltavat mukana oma teltta. Koirat eivät saa yöpyä varaustuvissa. 

    Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta, joten voimassa oleva matka- tai tapaturmavakuutus on hyvä olla olemassa.

    Oppaana toimii TunneLuonto yrityksen omistaja, erä- ja luonto-opas Maritta Vasarinen. Hänellä on vankka kokemus vaelluksesta Suomen, Ruotsin ja Norjan Lapissa. Hän on toiminut oppaana sekä kesä vaelluksilla että hiihtovaelluksilla, vaeltanut Huippuvuorilla, Grönlannissa, sekä huiputtanut mm. Mont Blancin. 

    Aika 19.9.2022 klo 10 – 22.9.2022 noin klo 16.
    Lähtöpaikka: Enontekiö Hetta, venesatama osoite: Valkamatie, Enontekiö
    Paluu: Pallastunturin Luontokeskus, osoite: Pallastunturintie 557, 99330 Pallastunturi
    Hinta: 470€ sisältää venekuljetuksen, kolmen yön majoitukset varaustuvissa, saunan Hannukurussa, opastuksen ennen vaellusta ja vaelluksen aikana, sekä alv:n. Ei sisällä matkoja Enontekiölle eikä majoitusta ennen ja jälkeen vaelluksen. 
    Maksu ja peruutusehdot: Ilmoittautumisen yhteydessä maksettava 100€ varausmaksu on sitova, mahdollisen peruutuksen yhteydessä sitä ei palauteta, varausmaksu varmistaa paikkasi vaellukselle. Osallistumismaksu 370€ erääntyy kaksi viikkoa ennen vaellusta.
    Minimi ja maksimi osallistujamäärä: 4-7 henkilöä
    Viimeinen ilmoittautumispäivä: 14.8.2021
    Lisätietoja voi kysyä oppaalta: maritta@tunneluonto.fi 
    -----------------
    Huomioi koronapandemia matkasuunnitelmissasi!

    Ilmoittautuessasi 365-klubin retkelle, vaellukselle tai kurssille, ota huomioon omissa osallistumis- ja lomajärjestelyissäsi, että tapahtuma voidaan joutua perumaan koronapandemian leviämisen ehkäisemiseksi.

    Partioaitta toimii vastuullisesti ja noudattaa viranomaisten tapaamisrajoituksia ja suosituksia koskien kaikkia kokoontumisia ja tapaamisia.
    • Ota siksi vaellusoppaaltasi etukäteen selvää retken maksu- ja peruutusehdoista koskien koronaa.
    • Varatessasi matkoja ja majoituksia, selvitä myös niiden peruutusehdot tai mahdollisuutesi siirtää lippuja tai yöpymistä myöhempään ajankohtaan.

    • Koe Lapin ruska – Hetta-Pallas-vaellus aloittelijoille

    Tapahtuman tiedot

    Päivämäärä
    19.09.2022
    -
    22.09.2022
    Tapahtuman tyyppi
    Vaellus
    Kellonaika
    10:00  - 16:00 
    Suositukset 

    Lisää tapahtumia

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite