Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Vihreämpi Valinta
    • (32)
    Hinta / €
    -
    ok
    Paino / g
    -
    ok

    Teltat

    Teltan valinta kannattaa aloittaa kartoittamalla käyttötarve ja pohtia ainakin seuraavia kysymyksiä. Tuleeko teltalle käyttöä enemmän avotunturissa vai takapihalla? Tarvitsetko telttaa kesä- vai talvikäyttöön? Entä kuinka monta henkilöä teltassa nukkuu? Pitääkö teltan kestää rankkasateita ja vaihtelevia sääolosuhteita vai pystytätkö teltan usein kalliomaastoon, johon ei saa kiinnitettyä maakiiloja? Kannatko telttaa mukana vaelluksella vai kulkeeko se auton peräkontissa? 

    Mikäli kaipaat lisäapuja, olemme laatineet oppaan teltan valintaan, josta saat lisäinspiraatiota ja tietoa oikeanlaisen teltan hankintaan. Autamme mielellämme myös myymälöissä!

    Teltan valintaopas »

    Teltat moneen eri käyttötarkoitukseen

    Erilaisia telttamalleja on useita ja ne on suunniteltu käytettäviksi erilaisissa olosuhteissa, siksi onkin syytä pohtia millaiseen käyttöön telttaa olet hankkimassa. Valikoimastamme löydät sekä tunnelitelttoja että kupolitelttoja, kuin myös perhe- ja lomailukäyttöön sopivia leiri- ja saunatelttojaIsommille väkimäärille suosittelemme puolijoukkuetelttaa. Meiltä saat myös laavut ja louteet.

    • Tunneliteltat
     Tunneliteltat kestävät tuulisia olosuhteita ja ovat kevyempiä kuin kupoliteltat. Ne ovatkin suosittuja esimerkiksi Lapin vaelluksille. Jos tunneliteltta on harkinnassa, koon lisäksi kannattaa miettiä haluatko telttaan ison eteisen eli absidin. Absidi on kätevä erityisesti huonolla kelillä, mutta tietysti tuo hieman lisäpainoa rinkkaan. 

    • Kupoliteltat
     Kupoliteltat puolestaan pysyvät itsestään pystyssä ja se on näppärä pystyttää tasaiseen maastoon, kuten vaikkapa hiekalle tai kalliolle. Kupoliteltta onkin hyvä valinta muun muassa melojille ja kallioisessa maastossa retkeileville. Kupoliteltasta on myös makeeta katsella ympäröivää maisemaa ja luontoa, sillä sen ison oven saa aukaistua kokonaan. Näin voit nautiskella aamukahvisi maisemia ihaillen.

    Kuten huomaat, telttoja on monenlaisia ja sormi voi mennä suuhun ominaisuuksiin tutustuessa. Jos tuntuu, että et osaa tehdä päätöstäsi pelkästään verkossa olevan tiedon perusteella, olet lämpimästi tervetullut myymäläämme keskustelemaan asiantuntevien myyjiemme kanssa. Meiltä löytyy ammattitaitoa oman päätöksesi tueksi ja autamme mielellämme. Kannattaa kurkata myös teltan valintaoppaamme!

    Teltan kokoa kannattaa miettiä

    Mitä tulee teltan tilavuuteen ja kokoon niin hyvänä nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että kannattaa valita yhtä isompi teltta eli kahdelle hengelle sopiva olisi kolmen hengen teltta ja kolmelle hengelle neljän hengen teltta ja niin edelleen. Isompi teltta tuo majoittumiseen mukavuutta. Tietysti on hyvä huomata, että isompi teltta painaa enemmän, eli jos teltan painolla on suuri merkitys, silloin tästä säännöstä kannattaa tinkiä. 

    Teltan huolto sekä telttailutarvikkeet

    Kun olet valinnut ja hankkinut teltan, sen huoltoon ja hoitoon kannattaa panostaa, jotta taival uuden uskollisen retkeilykumppanisi kanssa jatkuisi mahdollisimman pitkään. Löydätkin valikoimastamme telttojen varaosia ja kyllästeitä. Teltan huolto ja rikkoutuneiden osien korvaaminen kannattaa, jotta teltta palvelisi pidempään eikä ikäviä yllätyksiä tulisi eteen. Tutustu siis tarkemmin teltan huoltoon! Ja jos teltan pystytys tuottaa päänvaivaa, katsasta myös teltan pystytysvinkkimme!

    Erilaiset camping-varusteet, kuten retkituolit ja kylmälaukut tekevät telttailusta hauskempaa. Mökin pihalla ja miksei reissussakin voi nukkua myös riippumatossa. Riippumatot ovat saavuttaneetkin paljon suosiota viime vuosina. Hyttysverkkoa ja -myrkkyä ei kannata kesällä unohtaa, jos haluat nauttia Suomen kauniista luonnosta ja kesästä hyttysiltä ja muilta hyönteisiltä rauhassa!

    Lue lisää
    Suodatin
    440 tuotetta

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite