Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Myssyfarmi

    Myssyfarmi on kansainvälistyvä ekodesign-yritys ja palkittu luomutila Pöytyältä, Varsinais-Suomesta. Myssyfarmi käyttää tuotteissaan kevyesti pestyä suomenlampaan luomuvillaa, jossa on lanoliini tallella.

    Suomenlampaan villa on kiillossaan ja pehmeydessään liki merinovillan veroista, ja jonka luontainen värispektri on upea: Mustien, valkoisten ja ruskeiden lampaiden villan sävyt ovat kauniita ja niitä sekoittamalla syntyy lisää näyttäviä, luonnollisia värejä.

    Myssyt tehdään käsintyönä Pöytyällä paikallisten eläkeläisten puikoissa: Terttu, Salli, Soili, Anneli, Ritva, Eeva, Päivi, Rahkis, Outi & toinen Ritva vastaavat tuotannosta. Sinunkin myssysi on kutonut joku edellä mainituista myssymummoista. Tekijän nimi löytyy ostamastasi tuotteesta.

    Myssyfarmi käyttää tuotteidensa raaka-aineena liki ainoastaan värjäämätöntä sekä luonnonväreillä värjättyä suomenlampaan luomuvillaa, joka on peräisin itse Myssyfarmilta ja Pöytyän Yläneeltä Rintalan luomutilalta (www.rintalantila.fi). Rintalan luomuvilla toimitetaan yhdessä Myssyfarmin omien luomulampaiden villan kanssa Pirtin Kehräämöön, joka pesee ja kehrää villan ja lähettää sen takaisin Rintalaan omana eränään. Villaerän jäljitettävyys on meille tärkeää, näin pystymme takaamaan villan luonnonmukaisuuden. Pirtin Kehräämö on ainoita jäljellä olevia suomalaisen villan jalostajia.

    Villa pestään vaatimuksestamme vain kevyesti, jotta sen luontainen rasva eli lanoliini säilyisi. Lanoliini pitää villan pehmeänä, erittäin ihoystävällisenä ja luonnostaan vettä- sekä likaahylkivänä ja antibakteerisena. Raakavillassa lanoliinia on painosta noin 20 % ja käyttämässämme langassa sitä on yhä jäljellä noin 5 % painosta. Normaalisti villateollisuus erottelee lanoliinin villasta kemiallisesti ja myy sen kosmetiikkateollisuudelle.

    Myssyfarmin isäntä Janne Rauhansuu tunnetaan myös herra myssynä. Janne on entinen ammattisurffaaja FIN-24, lajina purjelautailu. Hän kiersi maailmaa liki 15 vuotta kilpaillen huipulla ja saavuttaen mm. Euroopan mestaruuden (2001). Nykyään Janne on ylpeä maanviljelijä ja perheenisä, joka rakastaa peltojaan ja metsiään aivan kuten hänellä oli tapana rakastaa tuulta ja aaltoja. Tämä on yhdistelmä, joka inspiroi häntä myös neulomisessa. Vuodesta 2006 alkaen Janne on neulonut yli 1000 myssytuotetta.

    Myssyfarmin arjessa Janne vastaa etenkin viljelystä, öljynpuristamosta ja ruoantuotannosta sekä hoitaa toimitusjohtajan tehtäviä. Janne on myös Suomen Luomuliiton varapuheenjohtaja ja kysytty puhuja alan koulutuksiin sekä hankkeisiin. Vaikka myssyjen neulominen on jäänyt vähemmälle, ei taika ison miehen isoilla kätösillään neulomista myssyistä ole kadonnut mihinkään – näky on aina yhtä maaginen.

    Myssyfarmin emäntä Anna Rauhansuu on luonut uransa mainostoimistossa yhdistäen sen myöhemmin emännän kunnioitettuun rooliin. Anna on Pöytyän maatalousnaisten jäsen neljännessä polvessa ja hänelle emännän taitojen osaaminen tulee verenperintönä. Hän pitää Myssyfarmin elämäntyylin valokuvaamisesta ja kuvien jakamisesta myssy-ystäviemme kanssa.

    Anna on myös Myssyfarmin luova johtaja, joka vastaa tuotteiden suunnittelusta, kuvasuunnittelusta ja mummojen neulomuksista.

    Lue lisää

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite