Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Merinovillasukat - 2 paria yhteishintaan 20 € »

    Talvisuunnistuskurssi ja -vaellus UK-puistossa telttamajoituksella

    Talvisuunnistuskurssi ja -vaellus UK-puistossa 11-15.3.2024 on klassinen talvivaellus. Vaelluksella harjoitellaan talvisuunnistusta metsä- ja tunturimaastossa, kuljetaan ahkioiden kanssa ja yövytään omissa teltoissa.

    Retki sopii sinulle, joka haaveilet itsenäisistä talvivaelluksista, mutta et vielä luota suunnistus- tai talvivaellustaitoihisi. Nautit fyysisestä rasituksesta mäkisessä tunturimaastossa ja metsämaisemissa. Päivämatkat ahkion kanssa ovat n. 12–20 km ja päivittäinen aika suksilla 6–10 tuntia etapista riippuen. Reitillä kuljetaan liukulumikengillä ja ahkiota perässä vetäen. Nämä varusteet kuuluvat retken hintaan.

    Talvisuunnistuskurssi 
    Ennen vaellusta on 2 tunnin reittisuunnittelu- ja suunnistuskurssi etänä 6.2.2024. Kurssin yhteydessä käydään läpi reittisuunnittelun perusteita ahkiovaellukselle sekä puhutaan lumiturvallisuudesta. Reittisuunnittelua harjoitellaan yhdessä ja itsenäisesti. Ennen vaellusta jokainen osallistuja tekee vaellusreitin, joka käydään läpi yhdessä oppaan kanssa etätapaamisen jälkeen. Vaelluksella osallistujilla on suunnistusvuoroja niin, että jokainen pääsee kokeilemaan suunnistamista erilaisissa maastoissa karttaa, kompassia ja GPS-laitetta apuna käyttäen.

    Reitti
    Lähdemme Kiilopäältä, Suomen Ladun majalta 11.3.2024 aamupäivällä ja viiden päivän aikana liikumme liukulumikengillä tunturissa, metsämaastossa, soilla ja jäällä.  Vaellustahti on maltillinen. Pidämme lisäksi tasaisesti juoma- ja välipalataukoja sekä kunnollisen lounastauon.

    Klassikkoreitti kulkee Suomunruoktuun, Luirojärvelle, Lankojärvelle ja Rautulammelle palaten Kiilopäälle. Luirojärvellä vietetään kaksi yötä. Päivällä on mahdollisuus tehdä päiväretki Sokostin suuntaan. Neljäs päivämatka Luirojärveltä Lankojärvelle on vaativa pituutensa ja maaston vuoksi. Hiihdämme ahkioiden kanssa mahdollisuuksien mukaan latu- tai kelkkaurassa, mutta matkalla on myös umpihankiosuuksia. Reitin maasto vaatii hyvää kuntoa ja sisua. Ennen retkeä kannattaa totutella suksilla liikkumiseen.

    Maaliskuussa pakkaset ovat yleensä leudompia ja kauniina päivinä saamme nauttia kimaltelevista keväthangista, jos sää suosii.

    Ohjelma ja varusteet
    Vaellus vaatii osallistujalta omat talviretkeilyvarusteet. Yöpyminen on omissa teltoissa. Ahkio ja liukulumikengät kuuluvat retken hintaan. Jokaisella on käytössään oma ahkio, jossa on naruaisa sekä ahkiokassi. Tarkemman pakkauslistan saat oppaalta hyvissä ajoin ennen retkeä.

    Osallistujat saavat kirjalliset ohjeet ja apua vaellukselle valmistautumiseen, varusteiden hankintaan ja ruokien suunnitteluun. Osallistujien kesken järjestetään suunnistuskurssi ja etätapaaminen ennen vaellusta. Etätapaamisessa käydään läpi vaelluksella tarvittavat varusteet, vaellukselle valmistautuminen ja tutustutaan vaelluksen reittiin ja maastoihin.

    Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta, joten voimassa oleva matka- tai tapaturmavakuutus on hyvä olla olemassa. Majoitukset eivätkä kyydit kuulu retken hintaan.

    Opasesittely
    Valla Outdoorsin Mia Sinisalo on luontoliikuntaan ja pohjoisen erämaihin rakastunut erä- ja luonto-opas sekä melontaohjaaja. Mia Sinisalo on liikkunut pyörällä, suksilla, jalkaisin ja meloen Suomen, Ruotsin, Norjan ja Suomen kansallispuistojen poluilla sekä erämaissa.  Mian retkillä edetään rauhallisesti ja nautitaan luonnon ihmeistä, kun niitä löytyy. Jokaisella on aikaa vahvistaa luontosuhdettaan.

    Info
    Paikka: Urho Kekkosen kansallispuisto
    Kokoontumispaikka: Kiilopää, Suomen Ladun maja, Kiilopääntie 620, 99830 Saariselkä  
    Aika: 11.-15.3.2024
    Hinta: 590 €, sisältäen arvonlisäveron, 2 h reittisuunnittelu- ja suunnistuskurssin ja -opetuksen, liukulumikengät sekä ahkion naruaisalla, opastuksen ennen vaellusta ja sen aikana. Hinta ei pidä sisällään vakuutuksia, ruokailuita, kyytejä tai sisämajoitusta. Osallistujat varaavat ja maksavat nämä itse.
    Maksu ja peruutusehdot: Varausmaksuna maksetaan 100 € viikon sisällä, kun retki on varattu. Varaus on sitova. Varausmaksua ei palauteta, jos asiakas itse peruu retken. Loput 490 € maksetaan kuukausi ennen matkan alkua. Kurssin ja vaelluksen voi perua 30 päivää ennen sen alkua.  
    Osallistujamäärä: 4-6
    Viimeinen ilmoittautumispäivä: 5.2.2024

    Lisätietoja voi kysyä oppaalta: mia.sinisalo@vallaoutdoors.com

    • Talvisuunnistuskurssi ja -vaellus UK-puistossa telttamajoituksella

    Tapahtuman tiedot

    Päivämäärä
    11.03.2024
    -
    15.03.2024
    Tapahtuman tyyppi
    Vaellus
    Kellonaika
    10:00  - 18:00 
    Suositukset 

    Lisää tapahtumia

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite