Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Karhunkierros vaeltaen ja meloen

    Jos kaipaat kunnon seikkailua, niin tämä retki on sinua varten! 365 -klubin Karhunkierroksella seikkaillaan niin legendaarisella Karhunkierroksen reitillä, kuin virran vietävänä kanoottien kyydissä. Vaellamme 8-15 km päivämatkoja, yövymme neljä yötä teltoissa ja yhden yön vuokramökissä vaelluksen puolessa välissä, saunomme, valokuvaamme sekä nautimme matkaamme johdattelevista poluista, joista ja tuntureista.

    Alkukesä on täydellistä aikaa vaellukselle, sillä tavallisesti hyttyset eivät ole vielä heränneet, mutta sää on mahdollisesti jo kesäisen lämmin ja kuiva. Vaellus on suunniteltu aloitteleville vaeltajille, mutta se sopii monipuolisuutensa vuoksi myös kokeneemmille luonnossa liikkujille. Vaelluksen puoleen väliin osuva melontapäivä tuo mukavaa vaihtelua rinkan kantamiselle, eikä vaadi aiempaa melontakokemusta.

    MITÄ, MISSÄ, MILLOIN?

    Kuuden päivän vaellus, joka sisältää noin 80km vaellusta ja 25km melontaa. Ryhmässämme on maksimissaan kahdeksan vaeltajaa ja kaksi opasta. Retkemme alkaa lauantaina 8.6., jolloin kokoonnumme Rukalla. Tutustumme toisiimme, käymme läpi vaellussuunnitelmaa ja teemme viimeiset hienosäädöt varusteisiin. Kukin majoittuu varaamassaan kohteessa Rukalla. Voit saapua Rukalle myös suoraa sunnuntaiaamuna ja jättää ensimmäisen yön välistä, mikäli haluat.

    Lähdemme sunnuntaiaamuna minibussilla Hautajärvelle vaelluksen aloituspisteeseen, ja vaellamme ensimmäisenä päivänä 15km Oulangan kanjonille, Savilammen autiokämpälle, jossa nukumme omissa teltoissamme.

    Maanantaina vaellamme 13km Oulankajokea mukaillen Oulangan leirintäalueelle, missä meitä odottaa neljä vuokramökkiä ja lämmin sauna.

    Tiistaiaamuna lähdemme melomaan Oulankajokea alaspäin noin 25km Jäkälänmutkaan saakka, jonne jätämme kanootit, ja vaellamme vielä noin 5km Kitkajoen varteen, jossa yövymme laavulla omissa teltoissamme.

    Keskiviikkona vaellamme takaisin karhunkierroksen polulle ja Siilastuvalle noin 10km matkan, jossa nukumme omissa teltoissamme.

    Torstaina vaellamme PorontiImajoelle noin 8km matkan, jossa yövymme teltoissa, ja perjantaina lopuksi Konttaisen, Valtavaaran ja Rukan yli vaelluksemme päätepisteeseen Rukalle viimeiset 11km. Perjantaiksi kannattaa varata vielä hotelli yö Rukalle, sillä olemme perillä mahdollisesti vasta myöhään iltapäivällä. Voit halutessasi lähteä kotimatkalle jo perjantainakin.

    MITÄ VAELLUS MAKSAA JA MITÄ SE SISÄLTÄÄ?

    Vaellus maksaa 500e sisältäen oppaan ja apuoppaan palvelut ennen vaellusta ja vaelluksen aikana, kuljetuksen Rukalta Hautajärvelle, majoituksen Oulangan leirintäalueen mökissä ja saunan, sekä kanoottivuokran.

    Hinta ei sisällä majoitusta Rukalla, vaan kukin osallistuja varaa ja maksaa oman majoituksensa Rukalla ennen ja jälkeen vaelluksen, mikäli haluaa ja mistä haluaa. Ryhmälle on tarjouspaketti Scandic Hotelli Rukahoviin, josta majoituksen voi varata itselleen tarjoushintaan, mutta Rukan kylältä löytyy monia muitakin majoitusvaihtoehtoja.

    50e varausmaksu on sitova ja varmistaa paikkasi vaelluksella. Loput 450e maksetaan viimeistään kaksi viikkoa ennen vaellusta.

    MITÄ TARVITSEN, JOTTA VOIN OSALLISTUA VAELLUKSELLE?

    - Sinun tulee olla 365 -klubin jäsen. Liittyminen klubiin on ilmaista. Mikäli et ole vielä jäsen, voit rekisteröityä täältä.
    - Tarvitset tukevat vaelluskengät, säänmukaista vaatetta vaellukselle, rinkan, teltan, makuupussin ja -alustan sekä pienen retkikeittimen.
    - Tarvitset hyvän peruskunnon ja sinun on oltava perusterve.
    - Tarvitset säätä pelkäämättömän asenteen ja jonkin verran sitä kuuluisaa suomalaista sisua: vaellus ei ole aina helppoa ja kepeää. Tällä vaelluksella on kuitenkin paljon mukavuuksia verrattuna tavalliseen karhunkierrokseen: vuokramökit, sauna, mahdollisuus täydentää eväsvaroja vaelluksen puolessa välissä, sekä melontapäivä.
    - Tarvitset avoimen mielen ja hieman ryhmätyötaitoja: vaellamme ja vietämme aikaa ryhmänä ja tarkoitus on tutustua ja viettää mukavaa aikaa yhdessä.
    - Sinulla on hyvä olla voimassaoleva matkavakuutus.

    KUKA RETKEN JÄRJESTÄÄ?

    Retken oppaana toimii luonto-ohjaaja Silja Vuohensilta. Siljalla on yli kymmen vuoden retkeilykokemus niin vesiltä, poluilta kuin lumeltakin. Siljan retkillä tärkeintä ei ole kilometrien määrä, vaan niiden laatu. Silja järjestää matalan kynnyksen retkiä helposti saavutettaviin, mutta ainutlaatuisiin luontokohteisiin toiminimellä luontokaipuu. Lisää tietoa oppaasta ja Siljan retkistä: https://www.facebook.com/Luontokaipuu-569897163362762/ .

    Siljan uskollinen pieni ystävä, jackrusselinterrieri Käpy, on tottunut kulkemaan Siljan matkassa mukana. Käpy on hyväkäytöksinen, tottunut vaeltaja, jonka mukana olosta ei pitäisi olla harmia kellekään, päinvastoin! Käpy on erittäin sosiaalinen ja iloinen tyyppi, jota voi vaikka lainata vetoavuksi ylämäkiin. Kerrothan kuitenkin, jos koiran mukana olo haittaa esimerkiksi allergian takia.

    ENTÄ JOS... ?

    Entä jos en ole koskaan vaeltanut näin pitkää vaellusta? Aiempi retkeilykokemus, hyvä peruskunto, terveys, ja halu osallistua riittävät tälle vaellukselle lähtemiseen. Kun sinulla on oikeanlaiset varusteet ja ruokaa, jaksat varmasti mukana. Saat oppaan avun mahdollisiin varustehankintoihin ja vaellukselle valmistautumiseen.

    Entä jos en ole koskaan melonut? Oulankajoen melonta sopii myös ensikertalaiselle. Kanootissa istuu aina kaksi melojaa, joten et ole yksin! Matkan varrella ei ole koskia eikä virtapaikkoja. Joki virtaa tyynenä ja leveänä alaspäin. Alkukesästä joessa on niin paljon vettä, että karille ajautuminenkin on epätodennäköistä. Melonta käydään oppaan johdolla huolella läpi.

    Entä jos en saa ketään kaveria lähtemään mukaan ja minua arveluttaa tulla yksin? Vaellamme ryhmänä, ja tutustumme ennen retkeä toisiimme. Vietämme lähes viikon erämaassa, joten siinä tutustuu pakollakin muihin ryhmäläisiin, eikä tarvitse tuntea olevansa yksin! Meillä on ollut yleensä todella mukava ryhmähenki retkillämme enkä epäile laisinkaan, etteikö tälläkin retkellä tultasi hyvin juttuun kaikkien kanssa!

    Mikäli sinulla on mitä tahansa muuta kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä oppaaseen: silja.vuohensilta@gmail.com 

    TERVETULOA MUKAAN!

    Paikka: Karhunkierroksen luontokeskus
    Aika: 8.-15.6.2019
    Osallistujamäärä: 6-8 henkilöä
    Hinta: Vaellus maksaa 500e sisältäen oppaan ja apuoppaan palvelut ennen vaellusta ja vaelluksen aikana, kuljetuksen Rukalta Hautajärvelle, majoituksen Oulangan leirintäalueen mökissä ja saunan, sekä kanoottivuokran.

    Saat ilmoittautumisesi jälkeen oppaalta sähköpostitse tarkempaa tietoa retkestä sekä 50 euron varausmaksulaskun. Varausmaksu on sitova. Loput 450 e maksetaan viimeistään 25.5.2019.

    Viimeinen ilmoittautumispäivä on 25.5.2019


    • Karhunkierros vaeltaen ja meloen Karhunkierroksen luontokeskus

    Tapahtuman tiedot

    Päivämäärä
    08.06.2019
    -
    15.06.2019
    Tapahtuman tyyppi
    Vaellus
    Tapahtumanpaikka
    Karhunkierroksen luontokeskus
    Hautajärventie 414
    98995 Hautajärvi
    Kokoontumispaikka
    Rukalla lauantaina 8.6., josta sunnuntaiaamuna siirtyminen yhdessä vaelluksen lähtöpaikkaan.
    Ilmoittaudu
    Suositukset 

    Lisää tapahtumia

    Suosituimmat tuotemerkit

    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite