/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Vastuullisuus

    Partioaitta alansa vastuullisin

    Partioaitta on valittu viidettä kertaa toimialansa vastuullisimmaksi brändiksi Suomessa Sustainable Brand Index -kuluttajatutkimuksessa. Lue uutinen

    Partioaitta alansa arvostetuin

    Partioaitta on valittu jo kuudetta kertaa Suomen arvostetuimmaksi brändiksi urheilu- ja vapaa-ajan liikkeiden kategoriassa.

    Partioaitta, luonto ja ympäristö

    • Kestävä kehitys Partioaitassa
    • Partioaitan vihreät askeleet
    • Vihreämpi valinta -merkki
    • Tuotteiden kierrätysmahdollisuus myymälöissämme
    • Etiikka ja moraali
    • Eläinsuojeluohjeistus
    • Muovipussimme
    • Matkustusohjeistuksemme
    • Viisi vinkkiä kestävämpään kulutukseen

    Kestävä kehitys Partioaitassa

    Me Partioaittalaiset rakastamme ulkoilua ja viihdymme luonnossa. Meille onkin siksi itsestään selvää, että roolimme on tehdä töitä kestävän kehityksen eteen. Rakastamme elämää, luontoa ja toisia ihmisiä, mikä on erinomainen syy toimia kestävän kehityksen hyväksi. Haluamme olla mukana luomassa parempaa tulevaisuutta tuleville sukupolville.

    Työskentelemme Partioaitassa The Partioaitta Way:n mukaan, joka perustuu The Fenix Way -toimintaohjeeseen. Se on luettavissa konsernimme kotisivulta www.fenixoutdoor.se. Dokumentista näet, että yrityksemme tekee paljon asioita kestävän kehityksen eteen. Meidän tulee aina punnita tekojemme ympäristövaikutuksia niin työ- kuin vapaa-ajallakin.

    Uskomme vahvasti, että Partioaitalle paras mahdollinen tapa turvata kestävää kehitystä maapallolla, on myydä laadukkaita, ajattomia ja pitkäkestoisia tuotteita. Kuin myös ylläpitää jatkuvaa keskustelua tavarantoimittajien kanssa tuotteiden tuotantomenetelmistä, pakkausmateriaaleista, ihmisoikeuksista sekä eläinsuojelusta. Meidän tulee myös reagoida, jos saamme tietoa, että käytössä on menetelmiä, jotka eivät tue omia arvojamme. Uskomme, että voimme jatkuvasti kehittää toimintaamme niin, että tuemme kestävää kehitystä entistä enemmän. Emme saa, emmekä halua luovuttaa! 

    Tiedämme, että sinulla asiakkaana on korkeat vaatimukset, ja haluamme vastata näihin vaatimuksiin asettamalla itsellemme korkean vaatimustason. Olethan meihin yhteydessä, jos haluat olla mukana kehittämässä toimintaamme tässä suhteessa. Luota meihin!

    Olemme olleet mukana tukemassa Baltic Sea Action Groupin Itämeri-työtä järjestämällä suosion saavuttaneita huutokauppoja Partioaitan Facebook-sivuilla vuodesta 2014 alkaen.

    Baltic Sea Action Group (BSAG) on 2008 perustettu puolueeton säätiö, joka tuo yhteen kaikki Itämeren pelastamiseksi tarvittavat toimijat, myös korkeimmalla poliittisella tasolla. BSAG tekee rakentavaa, ratkaisukeskeistä yhteistyötä eri viranomaisten sekä yksityisen ja kolmannen sektorin kanssa.

    Partioaitan vihreät askeleet

    Käymme aktiivista keskustelua kestävästä kehityksestä tavaratoimittajiemme kanssa. Tuotteiden hoito ja korjaus ovat tärkeä osa ekologista ajatteluamme. Annamme sinulle ohjeita, kuinka hoitaa vaatteita ja varusteita, jotta ne kestävät hyvänä pitkään. Hoitamalla tuotteet oikein ja korjaamalla ne aina kun mahdollista, vältämme liiallista ja turhaa kulutusta.

    Seuraamme energiankäyttöämme ja käytämme uusiutuvaa energiaa aina silloin, kun se on mahdollista. Lehtemme 365 tuotetaan mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Lehti painetaan SCA-paperiyhtiön GraphoInvent-paperille, joka on saanut lukuisia ympäristötunnustuksia. Täysin kloorivapaan paperin tuotannossa on pyritty hiilidioksidipäästöjen minimoimiseen. Vertailtuamme eurooppalaisia painoja olemme päätyneet Virossa sijaitsevaan Kroonpressiin, jossa painetaan useita muitakin suomalaisia laatulehtiä. Kroonpressin ympäristön hyväksi tekemä työ oli valinnassa tärkeä kriteeri. Paino esimerkiksi käyttää vain uusiutuvista energianlähteistä saatavaa sähköä, ja tuotantoprosessissa syntyvä lämpö kerätään talteen. Painon hiilidioksidipäästöt ovat vähentyneet jo viitenä vuonna peräkkäin. Kroonpressin Greenline Print -järjestelmä ilmastokompensoi koko tuotannon — aina paperinvalmistuksesta siihen asti, kun lähetys saapuu postiterminaaliin Helsinkiin.

    Verkkokaupan toimituksissa käytämme pääsääntöisesti uudelleen hyödyksi valmistajien kenkälaatikot sekä muut laatikot ja pakkaukset. Näin verkkokaupan ympäristövaikutukset pidetään mahdollisimman pieninä.

    Ostomme tapahtuu suunnitellusti ja hyvissä ajoin, jolloin voidaan rahdittaa tuotteet mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Yritämme maksimoida tuotteiden lähettämistä  tavarantoimittajiltamme ottamalla sisään mieluummin suuria lähetyksiä, kuin paljon pieniä. Tavoitteenamme on käyttää vain ISO-sertifioituja kuljetusliikkeitä. Vaikutamme tavarantoimittajiin vaatimalla mahdollisimman ekologisia pakkausmateriaaleja.

    Vihreämpi valinta

    Vastuullinen valikoima ekologisia vaatteita ja retkeilyvarusteita.

    Vihreämpi valinta -symboli auttaa sinua löytämään valikoimamme ekologisimmat tuotteet. Näiden tuotteiden valmistajat ovat tehneet aktiivisia valintoja, jotta tuotteet olisivat aiempaakin ympäristöystävällisempiä. Tuotteet on valmistettu esimerkiksi kierrätetystä tai luonnonmukaisesti tuotetusta materiaalista, tuote on kierrätettävä ja sen valmistusprosessin ympäristövaikutuksiin on kiinnitetty erityistä huomiota.

    Vihreämpi valinta -tuotteet arvioidaan tarkkaan määriteltyjen kriteereiden mukaan, joissa huomioidaan tuotteiden ekologisuus ja eettisyys. Kriteereitä päivitetään säännöllisesti, sillä ympäristöasioissa on aina mahdollista tehdä vieläkin enemmän. Lue lisätietoja Vihreämpi valinta -kriteereistä.

    Toivomme, että symboli auttaa sinua valinnoissasi. Tutustu Vihreämpi valinta-tuotteisiin: Ekologiset vaatteet | Ekologiset kengät | Ekologiset retkeilyvarusteet

    Tuotteiden kierrätysmahdollisuus myymälöissämme

    Osana ympäristötyötämme tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden tuoda vanhat retkeilyvälineensä kierrätettäväksi myymälöihimme. Kierrätyksen hoidamme yhdessä I:CO:n kanssa, joka on kansainvälisesti johtavia kierrätysalan yrityksiä. Otamme vastaan tekstiilejä ja kenkiä. Meiltä tuotteet jatkavat eteenpäin materiaalien kierrossa. I:CO tarkastaa tuotteet, jonka jälkeen ne lähetetään eteenpäin kierrätettäväksi parhaalla mahdollisella tavalla. Jokaisesta kerätystä kierrätyskilosta lahjoitetaan rahaa erilaisiin hyväntekeväisyyshankkeisiin. Lue I:CO:sta tarkemmin ico-spirit.com.

    • REWEAR: Vaatteet tarkastetaan ja valitaan ne, jotka voidaan kierrättää sellaisenaan uudelle käyttäjälle.
    • REUSE: Tuotteet muokataan toisiksi tuotteiksi, esim. siivousräteiksi.
    • DOWN CYCLING: Raaka-aine käsitellään ja hajotetaan käytettäväksi esimerkiksi eristysmateriaalien valmistuksessa.
    • UP-CYCLING: Kierrätysmateriaali käsitellään ja palautetaan valmistajalle uuden raaka-aineen valmistamiseksi.
    • ENERGY: Lämpöenergian talteenotto.

    Eläinten oikeudet

    Jos vahvistuksista huolimatta kuitenkin osoittautuisi, että tavarantoimittajamme on toiminut epäeettisesti untuvan, merinovillan, turkiksen tai nahan tuottamisessa, eikä siis toimikaan arvojemme mukaan, johtaa tämä keskusteluihin ja vaatimustason nostamiseen ja lopulta tuotteiden ostamisen lopettamiseen. Tällaisessa tapauksessa vaadimme toimittajaltamme suunnitelman siitä, miten asioita korjataan ja missä ajassa. Suunnitelmasta ja keskusteluista riippuen päätämme, voiko yhteistyömme jatkua tulevaisuudessa ja mitkä ovat toimenpiteemme.

    Untuva

    Myymme Partioaitassa untuvatuotteita, sillä untuva on ainutlaatuinen luonnontuote erinomaisilla ominaisuuksilla. Untuva on myös hyvä valinta ekologisesti. Valikoimaamme kuuluu monien valmistajien untuvatuotteita. Toimittajamme ovat vakuuttaneet meille kirjallisesti, että lintuja kohdellaan eettisesti hyväksyttävällä tavalla eläinsuojelulakeja noudattaen, eikä metodia "elävältä nyppiminen" ole käytössä. Partioaitassa myytävien untuvatuotteiden untuva tulee elintarviketuotannon sivutuotteena, eikä siis eläviltä linnuilta.

    Merinovilla

    Myymme Partioaitassa merinovillasta valmistettuja tuotteita, sillä merinovilla on puhdas luonnonmateriaali ja ekologisesta näkökulmasta kestävä valinta. Merinovillalla on erinomaiset funktionaaliset ominaisuudet: se hengittää hyvin, kuivuu nopeasti ja lämmittää kastuessaankin, toisin kuin esimerkiksi puuvilla. Se ei kutita, vaan tuntuu miellyttävältä ihoa vasten.

    Tekstiilien peseminen on yksi suurimmista luontoa kuormittavista teoistamme. Merinovilla ei kerää hajuja kuten synteettiset materiaalit, joten se ei vaadi pesua yhtä tiheästi, vaikka liikkuisitkin aktiivisesti. Myös tästä syystä se on ekologinen valinta. Partioaitassa myytävät merinovillatuotteet tulevat monelta eri tavarantoimittajalta. Nämä tavarantoimittajat ovat antaneet meille vahvistuksen siitä, että eläimiä on kohdeltu hyvin, lakien ja ohjeistusten mukaan. Tämä sisältää myös sen, ettei tuotteissamme käytetty merinovilla ole tuotettu mulesing-menetelmällä.

    Turkis ja nahka

    Tuotteissamme käytetty turkis ja nahka on peräisin elintarviketeollisuuden sivutuotteena tulevasta materiaalista tai eläimistä, jotka ovat eläneet vapaana. Tuotteissamme ei käytetä sellaisten eläinten turkista, jotka on kasvatettu tai metsästetty nimenomaan turkkinsa vuoksi. Mieleesi tulevat varmasti Canada Goose -tuotteemme, joissa on käytetty turkista. Canada Goose -tuotteissa käytetty turkis on peräisin ainoastaan sellaisista kojooteista, joita metsästetään kojoottikannan harvennuksen vuoksi. Lue tarkemmin Canada Goosen käyttämästä turkiksesta ja untuvasta.

    Muovipussimme

    Kestokassi

    Myymälöissämme ja verkkokaupassa on myynnissä Partioaitan kestokassi. Kestokassi on valmistettu kierrätetyistä PET-pulloista. Kassin hinta on 3 € ja 365 Klubin jäsenille 1 €. Kassin mitat: leveys 41 cm, Korkeus 34 cm, syvyys 19 cm ja kahvan korkeus 35 cm. Kannustamme, että asiakkaat tulevat oman repun tai kassin kanssa myymäläämme. Se on ekologisin vaihtoehto.

    Muovipussi

    Olemme sitoutuneet muovikassien vähentämiseen. Lue uutinen »

    Olemme valinneet käyttää muovipusseja kierrätetystä polyeteenista. Muovipussien tuontanto on Ruotsissa. Materiaali on 90 % kierrätettyä, ja mielestämme se on hyvä vaihtoehto ympäristölle. Paras vaihtoehto on tietysti olla kokonaan käyttämättä muovipusseja, mutta sen valinnan annamme asiakkaamme tehdä. Olemme myymälöissä alkaneet kysyä asiakkailtamme, haluaako hän muovipussin. Teemme myös työtä sen eteen, että löytäisimme vaihtoehdon muovipussille. Muovipussit painavat n. neljäsosan paperikassista, ja vievät oleellisesti vähemmän tilaa kun niitä kuljetetaan. Lavallinen kierrätettyjä muovipusseja vastaa n. viittä lavaa paperikasseja. Näin ollen muovipussien kuljettaminen on ekologisempaa kuin paperikassien kuljettaminen.

    Muovipussimme ovat maksullisia. Emme tee tätä ahneuttamme, vaan siksi, että haluamme vähentää muovin kulutusta. Noin 8 miljoonaa tonnia muovijätettä päätyy valtameriin joka vuosi*. Pienen muovipussin hinta on 0,3 euroa ja muiden kokojen hinta on 0,7 euroa.
    *)www.theoceancleanup.com

    Matkustusohjeistuksemme

    Päivittäinen työmatkailumme sekä liikematkat saastuttavat ympäristöä, mutta emme voi välttää niitä. Noudatamme yrityksen sisäistä matkustuskäytäntöä, jonka mukaan matkan vaikutuksen ympäristöön sekä sen kesto ja kustannukset tulee arvioida, kun suunnitellaan, varataan ja toteutetaan liikematkoja. Liikematkoja varten varaukset tulisi tehdä hyvissä ajoin, että saadaan mahdollisimman lyhyet reitit esim. lennettäessä. Kulkuvälineet valitsemme aina sen mukaan mikä kuormittaa luontoa vähiten: 1.) Kuljemme pyörällä, kävellen, juosten tai muuten liikkuen 2.) Käytämme julkisia kulkivälineitä 3.) Kuljemme omalla autolla 4.) Lentämällä. Yövymme liikematkoilla hostelleissa tai hotelleissa, ja otamme huomioon niiden ympäristöpolitiikan varatessamme majoitusta. Emme luonnollisestikaan pyydä uusia lakanoita ja pyyhkeitä joka päivä.

    Viisi vinkkiä kestävämpään kulutukseen

    1. Osta aina harkitusti ja tarpeeseen. Hanki laadukkaita materiaaleja, jotka kestävät kulutusta pitkään. Suosi myös luonnonmukaisia materiaaleja, kuten merinovillaa mahdollisuuksien mukaan.
    2. Huolla vaatteesi ja varusteesi säännöllisesti. Säännöllisen huollon ansiosta varusteesi pysyvät hyvinä pitkään. Ohjeita ja vinkkejä lyödät Oppaat-sivulta.
    3. Mieti, tarvitseeko vaatteesi pesua vai riittäisikö tuuletus. Esimerkiksi villavaatteille riittää usein pelkkä tuuletus. Tekstiilien peseminen on yksi suurimmista luontoa kuormittavista teoistamme.
    4. Kierrätä. Kun vaatteesi tai varusteesi tulee sinun osaltasi tiensä päähän, voi se silti olla käyttökelpoinen jollekin toiselle. Tuo itsellesi tarpeettomat tai rikkinäiset ulkoiluvaatteet ja -varusteet Partioaitan kierrätyspisteeseen ja me toimitamme ne kierrätettäväksi.
    5. Käytä kestokassia. Pidä aina kangaskassia mukanasi, kun lähdet ostoksille, niin vältyt turhien muovikassien ottamiselta. Joskus on kuitenkin pakko turvauuta muoviseen kassiin. Partioaitan muovikassien tuotanto on Ruotsissa ja niiden materiaali on 90 % kierrätettyä polyeteeniä. Teemme myös töitä sen eteen, että löytäisimme paremman vaihtoehdon muoville.

    Vastuullinen verkkokauppa

    Verkkokauppa on olennainen osa Partioaitan toimintaa ja samalla tavalla vastuullisuus kuuluu olennaisena osana verkkokaupan toimintaan. Olemme tehneet lukuisia tietoisia valintoja, jotta vastuullisuus olisi aktiivisena osana verkkokaupan päivittäistä tekemistä:

    • lähetämme tuotteet asiakkaille käyttämällä ja kierrättämällä tavarantoimittajiltamme saatuja pakkauksia
    • pakkaukset ovat oikean kokoisia, emme lähetä ilmaa paketeissa
    • emme käytä uutta muovia pakkaamiseen (joskus harvoin kierrätettyä)
    • pakettimme kulkevat Postin välityksellä, jonka kotimaanpalvelut ovat hiilineutraalit
    • suurin osa paketeistamme toimitetaan pakettiautomaatteihin, mistä tulee vähemmän päästöjä kuin esim. kotiin kuljetuksesta
    • tuotepalautuksen voi aina tehdä myös myymälään, mikä vähentää pakettien edestakaisin lähettämistä
    • verkkokaupan paketit noudetaan myymälöistä 3 kertaa viikossa. Voisimme nopeuttaa toimitusaikoja noutamalla paketit joka päivä, mutta samalla päästöt lisääntyisivät (koskee lähes kaikkia myymälöitä)
    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite