/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    OSPREY-PAKKAUSTARVIKKEET - Osta 4, maksa 3 »

    Pyhä-Luosto-vaellus kämppämajoituksilla

    Pyhä-Luosto vaelluksella pääset haastamaan itseäsi rakkakiven peittämillä tuntureilla ja vaeltamaan naavaoksaisten kuusten alla vanhoissa metsissä. Pyhä-Luosto on varsin monipuolinen ja mielenkiintoinen vaellusreitti niin aloittelijoille kuin jo kokeneemmillekin vaeltajille. Vaellus toteutetaan melko myöhään syksyllä, jolloin alue on hiljentynyt turisteista, kaunis maaruska peittää tuntureita ja ensilumi saattaa ilahduttaa meidät. Kylmä sää ei pääse kuitenkaan haittaamaan, sillä pääsemme joka ilta päivän päätteeksi saunaan ja lämpimään kämppään nukkumaan! 

    Pyhä-Luosto vaellus on kolmen yön opastettu vaellus Pyhä-Luoston kansallispuistossa 5.-8.10.2023. Reittimme mukailee tunnettua Pyhä-Luosto vaellusreittiä, ja yövymme joka yö ryhmällemme vuokratussa tuvassa. Vaellukselle on hyvät julkiset kulkuyhteydet. Voit saapua yöjunalla tai lentokoneella Rovaniemelle ja jatkaa Pyhä-Luosto bussilla kohteeseen. 

    Vaellus sopii seikkailunhaluiselle ja säätä pelkäämättömälle retkeilijälle. Aiempaa vaelluskokemusta ei tarvita. Maasto on vaelluksella paikoin kivikkoista, mutta päivämatkat eivät ole pitkiä ja lihakset rentoutuvat iltaisin saunan lämmössä. Tuvissa yöpyminen tuo luksusta ja helpottaa vaellusta. Voit tiedustella oppaalta myös osallistumisesta omassa teltassa yöpyen, jolloin hinta on edullisempi. Tupamajoituksella osallistujia voidaan ottaa vain neljä tupien pienuuden vuoksi, joten ryhmä tulee olemaan pieni.  

    Ohjelma ja varusteet
    Lähdemme liikkeelle Pyhätunturilta, jossa on hyvät majoittumismahdollisuudet ennen ja/tai jälkeen vaelluksen. Vaellamme noin 8-13 km päivämatkoja ja olemme liikkeellä päivisin noin klo 9 – 17 välisen ajan, pitäen yhden pidemmän lounastauon ja useita lyhyempiä evästely- ja lepuuttelutaukoja. Vierailemme vaelluksella myös Lampivaaran ametistikaivoksessa. Kuljemme pääosin merkittyä retkeilyreittiä pitkin, jonka varrelle sattuu niin helppokulkuisia neulaspolkuja kuin jyrkkiä, kivikkoisia rinteitäkin. Tahtimme on hyvin rauhallinen, noin 3 km/h. Rinkan kanssa kulkeminen tuntureita ylös-alas vaatii kohtuullista peruskuntoa ja kykyä kantaa omat varusteensa.  

    Tarvitset vaellukselle omat ruuanlaittovarusteet, säänkestävät retkeilyvaatteet ja tukevat vedenpitävät vaelluskengät sekä selkään hyvin istuvan rinkan/päivärepun. Saat tarkemman pakkauslistan ja vaelluksen ohjelman oppaalta ilmoittautumisen jälkeen. Mikäli sinulta puuttuu varusteita, opas auttaa niiden hankinnassa ja/tai vuokraamisessa. Tutustu myös 365 -klubin vuokrapalveluun tästä (linkki). 
    Osallistujien kesken järjestetään ennakko tapaaminen ennen vaellusta, jossa käsitellään vaelluksella tarvittavia varusteita, ruokia ja vaellukselle valmistautumista, sekä tutustutaan tarkemmin ryhmään ja vaelluksen reittiin.  

    Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta, joten matka- ja/tai tapaturmavakuutus on hyvä olla olemassa.

    OpasesittelyVaelluksen oppaana toimii 365 -klubin vaellusopas ja matkanjärjestäjä Silja Vuohensilta, jolla on yli kymmenen vuoden retkeily- ja vaelluskokemus ja joka on järjestänyt suosittuja matalan kynnyksen 365 -klubivaelluksia jo viiden vuoden ajan. Siljan mukana kulkee lisäksi useimmiten jompikumpi hänen koiristaan. Molemmat ovat pieniä, hyväkäytöksisiä ja hiljaisia koiria, jotka ovat jo konkareita opastöissä. Kerrothan kuitenkin, jos vaellat mieluummin ilman koiran mukanaoloa. Asiakkaiden koiria ei voida ikävä kyllä ottaa mukaan tälle vaellukselle, sillä opas ei voi mennä takuuseen vieraiden koirien sopivuudesta ryhmävaellukselle. 
     
    Info
    Paikka ja kokoontumispaikka: Pyhä-Luoston kansallispuisto, Luontokeskus Naava, Luontotie 1, 98530 Pyhätunturi (Pelkosenniemi) 
    Aika5.10.2023 klo 12 – 8.10.2023 klo 12. Ennakkotapaaminen 8.9.2023 klo 18-20. 
    Hinta ja mahdollinen erittely: 450e, sisältäen arvonlisäveron, vuokratupien ja saunojen käytön vaelluksella sekä opastuksen ennen vaellusta ja sen aikana  
    Maksu ja peruutusehdot: Vaelluksen osallistumismaksu 450e erääntyy noin kuukausi ennen vaellusta. Osallistuja voi perua osallistumisensa ilman kuluja ennen osallistumismaksun eräpäivää. Osallistumismaksun eräpäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista osallistumismaksu palautetaan, mutta siitä peritään peruutusmaksu 90e, joka kattaa peruutuksesta koituneet kulut järjestäjälle. Peruutusmaksuun voi useimmiten hakea korvausta omasta matkavakuutuksesta.  
    Minimi ja maksimi osallistujamäärä: 2-4 
    Viimeinen ilmoittautumispäivä: 4.10.2023

    Lisätietoja voi kysyä oppaalta: silja.vuohensilta@gmail.com 

     null

    Tapahtuman tiedot

    Päivämäärä
    05.10.2023
    -
    08.10.2023
    Tapahtuman tyyppi
    Vaellus
    Kellonaika
    12:00  - 12:00 
    Loppuunmyyty
    Suositukset 

    Lisää tapahtumia

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite