Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Herajärvenkierros aittamajoituksilla - Juhannusvaellus Kolin kansallispuistoon

    Herajärven kierros Kolin kansallispuistossa Pohjois-Karjalassa kuuluu monen vaeltajan to do -listalle, eikä suotta. Vuoden retkikohteeksi 2007 valittu noin 40 kilometrin mittainen vaellusreitti on monipuolinen kuvaus Pohjois-Karjalan vaara- ja järvimaisemia, pitäen sisällään tietysti kansallismaisemme Kolin huipuilta. Tällä vaelluksella jätämme painavat rinkat kotiin ja nautimme kevyestä matkanteosta pelkkien päiväreppujen kera, sillä majoitumme vanhoissa, tunnelmallisissa riihiaitoissa Mattilan ja Kiviniemen perinnetiloilla. Nautimme myös valmiista aamupaloista ja lempeistä löylyistä joka ilta, joten perinteiseen vaeltamiseen tottuneelle tämä retki on silkkaa luksusta. Vaellus on kaikesta huolimatta pitkä ja sisältää jyrkkiä nousuja ja laskuja, joten retki sopii vain perusterveille ja hyvän peruskunnon omaaville.

    MITÄ, MISSÄ JA MILLOIN?

    Neljän päivän mittainen retki Kolin kansallispuistoon 20.-23.6., joka pitää sisällään 40 kilometrin vaelluksen Herajärven ympäri, yöpymiset vanhoissa hirsiaitoissa, aamupalat ja saunat.

    Majoitumme torstaista perjantaihin Mattilan tilalla ja lähdemme vaellukselle perjantai aamuna. Vaellamme Herajärven kierroksen perjantaista lauantaihin yöpyen vaellusreitin puolessa välissä Kiviniemen tilalla. Palaamme lauantaina takaisin Mattilaan jääden vielä palautumaan vaelluksesta ja nauttimaan Mattilan perinnemiljööstä yhdeksi yöksi.

    Ryhmä koostuu maksimissaan kahdeksasta retkeläisestä sekä oppaasta. Retkeläisille on varattu molemmilta perinnetiloilta kaksi kolmen hengen huonetta sekä yksi kahden hengen huone.

    MITÄ RETKI MAKSAA JA MITÄ HINTA SISÄLTÄÄ?

    Retki maksaa 300 euroa pitäen sisällään majoitukset hirsiaitoissa Mattilassa ja Kiviniemessä (sis. petivaatteet), aamupalat, saunomiset sekä oppaan palvelut ennen retkeä ja sen aikana. Maksamalla 50 euron varausmaksun varmistat paikkasi retkelle. Varausmaksu on sitova. Loput summasta maksetaan kolme viikkoa ennen retkeä.

    Hinta ei sisällä matkoja eikä muita ruokailuja aamupalojen lisäksi.

    MITÄ TARVITAAN, JOTTA VOIN OSALLISTUA RETKELLE?

    - Sinun tulee olla 365 -klubin jäsen. Liittyminen klubiin on ilmaista. Mikäli et ole vielä jäsen, voit rekisteröityä täältä.
    - Sinulla tulee olla säänmukaiset retkeilyvaatteet ja säätä pelkäämätön asenne.
    - Sinulla tulee olla omat eväät vaellukselle. Reitin varrelle osuu useita nuotiopaikkoja, joten retkikeitintä et välttämättä tarvitse.
    - Sinun tulee olla perusterve ja omata hyvä peruskunto.
    - Sinulla on hyvä olla voimassa oleva matka- tai tapaturmavakuutus.
    - Vaelluksen ikäraja on 15 vuotta, alle 18 -vuotiaat vanhempien seurassa.

    KUKA RETKEN JÄRJESTÄÄ?

    Retken oppaana toimii luonto-ohjaaja Silja Vuohensilta. Siljalla on yli kymmen vuoden retkeilykokemus niin vesiltä, poluilta kuin lumeltakin. Silja järjestää matalan kynnyksen retkiä helposti saavutettaviin, mutta ainutlaatuisiin luontokohteisiin toiminimellä luontokaipuu. Lisää tietoa oppaasta ja Siljan retkistä: https://www.facebook.com/Luontokaipuu-569897163362762/ .

    Siljan uskollinen pieni ystävä, jackrusselinterrieri Käpy, on tottunut kulkemaan Siljan matkassa mukana. Käpy on hyväkäytöksinen, tottunut vaeltaja, jonka mukana olosta ei pitäisi olla harmia kellekään, päinvastoin! Käpy on erittäin sosiaalinen ja iloinen tyyppi, jota voi vaikka lainata vetoavuksi ylämäkiin. Kerrothan kuitenkin, jos koiran mukana olo haittaa esimerkiksi allergian takia.

    ENTÄ JOS... ?

    Entä jos en ole varma, riittääkö kuntoni tähän vaellukseen? Vaellamme sen verran rauhalliseen tahtiin, että hyvällä peruskunnolla pitäisi pärjätä. 20 kilometrin päivämatkat jakautuvat useampiin osiin pitäessämme taukoja päivän aikana. Tällä vaelluksella pärjää vähäiselläkin retkeilykokemuksella, mutta fyysisesti vaellus koettelee enemmän tai vähemmän kaikkia. Herajärven kierros pitää sisällään toistakymmentä vaaran ylitystä, jyrkkiä nousuja ja laskuja, ja heinäkuun hellemahdollisuuden. Ole yhteydessä oppaaseen, mikäli reitti mietityttää. Opas on kulkenut kyseisen reitin monta kertaa ja osaa kertoa tarkemmin sen haastavuudesta.

    Entä jos en saa ketään kaveria mukaan? Tällä retkellä et varmasti jää vaille juttuseuraa. Ryhmän pieni koko ja yhteinen tekeminen takaavat rennon ja tuttavallisen ilmapiirin. Retkellä on tarkoitus tutustua ja viettää aikaa ryhmänä.

    Entä jos minulla ei ole omaa autoa? Järjestämme kimppakyytejä ryhmäläisten kesken saatuamme lopullisen ryhmän kasaan. Kohde on saavutettavissa myös julkisin kulkuvälinein, joten autottomuus ei ole ongelma!


    TERVETULOA MUKAAN!

    Paikka: Kolin kansallispuisto
    Aika: 20.-23.6.
    Osallistujamäärä: korkeintaan 8 henkilöä
    Hinta: 300 euroa pitäen sisällään majoitukset hirsiaitoissa Mattilassa ja Kiviniemessä (sis. petivaatteet), aamupalat, saunomiset sekä oppaan palvelut ennen retkeä ja sen aikana. Maksamalla 50 euron varausmaksun varmistat paikkasi retkelle. Varausmaksu on sitova. Loput summasta maksetaan kolme viikkoa ennen retkeä.

    Ilmoittauduthan retkelle viimeistään 6.6. mennessä.

    Mikäli sinulla on mitä tahansa muuta kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä oppaaseen: silja.vuohensilta@gmail.com
    • Herajärvenkierros aittamajoituksilla - Juhannusvaellus Kolin kansallispuistoon Kolin kansallispuisto

    Tapahtuman tiedot

    Päivämäärä
    20.06.2019
    -
    23.06.2019
    Tapahtuman tyyppi
    Vaellus
    Tapahtumanpaikka
    Kolin kansallispuisto
    Ylä-kolintie 12
    83960 Lieksa
    Ilmoittaudu

    Suositukset 

    Lisää tapahtumia

    Suosituimmat tuotemerkit

    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite