Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Repoveden melontavaellus

    Repoveden melontavaelluksella tutustumme Repoveden kansallispuiston monipuoliseen luontoon ja jylhiin maisemiin niin vesiteitse kuin polkujakin pitkin. Repoveden kansallispuisto sijaitsee Kouvolan kupeessa Etelä-Savossa. Lyhyt melontamatka ei vaadi aiempaa melontakokemusta, ja koska kuljetamme varusteemme kanootissa, ei pakkaaminenkaan ole grammantarkkaa. Lähde mukaan nauttimaan vesillä olosta, luonnosta, poluista ja nuotiolla kokkailusta sekä tutustumaan uusiin ihmisiin retkeilyn merkeissä!

    MITÄ, MISSÄ, MILLOIN?

    Yhden yön melontavaellus, joka sisältää maksimissaan 6km melontaa ja 4km kävelyä. Ryhmän tason mukaan kävelyretki voi olla pidempi ja toisena päivänä voidaan tehdä pieni lisälenkki melontamatkaan. Ryhmä koostuu oppaan lisäksi maksimissaan yhdestätoista retkeläisestä, eli kuudesta kahden hengen kanootista. Yöpyminen tapahtuu Karhulahden varauskodassa, jossa on makuutilaa kodan lavereilla. Halutessaan voi yöpyä myös kodan pihapiirissä omassa teltassa.

    Vaellukselle lähdetään Lapinsalmen parkkipaikan rannasta lauantaina 25.5.2019 klo 10 aamulla, jossa kanootit ovat valmiina vesillä. Melontareittimme kulkee Repoveden rantoja myöten kohti Karhulahden varauskotaa, joka on tuleva yösijamme. Teemme Karhulahdelta kävelyretken Olhavavuorelle ja sen ympäristöön palaten päivälliseksi majapaikkaamme syömään, rentoutumaan ja paistamaan lettuja nuotiolla.

    Toisena retkipäivänä vietämme rauhallisen aamun Karhulahdella, jonka jälkeen lähdemme melomaan takaisin kohti Lapinsalmea. Jos melonta sujuu hyvin, piipahdamme lisälenkin Kuutinkanavalla, joka tuo melontamatkaan yhteensä noin 5km lisää. Olemme Lapinsalmen parkkipaikalla perillä viimeistään klo 15.

    Toukokuussa Repovedelle ei pääse vielä julkisilla kulkuvälineillä, mutta kimppakyytejä voidaan järjestää ryhmäläisten kesken ja tarpeen tullen esimerkiksi kimppataksi järjestyy Kouvolan juna-asemalta. Kimppakyydit sovitaan saatuamme lopullisen ryhmän kasaan viimeistään noin pari viikkoa ennen reissua.

    MITÄ RETKI MAKSAA JA MITÄ HINTA SISÄLTÄÄ?

    Retki maksaa 175 euroa sisältäen melontavarusteet (kanootti, mela, pelastusliivit), varauskodan käytön, lettukestit sekä opastuksen ennen retkeä ja retken aikana. Maksamalla 25 euron ennakkomaksun ilmoittautumisen yhteydessä varmistat paikkasi retkelle. Ennakkomaksu on sitova. Loput 150 euroa maksetaan noin kaksi viikkoa ennen retkeä.

    MITÄ TARVITAAN, JOTTA VOIN OSALLISTUA RETKELLE?

    - Sinun tulee olla 365 -klubin jäsen. Liittyminen klubiin on ilmaista. Mikäli et ole vielä jäsen, voit rekisteröityä täältä.
    - Sinulla tulee olla säätä pelkäämätön, seikkailullinen asenne.
    - Sinulla tulee olla säänmukaista ulkoiluvaatetta, makuupussi, makuualusta, halutessasi oma teltta (ellet halua yöpyä kodassa) sekä omaat eväät.
    - Sinulla on hyvä olla voimassa oleva matka- tai tapaturmavakuutus.
    - Retken ikäraja on 15 vuotta, alle 18 -vuotiaat vanhempien seurassa.

    KUKA RETKEN JÄRJESTÄÄ?

    Retken oppaana toimii luonto-ohjaaja ja melontaohjaaja Silja Vuohensilta. Siljalla on yli kymmen vuoden retkeilykokemus niin vesiltä, poluilta kuin lumeltakin. Siljan retkillä tärkeintä ei ole kilometrien määrä, vaan niiden laatu. Silja järjestää matalan kynnyksen retkiä helposti saavutettaviin, mutta ainutlaatuisiin luontokohteisiin toiminimellä luontokaipuu. Lisää tietoa oppaasta ja Siljan retkistä: https://www.facebook.com/Luontokaipuu-569897163362762/ .

    Siljan uskollinen pieni ystävä, jackrusselinterrieri Käpy, on tottunut kulkemaan Siljan matkassa mukana. Käpy on hyväkäytöksinen, tottunut vaeltaja, jonka mukana olosta ei pitäisi olla harmia kellekään, päinvastoin! Käpy on erittäin sosiaalinen ja iloinen tyyppi, jota voi vaikka lainata vetoavuksi ylämäkiin. Kerrothan kuitenkin, jos koiran mukana olo haittaa esimerkiksi allergian takia.

    ENTÄ JOS...?

    Entä jos en ole koskaan melonut? Mikäli et ole koskaan melonut, se ei haittaa! Tämä retki sopii myös vasta-alkajille lyhyen melontamatkan vuoksi. Melomme rantoja pitkin ja kanootit ovat sen verran vakaita, ettei niitä saa kaatumaan, kunhan noudattaa oppaan ohjeita. Kanootteihin pystytään yhdistelemään kokeneempia ja kokemattomia melojia, jolloin pääsemme vaivattomasti liikkeelle.

    Entä jos kaadun kanootilla? Oppaan ohjeita noudattamalla kanoottia ei voi saada kaatumaan. Jos kuitenkin päädyt laidan yli, pelastusliivit turvaavat uintimatkasi rantaan, jossa vaihdetaan kuivat vaatteet ylle. Kaikilla retkeläisillä tulee olla kuiva varavaatekerta mukana vesitiiviisti pakattuna. Emme melo reitin millään osuudella kaukana rannasta.

    Entä jos en saa ketään kaveria mukaan? Jos et saa ketään kaveriasi lähtemään mukaasi, älä huoli! Tällä retkellä et varmasti jää vaille juttuseuraa. Jakaudumme melontapareiksi melonnan ajaksi ja ryhmän pieni koko ja yhteinen tekeminen takaavat rennon ja tuttavallisen ilmapiirin. Tällä retkellä on tarkoitus tutustua muihin ja viettää aikaa ryhmänä.

    Entä jos minulla ei ole omaa autoa? Kimppakyytejä voidaan sopia ryhmäläisten kesken, autottomuuden ei pitäisi olla ongelma!

    TERVETULOA MUKAAN!

    Paikka: Repoveden kansallispuisto
    Aika: 25.-26.5.
    Osallistujamäärä: korkeintaan 11 henkilöä
    Hinta: 175 euroa sisältäen melontavarusteet (kanootti, mela, pelastusliivit), varauskodan käytön, lettukestit sekä opastuksen ennen retkeä ja retken aikana. Maksamalla 25 euron ennakkomaksun ilmoittautumisen yhteydessä varmistat paikkasi retkelle. Ennakkomaksu on sitova. Loput 150 euroa maksetaan noin kaksi viikkoa ennen retkeä.

    Ilmoittauduthan retkelle viimeistään 10.5. mennessä.

    Kaikissa retkeen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä sähköpostitse suoraan Siljaan silja.vuohensilta@gmail.com  
    • Repoveden melontavaellus Repoveden kansallispuisto.

    Tapahtuman tiedot

    Päivämäärä
    25.05.2019
    -
    26.05.2019
    Tapahtuman tyyppi
    Vaellus
    Tapahtumanpaikka
    Repoveden kansallispuisto.
    Riippusillantie 55
    47910 Kouvola
    Kokoontumispaikka
    Lapinsalmen parkkipaikka, Riippusillantie 55, 47910 Kouvola (katso Google-kartta)
    Ilmoittaudu

    Suositukset 

    Lisää tapahtumia

    Suosituimmat tuotemerkit

    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite