Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Tiedote 16.10.2019

    Asunnottomien yössä jaetaan tuhansia talvitakkeja asunnottomille

    Partioaitan takkikeräys sai suomalaiset lahjoittamaan käytetyn talvitakkinsa asunnottomalle. Keräys järjestettiin nyt kolmatta kertaa, ja takit lahjoitetaan Asunnottomien yönä torstaina 17.10.

    Asunnottomien yötä vietetään vuosittain ja sillä tuetaan jokaisen oikeutta vakinaiseen asuntoon. Tapahtuman taustalla oleva kansalaisliike on kutsunut kansalaisia ja järjestöjä järjestämään toimintaa ja tapahtumia päivän ajalle jo vuodesta 2002 lähtien. Asunnottomien yön tapahtumissa jaetaan muun muassa hyväkuntoisia, käytettyjä talvitakkeja asunnottomille.

    Lahjoitettuja talvitakkeja jaetaan yli 20 paikkakunnalla

    Takkilahjoitusten takana on ulkoilu- ja retkeilyvarusteiden erikoisliike Partioaitta, joka järjesti syys-lokakuun vaihteessa kampanjan, jossa kerättiin lämpimiä talvitakkeja asunnottomille. Lahjoituksena saatiin yli 5500 takkia. Takkeja oli mahdollista lahjoittaa sekä Partioaitan myymälöissä sijaitseviin keräyspisteisiin että postitse.

    ”Viime vuoden onnistuneen takkikeräyksen perusteella tiesimme, että ihmisillä on halu auttaa ja osasimme varautua suureenkin lahjoitusmäärään. Hyödynsimme omia myymälöitämme keräyspisteinä, joista pystyimme toimittamaan lahjoitukset paikallisiin Asunnottomien yön tapahtumiin. Postitse lähetettyjä lahjoituksia on toimitettu tarpeen mukaan suurimpiin tapahtumiin. Tänä vuonna takkeja jaetaan yli 20 paikkakunnalla”, kertoo Partioaitan toimitusjohtaja Nina Ehrnrooth.

    Tuhansien takkien keräyskampanjasta kuuluu kiitos monelle.

    ”Suurin kiitos kuuluu tietysti lahjoittajille, jotka antoivat talvitakkinsa hyvään tarkoitukseen sekä kaikille niille vapaaehtoisille, jotka ovat järjestämässä Asunnottomien yön tapahtumia. Oma kiitoksensa kuuluu myös niille tahoille, jotka ovat halunneet auttaa keräyksen käytännön toteutuksessa. Esimerkiksi monet kauppakeskukset tarjosivat väliaikaista säilytystilaa takkikeräyksen ajalle ja lisäksi Posti oli arvokkaana apuna postitse toimitettujen lahjoitusten logistiikassa. On upea juttu, että niin monet lähtivät mukaan tähän kampanjaan”, Ehrnrooth sanoo.

    Partioaitan ja Vailla vakinaista asuntoa ry:n yhteistyö alkoi vuonna 2017, ja keräys järjestettiin nyt kolmannen kerran. Suuren lahjoitusmäärän vuoksi lämpimiä talvivaatteita on toimitettu Asunnottomien yön tapahtumien lisäksi esimerkiksi päiväkeskuksiin, diakoniatoimistoihin ja päihdetyöhön ympäri Suomen. Takkikeräys toteutettiin 23.9.-6.10.2019. Tietoa kampanjasta: www.partioaitta.fi/hyvakiertamaan

    Vailla vakinaista asuntoa ry, Helsinki
    Pelastusarmeija, Helsinki
    Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy, Helsinki
    Tukikohta ry, Helsinki
    Helsingin Vieraskoti, Helsinki
    Helsingin kaupungin Vanhan viertotien asumisyksikkö, Helsinki
    Kodittomien tuki ry, Helsinki
    Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry, Espoo
    Samaria Group, Hämeenlinna/Porvoo
    A-klinikka Oy, Hämeenlinna
    Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, Turku
    Raision aikuissosiaalityö, Raisio
    Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, Lahti
    Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote, Lappeenranta
    Tampereen A-kilta, Tampere
    Päihtyneiden päiväkeskus Huoltu, Tampere
    Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry Kumppanuustalo Artteli, Tampere
    Jyväskylän Katulähetys ry, Jyväskylä
    Sirkkulanpuiston toimintayhdistys ry, Kuopio
    Kumppanuuskeskus, Oulu
    Oulun kaupunki päihdeasumispalvelut, Oulu
    Kansalaistalon tupa, Rovaniemi
    Ohjaamo, Riihimäki
    Porin seudun työttömät ry, Pori
    Rauman seurakunnan diakoniatoimisto, Rauma
    Tornion järjestötalo, Tornio
    Kajaanin Työvoimayhdistys, Kajaani
    Kokkolan suomalainen seurakunta diakoniatyö, Kokkola
    Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, Seinäjoki
    Vaasan suomalainen seurakunta diakoniatyö, Vaasa

    Lisätietoja:

    Nina Ehrnrooth, toimitusjohtaja, nina.ehrnrooth@partioaitta.fi, + 358 40 5800 374

    Partioaitta

    Partioaitta on Suomessa toimiva ulkoilu- ja retkeilyvarusteiden vähittäismyyntiin erikoistunut yritys. 19 myymälää ja verkkokauppa sekä niiden osaava henkilökunta tarjoavat laadukkaita tuotteita alan johtavilta brändeiltä. Partioaitta on palkittu sekä alansa arvostetuimpana että alansa vastuullisimpana toimijana. Se noudattaa liiketoiminnassaan eettisiä, yrityksen arvoihin – laatu, luonto, palvelu, osaaminen ja valikoima – perustuvia periaatteita ja on sitoutunut YK:n Global Compact -yritysvastuualoitteeseen. Partioaitta on osa ruotsalaista Frilufts Retail Europe AB -yhtiötä.

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite