Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    TILAA UUTISKIRJE - VOITA 500 € LAHJAKORTTI »

    Villan lumo

    Monta syytä lumoutua villasta. Se suojaa kylmältä ja tuntuu viileältä kuumalla. Se on pehmeä ja lämmin, ja tuntuu miellyttävältä jopa kosteana. Rypistymättömänä se on ihanteellinen matkoille. Huonosti syttyvänä se on täydellinen nuotiovaate.

    Villa on myös kestävä valinta ja oikein huollettuna se kestää vuodesta toiseen. Valikoimastamme löydät kierrätetystä villasta valmistettuja re-wool -tuotteita, ylijäämävillalla eristettyjä talvitakkeja, kotimaista ja norjalaista lampaanvillaa sekä vastuullista merinovillaa.

    Partioaitan syksyn valikoima on täynnä mitä lumoavimpia villatuotteita. Katso ihanat villavaatteemme »

    Harva vaate on noussut niin ikoniseen asemaan, että siitä tehdyt laulutkin ovat klassikoita. Norjalaisen villapaidan elementit ovat perinnekuviointi ja sataprosenttinen villa.

    Aikanaan kalastajien suosima villapaita kuuluu yhä jokaisen norjalaisen vaatekaappiin, sillä se on toimiva, kestävä ja ajaton. Devoldin villapaita on sataprosenttista norjalaista lampaanvillaa.

    Villareput ja villakengät 

    Ulkoilen pelkässä villassa

    Rovaniemen Partioaitan Annika Konttaniemi harrastaa ulkoilua läskipyöräilystä lumilautailuun. ”Vedämme merinovillaan puettua lasta tuntureilla ahkiossa.”

    Mikä sai sinut rakastumaan villaan?

    – Koulun käsityötunneilta minulla on lähinnä traumaattisia muistoja, mutta innostuin opiskeluaikoina omien neuleiden tekemisestä. Tajusin senkin, että Suomessa on hienoja merinovillakankaita. Villaan on helppo ihastua, koska jos se on laadukasta, vaatteen hoitaminen on helppoa eikä se virty. Käytännöllisyyden lisäksi ihastuin visuaalisuuteen, kuten siihen, kuinka kauniisti villa taittaa värejä. Esimerkiksi meleeratusta villalangasta tehty vaate on tuotannoltaan hyvin yksinkertainen, mutta tuo kauniisti esiin villan hienot puolet. Olen itse viime vuodet ulkoillut melkein pelkässä villassa, alimpana Devoldin merivillaa, välissä islantilainen villapaita ja vain anorakki kerrosten päällä. Toimii!

    Toimiiko villa kovassa käytössä?

    – Sain Japanissa messuilla tuntemattomalta naiselta lahjaksi pehmeästä ja kevyestä villalangasta tehdyt lapaset. Aluksi ne tuntuivat liian hienoilta käyttöön, mutta yllätyin, kuinka hyvin ne toimivat ja kestävät. Myös kasmir saattaa näyttää fiiniltä, mutta on käyttöominaisuuksiltaan ihan huikeaa. Kannattaa silti miettiä, onko vaatteen oltava aina välttämättä sataprosenttisesti villaa. Pieni määrä polyesteriä ei poista villan hienoja ominaisuuksia mutta tekee vaatteesta pesua kestävämmän.

    Miten neuvoisit villavaatteen ostajaa?

    – Kotimaisen villan käyttö on aina kotiinpäin,koska se menee muuten hukkaan lammasteollisuudesta. Suosi villaa, jossa on tallella sen lanoliini, sillä se on kuin luonnon omaa Gore-Texia. Tunnet sen materiaalin jännästä rasvaisuudesta. Jos vaate taas kiiltelee ja on muovisen oloista, siinä on todennäköisesti polyesteria. Ommellusta villavaatteesta tulee tarkistaa, että siinä on tavallista vaatetta leveämmät saumavarat.

    Top-3 Varusteet

    1. Fjällräven Anorak no 8. ”Täydellinen vaatevillakerrostojen päälle.”
    2. Nokian Hai Shearling -pohjalliset. ”Lämmin olo alkaa jalkapohjista.”
    3. Olli Aulion Suuri Retkeilykirja. ”Kädentaidot eheyttävät toimistoaivot.”

    Oppaat

    Villa on luonnon oma supermateriaali. Luonnon oma teknologia tekee siitä hyvin hengittävän, lämmittävän ja kosteutta sietävän. Siihen ei tartu hajut helposti ja tuulettamalla sen saa puhtaaksi.

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite