/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    PRIMUS HERITAGE

    Primus on julistanut innovaation ja retkikokkailun ilosanomaa viimeiset 130 vuotta. Kaikki alkoi vuonna 1892 kun F.W. Lindquist ja S.V. Svenson kehittivät Tukholmassa ensimmäisen nokeamattoman keittimen. Siitä lähtien Primus on rohkaissut retkeilijöitä viettämään enemmän aikaa luonnossa ja helpottanut ravitsevien taukohetkien pitämistä.

    "Olemme huolehtineet ja tulemme huolehtimaan seikkailijoiden tarpeista ympäri maailman. Pyrimme toimittamaan tuotteet, joihin voi luottaa silloin kun valloittaa maailman korkeimpia vuoria, vierailee maailman kaukaisimissa kolkissa tai haluaa vain rentoutua kotinurkilla. Keskitymme siihen, että kaikki saavat ikimuistoisia elämyksiä luonnossa.

    Tulemme jatkossakin valmistamaan ruoanlaittovälineitä, jotka helpottavat seikkailuja. Liekkimme on palanut jo 130 vuotta ja tulemme polttamaan sitä myös seuraavat 130 vuotta."

    - Primus Equipment
    Vuonna 2022 Primus juhlii 130-vuotista taivaltaan retrohenkisellä Primus Heritage -valikoimalla, joka kulkee metallirasiassa, johon on tyylitelty alkuperäisiä Primus-tuotteita muistutava grafiikka. Valikoimaa valmistetaan rajoitettu erä, joten keräilijän kannattaa toimia nopeasti!

    HIEMAN PRIMUKSEN HISTORIAA

    1880-luvulla oli kova tarve tehokkaammille ja vähemmän nokeaville ruoanlaittovälineille. F.W. Lindquist and J.V. Svenson huomasivat tämän ja kehittivät Primus No. 1 -keittimen ratkaisemaan tätä ongelmaa. Aiemmissa keittimissä kerosiini paloi sydänlangassa ja sai aikaan nokeavan keltaisen liekin. Uudenlaisessa Primus No. 1 -painekeittimessä kerosiini sekoittui happeen ja haihtui kiertäessään polttimon läpi. Tämä ilmaan sekoittunut kaasu paloi sinisellä noettomalla liekillä ja kiehautti litran vettä seitsemän kertaa nopeammin. On hauska huomata, että vielä tänä päivänä löytyy täysin toimivia Primus No. 1 -keittimiä.

    Muutama merkittävä Primus-seikkailu:

    1897 - Andrée-retkikunta pakkaa Primus-keittimen mukaan matkalle kohti pohjoisnapaa.
    1911 - Roald Amundsen valitsee Primus-keittimen mukaansa Etelämantereelle.
    1915 - Sir Ernest Shackleton valmistaa ruoan Primus-keittimellä James Craid -pelastusveneen miehistölle.
    1953 - Sir Edmund Hillary ja Tenzing vievät Primus-keittimen Mount Everestin huipulle.
    1996 - Görän Kropp käyttää Primus-keitintä retkellään, jossa hän pyöräilee Mount Everistille ja takaisin huiputuksen jälkeen.
    2006 - Renata Chlumska lähtee 480 päivän sooloretkelle, joka kuljettiin pyörällä ja kajakilla. Mukana Primus-keitin.

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite