Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Norppaturvallisen katiskan rakennusilta

    Suomen luonnonsuojeluliitto on tehnyt vuosia saimaannorpan suojelutyötä, jossa yksi merkittävimmistä toimintamuodoista on norppaturvallisen kalastuksen edistäminen. Vaikka norppakanta on kasvanut lähes 400 yksilöön, edelleen liian moni kuutti ja jopa aikuinen norppa kuolee kalanpyydyksiin, pääasiassa vapaa-ajan kalastajien verkkoihin. Haluamme kannustaa kalastajia siirtymään verkoista norppaturvallisiin Saimaa-katiskoihin lahjoittamalla tiettyjen alueiden kalastajille katiskan ilmaiseksi. Samalla jaamme tietoa saimaannorpasta, siihen kohdistuvista uhkatekijöistä ja keinoista suojella norppaa. Tänä vuonna katiskoita lahjoitetaan kalastajille Savonlinnassa ja Puumalassa. Näihin tapahtumiin teemme talkoilla yhteensä noin 200 katiskaa.

    Norppaturvallisen katiskan rakennusillassa on mahdollisuus osallistua saimaannorpan suojelutyöhön rakentamalla Saimaa-katiskan kalastajalle, joka luopuu sen saatuaan verkkokalastuksesta. Illan aikana kerromme tarkemmin saimaannorpasta ja sen elämästä, katiskakalastuksen merkityksestä sekä saimaannorpan suojelulle mutta myös Saimaan uhanalaisten kalojen suojelulle (Saimaan järvilohi, saimaannieriä, järvitaimen). Illan aikana annamme myös vinkkejä katiskakalastukseen, kalojen käsittelyyn ja käyttöön. Pääasia on kuitenkin rakentaa hyvin pyytäviä sekä norpan ja uhanalaisten kalojen tulevaisuuden turvaavia Saimaa-katiskoita. Katiska on helppo rakentaa, se ei vaadi mitään erityistaitoja. Tarvikkeet ja työkalut löytyvät valmiina, joten osallistujan tarvitsee tuoda mukanaan vain iloista mieltä.

    Tervetuloa mukaan!

    Aika: Torstai 28.3. klo 17:00-20:00
    Paikka: Saimaan luonnonsuojelukeskus, Katariinantori 6, 53900 Lappeenranta
    Osallistujamäärä: 10-14 henkilöä
    Hinta: Osallistumismaksu on 20 €. Osallistumismaksu käytetään saimaannorpan suojelutyön rahoittamiseen. Illan aikana tehty katiska jää Suomen luonnonsuojeluliiton norppatyöhön. Sen voi myös lunastaa itselleen 20 euron hintaan. Osallistumismaksun voi maksaa paikan päällä kortilla tai käteisellä, toivomme tasarahaa.

    Partioaitan 365 Klubi tarjoaa tapahtumassa myös pientä iltapalaa.

    Kuvat: Juha Taskinen (norppa-kuva) & Hanne Kosonen (katiska-kuva)
    • Norppaturvallisen katiskan rakennusilta Saimaan luonnonsuojelukeskus

    Tapahtuman tiedot

    Päivämäärä
    28.03.2019
    Tapahtuman tyyppi
    Klubi-ilta
    Tapahtumanpaikka
    Saimaan luonnonsuojelukeskus
    Katariinantori 6
    53900 Lappeenranta
    Kellonaika
    17:00  - 20:00 

    Suositukset 

    Lisää tapahtumia

    Suosituimmat tuotemerkit

    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite