/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Hyvinvointia tunturista – Pallastunturin helmet päiväpatikoiden

    Lähde mukaan Partioaitta 365-klubin Hyvinvointi tunturista retkelle Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon, keskelle kauneinta ruskaa. Tämä reissu on sinulle, joka olet haaveillut erämaan rauhasta ja Lapin ruskasta, mutta painava rinkka ja telttayöt askarruttavat. Tällä reissulla et tarvitse aikaisempaa vaelluskokemusta, pärjäät peruskunnolla ja päivärepulla, majoittuminen lämpimässä ja tunnelmallisessa eräkämpässä Ounasjoen rannalla.

    Teemme päiväpatikoita 20.9.-23.9.2021 Pallas-Yllätunturin kansallispuistoton helmiin upeassa ruskamaisemassa. Päiväpatikoiden pituudet vaihtelevat 10-15 kilometrin välillä, reiteillä pysähdymme nauttimaan tunturi-ilmasta ja rauhoittavista maisemista, sekä luonnon elvyttävästä voimasta. Retki on neljä päivää ja kolme yötä. Retki sopii aloittelijoille, aikaisempaa vaelluskokemusta et tarvitse. Eräopas ohjeistaa ennen retkeä varusteista ja valmistautumisesta, sekä huolehtii turvallisuudesta retken aikana.

    Yövymme tunnelmallisessa eräkämpässä, joka sijaitsee aivan Ounasjoen rannalla Enontekiöllä Ketomellassa. Sähköttömässä tuvassa on kaasuhella, takka, kerrossängyt makuualkoveissa ja ulkokäymälät, yöpymisiin tarvitset oman makuupussin tai liinavaatteet. Rannalla on käytössämme rantasauna, jonka lempeät löylyt hellii ja rauhoittaa päivän päätteeksi. Tarkempi varusteluettelo ilmoittautumisen jälkeen. Teemme yhdessä illalliset ja aamiaiset, eväät valmistetaan aamiaispöydästä. Päiväpatikka reittien päähän menemme kimppakyydeillä. Ruokailu ja polttoainekustannukset jaetaan osallistujien kesken.

    Matkamme alkaa Keimiötunturin juurelta, Koivarovan parkkipaikalta ma 20.9.2021 klo 10. mistä suuntaamme kevyelle päiväretkelle Keimiöjärven tuvalle.  Toisena päivänä lähdemme avotunturiin eräkämpän maisemista kohti Tappuritunturia. Kolmas päivä suuntaa avotunturiin Montellin majan ja Nammalankurun maisemiin, jos on hyvä sää, voimme käydä huiputtamassa myös Lumikeron. Neljäs ja viimeinen päivämme suuntaa Pallastunturin korkeimmalle huipulle Taivaskerolle, josta avautuu hyvällä säällä upeat maisemat. Iltapäivällä tutustumme vielä Luontokeskukseen. Retkemme päättyy Pallaksen luontokeskukselle 23.6.2021 noin klo 16.

    Päiväpatikka reitit vievät meidät maamme kauneimpiin maisemiin, vanhimpaan kansallispuistoomme. Reittimme vie ohi tuntureiden, purojen ja järvien. Karussa avotunturissa et juuri näe puita, mutta jalkojesi juuressa sinnittelee matalia tunturiolosuhteisiin sopeutuneita kasveja ruskan loistossa. Alhaalla tunturin juurella metsät valmistautuvat jo talven odotukseen.

    Syksyllä sää voi tunturissa vaihdella nopeasti, joten kerrospukeutuminen, tuulen ja sateenpitävät varusteet ovat tarpeen. Varusteena tarvitset päivärepun, termospullon, makuupussin tai liinavaatteet ja päiväpatikoihin sopivat jalkineet ja vaatteet.  Tarkemman varusteluettelon saat ilmoittautumisen jälkeen.

    Osallistujat saavat kirjalliset ohjeet saapumiseen ja apua retkelle valmistautumiseen, sekä varusteiden hankintaan. Osallistujien kesken järjestetään etätapaaminen noin kuukausi ennen retkeä, jossa käydään läpi tarvittavat varusteet, valmistautuminen, suunnitellaan ruoat ja sovitaan kimppakyydit.

    Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta, joten voimassa oleva matka- tai tapaturmavakuutus on hyvä olla olemassa.

    Oppaana toimii TunneLuonto yrityksen omistaja, erä- ja luonto-opas Maritta Vasarinen. Hänellä on vankka kokemus vaelluksesta Suomen, Ruotsin ja Norjan Lapissa. Hän on toiminut oppaana sekä kesä vaelluksilla että hiihtovaelluksilla, vaeltanut Huippuvuorilla, Grönlannissa, sekä huiputtanut mm. Mont Blancin.

    Aika: 20.9.2021 klo 10 –23.9.2021 noin klo 16.
    Lähtöpaikka: Koivarovan P-paikka, osoite Jerisjärventie 639, Muonio
    Kotiinlähtö: Pallastunturin Luontokeskus, osoite: Pallastunturintie 557, 99330 Pallastunturi
     
    Hinta ja erittely: 470€ sisältää kolmen yön majoitukset eräkämpässä, saunan, opastuksen ennen retkeä ja retken aikana, sekä alv:n. Ei sisällä matkoja Muonioon eikä majoitusta ennen ja jälkeen vaelluksen.  
    Maksu ja peruutusehdot: Ilmoittautumisen yhteydessä maksettava 100€ varausmaksu on sitova, mahdollisen peruutuksen yhteydessä sitä ei palauteta, varausmaksu varmistaa paikkasi vaellukselle. Osallistumismaksu 370€ erääntyy kaksi viikkoa ennen vaellusta.
    Minimi ja maksimi osallistujamäärä: 6-10 henkilöä
    Viimeinen ilmoittautumispäivä: 30.8.2021
    Lisätietoja voi kysyä oppaalta: maritta@tunneluonto.fi 

    Tervetuloa mukaan!

    -----------------
    Huomioi koronapandemia matkasuunnitelmissasi!

    Ilmoittautuessasi 365-klubin retkelle, vaellukselle tai kurssille, ota huomioon omissa osallistumis- ja lomajärjestelyissäsi, että tapahtuma voidaan joutua perumaan koronapandemian leviämisen ehkäisemiseksi.

    Partioaitta toimii vastuullisesti ja noudattaa viranomaisten tapaamisrajoituksia ja suosituksia koskien kaikkia kokoontumisia ja tapaamisia.
    • Ota siksi vaellusoppaaltasi etukäteen selvää retken maksu- ja peruutusehdoista koskien koronaa.
    • Varatessasi matkoja ja majoituksia, selvitä myös niiden peruutusehdot tai mahdollisuutesi siirtää lippuja tai yöpymistä myöhempään ajankohtaan.

    • Hyvinvointia tunturista – Pallastunturin helmet päiväpatikoiden Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

    Tapahtuman tiedot

    Päivämäärä
    20.09.2021
    -
    23.09.2021
    Tapahtuman tyyppi
    Vaellus
    Tapahtumanpaikka
    Pallas-Yllästunturin kansallispuisto
    Pallastunturintie 560
    99330 Pallastunturi
    Kellonaika
    10:00  - 16:00 
    Loppuunmyyty
    Suositukset 

    Lisää tapahtumia

    Suosituimmat tuotemerkit

    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite