Usein kysyttyä talviretkeilystä

Palelen helposti, miten voisin toimia?

- Riittävä energianmäärä kehossa auttaa pitämään liikkeellä, jotta veri kiertää. Keho käyttää energiaa myös polttoaineena lämmittämiseen. Käytä iholla luonnonmateriaaleja. Vältä paljaan ihon alueita. Juo vain lämmintä juomaa. 

Millaista kenkää lumikengissä voi käyttää?

- Lumikengissä käytetään yleensä sidettä johon voi kiinnittää lähes millaisen kengän hyvänsä. Talvikumisaappaat, Sorel-talvikengät sekä talvivaelluskengät sopivat mainiosti. Kengän on hyvä olla lämmin, vedenpitävä ja riittävän jäykkä tukeakseen nilkkaa.

Jos lumikengän maksimi kantavuus on 100 kiloa, mitä se tarkoittaa?

- Lumikenkiin on merkattu maksimikantavuus, jotta voidaan päätellä kuinka kantava lumikenkä on. Lumen koostumus vaikuttaa paljon kantavuuteen. Myös keväthangilla lumikengillä on helpompi pysyä lumen pinnalla. Muista laskea oman painosi lisäksi kaikkien vaatteiden paino sekä repun paino. Valitse lumikenkään riittävä kantavuus! Valmistajan ilmoittava kantavuus on optimiolosuhteissa.

Tarvitaanko lumikenkäilyyn sauvat?

- Sauvat antavat todella hyödyllistä tasapainoa. Joskus lumi saattaa olla paikoin upottavampaa, jolloin tasapainon avuksi sauvoista on hyötyä. Sauvat myös auttavat jakamaan rasitusta varsinkin repun kanssa lumikenkäilyssä. Sauvat eivät toki ole välttämättömät.

Kommentit