/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Kerrospukeutuminen lähtee pohjalta

    Rovaniemen Partioaitassa työskentelevä Miisa Häyrynen harrastaa monia lajeja, kuten lenkkeilyä, vaellusta, suunnistusta ja laskettelua. ”Liikun vuodenajan mukaan.”

    Mikä on kerrospukeutumisessa se kaikkein tärkein kerros?

    – Kyllä se on mielestäni aluskerros, sillä kaikki lähtee pohjalta. Kun liikkuessa alkaa hikoilla, aluskerros siirtää kosteutta ulos ja pitää kuivana ja lämpimänä. Aluskerroksen materiaaliksi sopii ohut merinovilla tai keinokuitu. Itse suosin merinovillaa, koska keinokuitu alkaa haista nopeasti. Olen nytkin pitänyt samaa merinoa alla varmaan viikon. Sen päällä pidän paksumpaa Devoldin merinohupparia. Välikerroksessa toimii kyllä myös huokoinen fleece, mutta taidan olla vähän hullaantunut merinoon. 

    Mitkä ovat mielestäsi kerrospukeutumisen yleisimmät virheet?

    – Joku saattaa ajatella kylmällä säällä, että laittaa vielä merinon alle tavallisen t-paidan ikään kuin vielä yhdeksi lämmittäväksi kerrokseksi. Silloin lähinnä menettää merinon ominaisuudet siitä osasta vartaloa. Toinen virhe on pukea uloimmaksi kuorikerrokseksi kalvollinen takki, vaikka ei sada. Silloin tulee hirmuisen kuuma ja hiki. Kalvollisesta takista kannattaa valita ainakin sellainen, jossa on laadukas, tavallista hengittävämpi kalvo sekä kainalotuuletus. Moni tahtoo ostaa ulkoliikuntaan takin, joka toimii säällä kuin säällä, mutta sellaista ei oikein ole.

    Entä käsien, pään ja jalkojen kerrospukeminen?

    – Sekin pitää muistaa! Pidän kylmällä sisähansikkaina ohuita merinosormikkaita, ja vaihtelen niiden päälle Hestran Army Leather -rukkasia tai nahkahanskoja. Päähän saatan laittaa vaikka merinobuffin pipon alle. Ohuita merinovillasukkia voi käyttää kesät talvet, koska ne lämmittävät ja viilentävät. Talvella niiden päälle voi laittaa vielä villasukat.

    Top-3 varusteet

    1. Icebreakerin naisten Meld Zone -urheiluliivit. ”Merinoa, aina yllä.”
    2. Fjällrävenin Keb-takki. ”Lempitakkini. Kun alle laittaa taukotakiksi kevytuntsikan, toimii ympäri vuoden.”
    3. Icebreaker Quantum LS Zip Hood -huppari. ”Erinomainen valinta välikerrokseksi.”

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite