Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    PERUTTU: Hygge-viikonloppu ja retki Teijolla kotamajoituksessa

    Hygge on norjan- ja tanskankielinen sana, jolla tarkoitetaan mukavuuden tunnetta, kodikasta hyvinvointia ja seesteisyyttä. Teijolla hyggeilemme patikoiden, sanoen ja ruokaa laittaen loppusyksyn rauhassa.  

    Selätä marraskuu ja lähde Teijon kansallispuistoon käpertymään villapaitoihin ja rauhoittumaan kynttilöiden valossa. 365-klubi järjestää aloittelijoille sopivan viikonloppuretken 4.-5.11.2023 sumuisen ja hiljaisen kansallispuiston soille ja metsiin.
    Retkellä yövytään kodassa eräopas Mia Sinisalon johdolla. Tarvitset retkelle omat ruuat, lämpimiä vaatteita ja retkeilyvarusteita. Mutta varusteita ei tarvitse kantaa pitkää matkaa, joten mukaan voi haalia kestokassiin ylimääräistä lämmintä.  Toisena retkipäivänä askartelemme kodalla omat metsän makuiset yrttisuolat ja valmistamme lämmittäviä yrttiteesekoituksia kotiin vietäväksi. Sen jälkeen on aikaa vielä loppusyksyn patikkaretkelle.

    Mitä hygge-viikonloppuna Teijolla tehdään? 

    Aloitamme marraskuisen retken lauantaina 4.11.  tapaamalla Mikkossuon parkkipaikalla klo 11.30.  Jätämme tavarat autoille, otamme päiväreppuun lounaan ja saunakamppeet ja lähdemme yhdessä noin 6 km päiväpatikkaan Matildanjärven ympäri. Syömme matkalla retkilounaan nokipannukahvien kera ja saunomme Matildanjärven saunassa. Kodalle palataan otsalamppujen valossa, illan hämärtyessä. Siirrämme retken jälkeen tavarat autoilta kodalle.  Kodalla laitetaan illalla ruokaa, paistetaan lettuja ja luetaan Muumilaakson marraskuuta.

    Sunnuntaina 5.11. saamme aamupalan jälkeen kodalle vieraaksemme paikallisen luomuviljelijä Krista Lehto-Kivelän, jonka opastuksella on mahdollisuus valmistaa oma metsäisen makuinen yrttisuola ja lämmittäviä yrttiteehaudukkeita joulupöytään ja lahjaksi. Askarteluiden teemme vielä noin 6 km päiväpatikan, jonka jälkeen retki loppuu Mikkossuon parkkipaikalle klo 14.30.  Retkilounas otetaan mukaan ja nautitaan matkalla laavulla.

    Kenelle retki sopii ja mitä varusteita tarvitsen?

    Hygge-viikonloppu Teijolla on aloittelijoille sopiva matalan kynnyksen retki. Se sopii sinulle, joka nautit käsillä tekemisestä ja syksyn hämärästä kynttilöiden ja lyhtyjen valossa. Patikkamatkat ovat n. 5–6 kilometrin pituisia ja tehdään rauhalliseen tahtiin päivärepun kanssa. Maasto on enimmäkseen helppokulkuista polkua tai leveää metsäautotietä ilman suuria korkeuseroja. Kävellessä pidämme reilusti taukoja.

    Nukumme kodassa, jossa on sama lämpötila kuin ulkona.  Joten tarvitset lämpimiä retkivarusteita ja -vaatteita.  Otsalamppu on myös marraskuussa paras retkikaveri. Ota mukaan omat ruuat ja retkieväät.  Illalla paistamme yhdessä lettuja ja aamulla tarjolla on yhteinen aamukahvi ja -tee. Marraskuun sää sopii kaapissa uinuneille villasukille, kumisaappaille, vettä pitäville vaelluskengille sekä sade- ja kuoritakeille. Kastuneita vaatteita voi kuivatella kodassa.

    Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta, joten sinulla on hyvä olla voimassa oleva matka- tai tapaturmavakuutus.

    Esteiden ja hidasteiden yli – miten pääsen mukaan? 

    Teijon kansallispuistoon ei pääse viikonloppuisin julkisilla.  Ennen retkeä opas auttaa sinua kimppakyytien järjestämisessä.  Saat lisäksi apua varusteiden valintaan tai vuokraamiseen, ruokavalioihin, seuraan, pimeänpelkoon ja muihin mieltäsi askarruttaviin retkeilykysymyksiin: mia.sinisalo@vallaoutdoors.com, 041 5346742

    Opasesittely lyhyesti

    Oppaana toimii Mia Sinisalo, joka Salossa asuva erä- ja luonto-opas ja melontaohjaaja, jolle Teijon kansallispuisto on toinen olohuone. Monipuolinen elämänkokemus näkyy Mian asiakkaille kannustavuutena, hyväksyvyytenä ja taitoina retkeilyasioissa.

    Info
    Kokoontumispaikka: Mikkosuon parkkipaikka, Teijontie 552, Salo
    Aika: 4.11. klo 11.30 ja lopetus 5.11. klo 14.30
    Hinta ja erittely: 185 €, sisältäen arvonlisäveron, kotamajoituksen, lounaskahvit, jälkiruokaletut ja aamukahvin, saunan, materiaalit yrttityöpajaan, ennakkotiedot ja ohjeet, varustelistan ja opastuksen ennen kurssia ja sen aikana.
    Maksu- ja peruutusehdot: Retkelle ilmoittaudutaan maksamalla ennakkomaksu 50 € viikon päästä ilmoittautumisesta.  Varaus on sitova, eikä varausmaksua palauteta, jos osallistuja peruu retken. Osallistumismaksun loppuosa 135 € maksetaan kuukautta ennen retken alkua. Retken voi perua 30 päivää ennen sen alkua.
    Minimi ja maksimi osallistujamäärä: 4–10
    Viimeinen ilmoittautumispäivä:  1.11.2023
    • PERUTTU: Hygge-viikonloppu ja retki Teijolla kotamajoituksessa

    Tapahtuman tiedot

    Päivämäärä
    04.11.2023
    -
    05.11.2023
    Tapahtuman tyyppi
    Vaellus
    Kellonaika
    11:30  - 14:30 
    Loppuunmyyty
    Suositukset 

    Lisää tapahtumia

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite