Teltat ja teltassa yöpyminen - Turku

Teltat ja teltassa yöpyminen - Turku

31.8.2016 Turun Hansan myymälässä tutkimusmatkailija ja seikkailija Pata Degerman kertoo minkälaisia telttoja on olemassa ja mihin tarkoitukseen mikäkin parhaiten soveltuu. Klubi-illassa opit Patan avulla miten erimalliset teltat pystytetään, miten niitä käytetään jotta ne säilyvät hyvänä pitkään ja miten teltta tarvittaessa korjataan. Pääsemme yhdessä pystyttämään teltan ja näytämme kuinka kovan voiman vaatii, jotta laadukas alumiinen teltankaari katkeaa. Ja sitten korjaamme sen!

Illan aikana kuulemme Patan tarinoita ja kertomuksia hänen lukuisista seikkailuistaan ääriolosuhteissa, niin kylmässä, kuumassa, kuivassa kuin kosteassakin. Näistä retkistä Pata on oppinut paljon käytännön pikku niksejä, joilla parantaa telttailukokemusta ja tehden siitä turvallisemman. Vaikka Pata kertookin enimmäkseen kokemuksistaan ääriolosuhteissa yövyttäessä, saa myös aloitteleva telttailija lukuisia hyviä vinkkejä telttailun aloittamiseen. Illasta suurimman hyödyn saavat kuitenkin henkilöt, joilla on telttailukokemusta edes hieman jo olemassa. Etenkin talvitelttailusta kiinnostuneille on Patalla paljon annettavaa!

Tässä joitakin palautteita kevään Helsingin ja Lahden illoista. Katso alempaa kuvia Helsingin illasta.

"Hienoa että luento pysyi hyvin aiheessaan ja oli sisällöltään runsas. Tilaisuus ei myöskään mennyt kaupalliseksi tai keskittynyt tiettyjen valmistajien tuotteisiin, vaan edusti arvokkaasti partioaitan arvoja."

"Lisää Pataa! Ja ehkä voisi käsitellä asioita vähän enemmän ihan tavallisen vaeltajan kannalta. Aika extreme-olosuhteissa oltiin koko ilta."

"Pata on loistava esiintyjä ja inspiroiva luennoitsija! Teltta tekee mieli hankkia, sain hyviä vinkkejä."

"Ilmapiiri oli rento ja ihmiset innostuneita. Koko kaksi tuntia pysyi mielenkiintoisena ja vierähti nopeasti. Sen huomasin siitä, etten ollenkaan välittänyt katsoa kelloa. Voi olla, että kysymyksiä olisi riittänyt enemmänkin."

"Ilta oli hyvä varsinkin kokeneemmalle reissaajalle, mikäli aikeissa yöpyä teltassa kovassa tuulessa ja talviolosuhteissa."

"Kohta parikymmentä vuotta melko aktiivista retkeilyä takana ja kiva saada uusia ideoita vanhoihin urautuneisiin rutiineihin."

"Olin ehkä kuvitellut perinteisempää telttaesittelyä. Nyt käytiin melkein ainoastaan läpi teltan pystytystä ääriolosuhteissa: lumessa, myrskyssä, kovassa tuulessa. Opin ainakin, etten koskaan lähde sellaisiin olosuhteisiin telttailemaan;)"

"Tämä oli ensimmäinen klubi-iltani ja kokemus oli parempi kuin odotin. Erityisen mukavaa oli, ettei tapahtuma tuntunut markkinointitempaukselta: puhuja ei puoltanut erityisesti tiettyjä tuotteita ja esitti kaikista jotain kritiikkiäkin. Myös eräiden toisista yrityksistä saatavien tuotteiden mainitseminen synnytti kuvan, että puhujan ja myös Partioaittaan voi luottaa antavan suhteellisen puolueetonta tietoa."

Pata on seikkaillut ja yöpynyt lukuisia öitä teltassa joka mahdollisessa ilmastossa ja kelissä. Patrick ”Pata” Degerman on kenties ainoa suomalainen, joka voi kutsua itseään löytöretkeilijäksi. Hän on tunnettu retkistään paikkoihin, joissa kukaan ei ole koskaan aiemmin käynyt. Hän on hiihtänyt, melonut ja valloittanut vuoria. Hän on tehnyt retkiä mm. Antarktikselle, Afrikkaan, Himalajalle, Amazoniin, Grönlantiin ja Fijille. Hän on valloittanut ja nimennyt Antarktiksella sijaitsevan Mount Sisun yhdessä vuorikiipeilijä Veikka Gustafssonin kanssa.

Klubi-illassa arvotaan osallistujien kesken 100 euron arvoinen lahjakortti!

Paikka: Partioaitta Turku, Hansan Kultatalo 1. krs., Aurakatu 12 A, 20100 Turku (katso Google-kartta)
Aika: 31.8.2016 klo 20-22

Tervetuloa mukaan!

Tilaamalla uutiskirjeemme saat tietoa tapahtumista, tuotetarjouksista ja muista ajankohtaisista asioista.

Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan.

Liity mukaan ilmaiseen 365 Klubiin, niin pääset osallistumaan tähän ja muihin mielenkiintoisiin tapahtumiimme!

Jos olet jo Klubin jäsen, ole hyvä ja kirjaudu sisään sivuillemme (sivun ylälaidassa linkki ”Liity 365 Klubiin / Kirjaudu), jolloin pääset ilmoittautumaan tapahtumaan. Jos et siltikään näe ilmoittautumismahdollisuutta, ole hyvä ja päivitä sivu uudelleen.

Liity Partioaitta 365 Klubiin

Kuvia kevään 2016 Helsingin Klubi-illasta

Teltan pystyttäminen Partioaitan Klubi-ilta

Teltan pystyttäminen Partioaitan Klubi-ilta

Teltan pystyttäminen Partioaitan Klubi-ilta

Teltan pystyttäminen Partioaitan Klubi-ilta

Kommentit