Valokuvaaminen reissuilla - Yrjönkatu

Valokuvaaminen reissuilla - Yrjönkatu

2.11. klo 20 Helsingissä, Yrjönkadun myymälässä. Löytöretkeilijä Patrick ”Pata” Degerman  kertoo niksejä ja vinkkejä miten ottaa hyviä kuvia reissuilta, mitä kuvaamiseen liittyvää tarviketta kannattaa ottaa mukaan ja miten pitää kamera turvallisesti mukana.

Instagram ja matkustaminen ovat buumissa. Satoja tuhansia kuvia julkaistaan joka päivä sosiaalisissa medioissa. Se, että saa otettua hienon kuvan tai lyhyen videopätkän jostain maastokohteesta, ei ole aina niin helppoa. Tässä Klubi-illassa käymme läpi minkälaisia välineitä tarvitaan, millä on mahdollista saada ne ”WOW” -kuvat otettua.

Käymme läpi miten kamera kannattaa suojata kosteudelta, miten kantaa kameraa maastossa tai meloessa sekä niksejä ja kikkoja jos ollaan arktisissa oloissa tai vaikka viidakko-olosuhteissa kuvaamassa.

Kun varusteet on käyty läpi, katsotaan kuvia ympäri maailmaa ja käydään läpi miten kamera on säädetty. Jokunen hauska stoorikin tulee siinä kuvien välissä.

Patrick ”Pata” Degerman on kenties ainoa suomalainen, joka voi kutsua itseään löytöretkeilijäksi. Hän on tunnettu retkistään paikkoihin, joissa kukaan ei ole koskaan aiemmin käynyt. Hän on hiihtänyt, melonut ja valloittanut vuoria. Hän on tehnyt retkiä mm. Antarktikselle, Afrikkaan, Himalajalle, Amazoniin, Grönlantiin ja Fijille. Hän on valloittanut ja nimennyt Antarktiksella sijaitsevan Mount Sisun yhdessä vuorikiipeilijä Veikka Gustafssonin kanssa.

Pata kirjoittaa reissuistaan Partioaitan blogiin. Lue Patan blogia.

Seuraa Pataa Instagramissa.
Seuraa Partioaittaa Instagramissa.

Klubi-illassa arvotaan kaikkien osallistuneiden kesken 100 euron lahjakortti!

Paikka: Partioaitta Yrjönkatu, Yrjönkatu 36, Helsinki (katso Google-kartta)
Aika: 2.11.2016 klo 20-22

Tervetuloa mukaan!

Tilaamalla uutiskirjeemme saat tietoa tapahtumista, tuotetarjouksista ja muista ajankohtaisista asioista.

Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan.

Liity mukaan ilmaiseen 365 Klubiin, niin pääset osallistumaan tähän ja muihin mielenkiintoisiin tapahtumiimme!

Jos olet jo Klubin jäsen, ole hyvä ja kirjaudu sisään sivuillemme (sivun ylälaidassa linkki ”Liity 365 Klubiin / Kirjaudu), jolloin pääset ilmoittautumaan tapahtumaan. Jos et siltikään näe ilmoittautumismahdollisuutta, ole hyvä ja päivitä sivu uudelleen.

Liity Partioaitta 365 Klubiin

Palautteita Patan kevään Klubi-illoista

Pata on erittäin innostava ja energinen esiintyjä, jota kuunnellessa ajankulu helposti unohtuu! Pata sai hyvää palautetta esimerkiksi keväällä järjestetyistä telttailloista:

"Hienoa että luento pysyi hyvin aiheessaan ja oli sisällöltään runsas. Tilaisuus ei myöskään mennyt kaupalliseksi tai keskittynyt tiettyjen valmistajien tuotteisiin, vaan edusti arvokkaasti partioaitan arvoja."

"Lisää Pataa! Ja ehkä voisi käsitellä asioita vähän enemmän ihan tavallisen vaeltajan kannalta. Aika extreme-olosuhteissa oltiin koko ilta."

"Pata on loistava esiintyjä ja inspiroiva luennoitsija! Teltta tekee mieli hankkia, sain hyviä vinkkejä."

"Ilmapiiri oli rento ja ihmiset innostuneita. Koko kaksi tuntia pysyi mielenkiintoisena ja vierähti nopeasti. Sen huomasin siitä, etten ollenkaan välittänyt katsoa kelloa. Voi olla, että kysymyksiä olisi riittänyt enemmänkin."

Pata Degerman valokuvausilta

Pata Degerman

Valokuvausvarusteet vaellukselle

Miten suojata valokuvausvarusteet reissussa

Kuinka ottaa hyviä kuvia retkellä

Taivaskuvaus

Kamera mukaan vaellukselle

Pata Degerman Klubi-ilta valokuvaus reissussa

Pata Degerman

Lintukuvaus vaelluksella

Valaistut teltat - kuinka suunnitella hyvä valokuva

Revontulien valokuvaus

Kommentit