/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Kerrospukeutuminen työmatkapyöräilyyn

    Erika Anttila on aktiivinen liikkuja, joka pyöräilee työmatkat mahdollisuuksien mukaan ympäri vuoden. Erika on myös tehnyt pyöräretkiä ulkomaita myöten, ja kirjoittanut aiheesta oppaan Partioaitan sivuille. Erika työskentelee Helsingin Yrjönkadun myymälässä.

    Työmatkapyöräily on mukavaa hyötyliikuntaa, kun varusteet ovat kunnossa. Oikeanlaisilla vaatevalinnoilla starttaat työpäivän tehokkaasti ja vältät epämukavan olon. Samoja vinkkejä voikin hyödyntää jokainen työmatkapyöräilijä matkan pituudesta tai fyysisyydestä riippumatta.

    3 pääpointtia

    1. Merino - Merinovillaisia paitoja on nykyisin monenlaiseen käyttöön ja ne toimivat ympäri vuoden.
    2. Tuulenpitävä takki - Valitse hengittävä, tuulenpitävä takki ja pakkaa sadetakki mukaasi ainoastaan kovaa sadetta varten.
    3. Mukavuus - Valitse vaatteesi niin, että ajaminen on miellyttävää, satoi tai paistoi.

    Syksyisen työmatkapyöräilyn avainasia on tuulelta ja viimalta suojautuminen. Sen vuoksi myös eri kerrosten materiaalit sekä paksuus ovat tärkeitä. Kerrosten määrä riippuu säästä ja lämpötilasta.


    Aluskerros

    Aluskerroksena kannattaa aina suosia merinovillaa. Kylmällä säällä merinovillainen paita lämmittää ja lämpimällä tarjoaa keholle mukavaa viilennystä. Kesällä merinovilla antaa myös luontaisen uv-suojan. Merinovilla sitoo lämpöä myös kosteana, joten olo tuntuu miellyttävältä vaikka vaate olisikin kostunut. Lyhythihaisella aluspaidalla pärjää usein pitkälle syksyyn. Valikoimastamme löytyy erilaisia malleja arkisesta sporttisempaan. Säiden viiletessä puolipitkät alushousut antavat tarvittavaa lämpöä ja mahtuvat huomaamatta housujen alle. Pitkähihainen aluspaita ja pitkät kerrastohousut ovat usein tarpeen vasta säiden pakastuessa. Katso vaatteet aluskerrokseen »

    Välikerros

    Välikerroksen tarpeellisuus tulee arvioida sään mukaan. Kesällä välikerrosta harvoin tarvitsee. Sään viiletessä aluspaidan päälle voi lisätä kevyen merinovillaisen kerrastopaidan tai fleecen. Mahdollisuuksien mukaan varsinainen päivällä pidettävä paita kannattaa pakata laukkuun tai reppuun, jotta se ei hikeentyisi. Hyvä muistisääntö on valita vaatteet niin, että liikkeelle lähdettäessä tuntuu hieman viileältä. Mikäli hikoilet jo lähtiessä, olet todennäköisesti pukeutunut liian lämpimästi. Välikerroksen paksuutta voit muutella vuodenaikojen mukaan. Paksumpi eristävä kerros, kuten esimerkiksi kevytuntuvatakki, on tarpeellinen vasta pakkassäällä. Katso vaatteet välikerrokseen »

    Kuorikerros

    Pyöräillessä kuorikerroksen tärkeimmät ominaisuudet ovat ennen kaikkea tuulenpitävyys ja hengittävyys. Vaihtelevassa syys- ja kevätsäässä toimii parhaiten softshell-materiaalit. Joustava kangas hengittää sekä hylkii hieman kosteutta. Joissakin malleissa on lisäksi vetoketjut kainaloissa ilmanvaihtoa varten. Sateen varalle on hyvä pakata mukaan vedenpitävä, kalvollinen kuorikerros, joka puetaan päälle vasta sateen sattuessa. Tämä on hyvä huomioida, koska täysin vedenpitävien kuorivaatteiden hengittävyys on rajallinen.

    Kuivalla säällä voi suosia esimerkiksi Fjällrävenin G1000-kankaasta tehtyjä vaatteita. Pääasia on mukavuus. Ajohousuja valitessa on hyvä muistaa, että pyöräilyyn suunnitelluissa housuissa haaraosa on usein vahvistettu ja ne kestävät normaaleja retkihousuja paremmin satulan aiheuttamaa kulutusta. Katso vaatteet kuorikerrokseen »

    Asusteet

    Säiden viiletessä voi hakea lisälämpöä tuubihuivilla, kevyellä pipolla sekä hansikkailla. Huivissa ja pipossa kannattaa suosia merinovillaa. Hansikkaiden paksuus riippuu vallitsevasta lämpötilasta. On hyvä kiinnittää huomiota myös hansikkaiden pito-ominaisuuksiin, jottei ote ohjaustangosta pääse lipsumaan. Katso asusteet »

    Mukavia työmatkakilometrejä!

    Erikan luottovarustus työmatkapyöräilyyn: 
    Vaatteet miehille 

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite