Valintaasi vastaavia tuotteita ei ole

Fjällräven Re-Kånken - Vanha klassikko uudelleen mietittynä

FJÄLLRÄVEN RE-KÅNKEN - LEGENDAARISEN REPUN KIERRÄTETTY VERSIO

Tervehdi Kånken-perheen uutta tulokasta! Fjällrävenin kehitystiimi on haastanut itsensä suunnittelemaan Kånkenin, jonka raaka-aineiden ja energian käyttö on mahdollisimman vähäistä - muuttamatta mitään nerokkaassa muotoilussa. Re-Kånkenin valmistuksessa käytetään vanhoja ja pois heitettyjä PET-pulloja sekä innovatiivista SpinDye-tekniikkaa. Lopputuloksena on reppu, joka vähentää ratkaisevasti veden, kemikaalien ja energian käyttöä tuotantovaiheessa.

Re-Kånken tulee myyntiin 1.8. Partioaitan myymälöissä ja verkkokaupassa. Reppua myy Suomessa ensimmäisenä Partioaitta. Re-Kånken -reppua saa 11:ssa upeassa värissä. Kaikkia värejä ei ole myymälöistä heti saatavilla vaan osa saapuu hieman myöhemmin.

* vähennys yhden kierrätetyn SpinDye®-polyesterikilon valmistuksessa yhteen perinteisesti värjättyyn käsittelemättömään polyesterikiloon verrattuna

Osta Re-Kånken »

Osta Re-Kånken Mini »

Re-Kånken -reput selässä

Kånkenia on rakastettu sukupolvien ajan ja käytetty vuosikymmenten ajan, ja se on valloittanut sydämiä kaikkialla maailmassa – vaihtamatta koskaan ajatonta muotoiluaan. Se on kestävä, ja sen ulkoasu on osoittautunut ajattomaksi. Joten kun syntyi ajatus tehdä kaikkien aikojen kestävin ja vastuullisin reppu, tarvittiin uusi lähestymistapa. Oliko yhdestätoista kierrätetystä PET-pullosta mahdollista tehdä reppu?

Alkuperäinen Kånken-reppu on tuote, jolla on suhteellisen pieni negatiivinen vaikutus ympäristöön. Yksinkertaisen ja suoraviivaisen muotoilunsa ansiosta sen tuotantohävikki on paljon pienempi monimutkaisemmin suunnitelluihin reppuihin verrattuna. Nyt tästä legendaarisesta tuotteesta ollaan lanseeraamassa uutta mallia, jossa on yksi suuri ero aiempaan versioon: Re- Kånkenin kangas on 95-prosenttisesti kierrätettyä ja se on itsessään kierrätyskelpoinen.
– Palasimme takaisin alkuun – klassista muotoilua lukuun ottamatta. Haasteena oli mahdollisimman pienen ympäristöön kohdistuvan vaikutuksen saavuttaminen. Samanaikaisesti tuotteen tuli vastata kestävän ja toimivan tuotteen vaatimuksia, sanoo
Neal Fernandez, Fjällrävenin tuotekehittäjä ja mies projektin takana. Siinä missä alkuperäisessä Kånkenissa käytetään kolmea eri materiaalia reppuun, sisätaskuihin ja hihnoihin, Re-Kånken on tehty kokonaan yhdestä ja samasta materiaalista – kierrätetystä polyesteristä. Kuhunkin Re-Kånkeniin käytetään yhteensä yksitoista PET-pulloa. Projektin kehittäjät ovat myös tarkistaneet huolellisesti, että pullot todella ovat käytettyjä ja että ne on jätetty kierrätyskeskuksiin ennen niiden käyttämistä uudelleen.

Kierrätetyn polyesterin lisäksi myös käytetty uusi värjäysmenetelmä on erittäin ympäristöystävällinen. Perinteisissä kankaanvärjäysmenetelmissä kuluu sammioittain kemikaaleja. Nämä menetelmät tarvitsevat suuren määrän vettä sekä myös energiaa, sillä kangas kuivatetaan jälkeenpäin suurissa uuneissa. Re-Kånken värjätään käyttämällä SpinDye-nimistä tekniikkaa; tässä tekniikassa värjäysaine lisätään mukaan siinä vaiheessa, kun polyesterikuituja kierretään langaksi. Tällä tavoin säästetään suuria määriä vettä ja energiaa. Re-Kånkenin muotoilu eroaa hieman alkuperäisestä repusta, ja sillä on siksi oma identiteettinsä. Pyöreä tunnusmerkki on esimerkiksi repussa edelleen, mutta Re-Kånkenissa merkki on kirjailtu.

Valintaasi vastaavia tuotteita ei ole