Usein kysyttyä vaelluksesta

Mistä löydän tietoa retkikohteista?
- Metsähallituksen ylläpitämä Luontoon.fi –nettipalvelu on kattava apuri tutustumiseen Suomen retkeilykohteisiin. Palvelusta löytyy kansallispuistot, luonnonsuojelualueet ja erämaat. Lisäksi palvelussa on lisätietoa mm. jokamiehenoikeuksista.

Kuinka ison rinkan tarvitsen?
- Rinkan kokoon vaikuttaa se yövytäänkö retkellä teltassa. 25-litran reppu riittää yleensä päiväretkelle yhden henkilön varusteille. Retkelle jossa yövytään niin yleensä riittää noin 50 – 60 litran rinkka. Pidemmälle retkelle, tai jos mukaan tulee muidenkin mukana olevien varusteita, voidaan rinkan kooksi valita 70 – 100 litraa.

Puhelimesta loppuu akku – mitä teen?
- Puhelimeen ja muihinkin virtaa tarvitseviin laitteisiin sopivia varavirtalähteitä on tullut paljon viimevuosina markkinoille. Mm. Brunton Heavy Metal 5500 antaa virtaa riittävästi muutamaan puhelimen lataukseen sekä mm. tablet-tietokoneen lataamiseen. Pidä varavirtalähdettä mukana, jotta hätätilanteessa voit käyttää puhelinta.

Uskaltaako huonon suuntavaiston omaava henkilö lähteä retkelle?
- Suomessa valmiit retkeilyreitit ovat lähtökohtaisesti hyvin merkittyjä. Ota selvää millä merkein kulkemasi reitti on merkitty ja seuraa merkkejä huolella. Pelkkä polun seuraaminen ei ole aina hyvästä, koska vanhat postipolut, porojenpolut yms. saattavat sotkea kulkijaa. Voit tarvittaessa kysyä retkeilyreitin huollosta vastaavalta merkkien kuntoa.

Kommentit