Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Merinovillasukat - 2 paria yhteishintaan 20 € »

    Talvivaelluskurssi Syötteellä

    Talvivaellus on elämyksellistä ja tarjoaa seikkailun makua. Järjestämme talven 2024 talvivaelluskurssin lumivarmassa Syötteen kansallispuistossa  20.-21.1.2024. Kylmässä säässä ja lumessa liikkuminen ja leiriytyminen vaativat enemmän varusteiden, suunnistamisen ja vaellusniksien hallintaa. Niihin tutustut  webinaarissa 3.1.2024 ja käytännön harjoittelu tapahtuu Syötteen talvisessa maastossa.

    Kurssin ohjaavat 365-klubin eräoppaat Mia Sinisalo ja Maritta Vasarinen. Molemmat ovat kokeneita talvivaellusoppaita. Kurssilla opetellaan talvivaelluksessa vaadittavia taitoja, kuten reittisuunnittelua, teltan pystytystä lumeen, lämpimänä pysymistä leirissä ja liikkuessa, ruuanlaittoa ja veden sulatusta erilaisilla keittimillä. Liikumme kurssin ajan liukulumikengillä ahkioiden tai rinkan kanssa. Liukulumikengät ja ahkiot kuuluvat kurssin hintaan, mutta voit ottaa mukaan myös omat talvivaellusvarusteesi.

    Talvivaelluskurssin ohjelma
    Vaelluskurssi alkaa osallistujille suunnatulla kattavalla webinaarilla 3.1. klo 18.00. Webinaarissa opetamme talvivaellustaitoja alkeista syventäviin taitoihin. Osallistuminen webinaariin on tarpeellista, jotta vaellus maastossa sujuisi turvallisesti.

    Tapaamme lauantaina 20.1. klo 9 Syötteen luontokeskuksella.  Pakkaamme ahkiot ja lähdemme kohti  määränpäätä Ahmatupaa, jonka pihapiirissä leiriydymme. Ensimmäisenä päivänä hiihdämme n. 8 km ja matkalla pysähdymme tuvalle lounastauolle. Perillä pystytämme teltat ja aloitamme leirielämän. Illalla harjoittelemme erilaisia talviretkeilytaitoja.

    Sunnuntaina 21.1. heräämme kello 7. Leirissä sulatetaan päivän vedet ja syödään aamupala. Päivän ohjelma käynnistyy klo 10, jolloin lähdemme liikkeelle. Päivämatka on n. 10 km. Matkalla pidämme lyhyiden taukojen lisäksi lounastauon. Perillä Iso-Syötteellä olemme klo 17.

    Hinta 195 €/osallistuja. Hinta sisältää alv 24%. Hintaan kuuluvat liukulumikengät ja ahkiot. Kaksi osallistujaa jakaa yhden ahkion. Hinta ei sisällä matkoja tai majoitusta. Sitova varausmaksu 50€ veloitetaan kun minimiosallistujamäärä täyttynyt. Varausmaksua ei palauteta, mikäli osallistuja peruu kurssin.

    Kenelle retki sopii ja mitä varusteita tarvitsen?
    Talvivaelluskurssi sopii kaikille, jotka suunnittelevat talvivaellusta tai haluavat parantaa vaellustaitoja turvallisesti osaavien oppaiden kanssa.

    Tarvitset riittävän lämpimät vaatteet ja jalkineet, teltan, makuupussin ja -alustan sekä keittimen. Jokainen ottaa omat ruuat. Saat ohjeet varusteiden hankkimiseen tai vuokraamiseen. Saat oppailta ohjeita ja varustelistan. Tutustu myös Partioaitan vuokrauspalveluun.

    Miten matkustan ja majoitun?
    Syötteen kansallispuistoon pääsee autolla Oulun ja Kuusamon suunnalta reilussa tunnissa. Jos sinulla on ei ole autoa, autamme selvittämään yhteyksiä julkisella liikenteellä sekä kimppakyytien järjestämisessä  Syötteellä voit yöpyä omakustanteisesti. Vaelluksella yövymme omissa teltoissa.  

    Opasesittelyt 
    Oppaina toimivat TunneLuonto yrityksen omistaja, erä- ja luonto-opas Maritta Vasarinen sekä Valla Outdoorsin omistaja erä- ja luonto-opas ja melontaohjaaja Mia Sinisalo. Molemmilla on vankka kokemus talvivaelluksesta ja hiihdosta. Maritta on toiminut oppaana sekä kesävaelluksilla että hiihtovaelluksilla Pallas-Yllästunturin alueella, vaeltanut Huippuvuorilla, Grönlannissa, sekä huiputtanut mm. Mont Blancin. Mia Sinisalo ohjaa klubin talvivaelluksia UK-puistossa, Hossassa ja Muotkatunturin alueella ja on viettänyt aikaa erilaisissa talvileireissä Pohjois-Norjassa ja Ruotsin tuntureilla. 

    Info
    Kokoontumispaikka: Syötteen luontokeskus, Erätie 1, 93280 Pudasjärvi
    Kokoontumisaika: 20.1. klo 9.00 ja paluu 21.1. klo 17.00.
    Osallistujamäärä: 20 hlö
    Viimeinen ilmoittautumisajankohta: 2.1.2024
    Maksu- ja peruutusehdot: Varausmaksu 50 € erääntyy viikko ilmoittautumisen jälkeen tai kun minimiosallistujamäärä on täyttynyt. Retken loppuosa 145 € maksetaan tammikuun alussa.  Retken voi perua 30 päivää ennen sen alkua. Varausmaksua ei palauteta.

    Kysy apua mieltäsi askarruttaviin asioihin: maritta@tunneluonto.fi, 040 760 0467  mia.sinisalo@vallaoutdoors.com, 041 5346742

    Tapahtuman tiedot

    Päivämäärä
    20.01.2024
    -
    21.01.2024
    Tapahtuman tyyppi
    Kurssi
    Kellonaika
    09:00  - 17:00 
    Suositukset 

    Lisää tapahtumia

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite