Merkkiehdotukset

    Kategoriaehdotukset

      Hakuehdotukset

        Tuotteet

        Tiedote 23.1.2019

        Partioaitta lahjoittaa yli 100 000 euroa ympäristön ja luonnossa liikkumisen tukemiseksi

        Partioaitta tekee merkittävän lahjoituksen suomalaiseen ympäristönsuojeluun ja luonnossa liikkumisen edistämiseen. Lahjoituksen kohteina ovat Virtavesien hoitoyhdistys Virho ry, Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanja ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n Siisti Biitsi -ohjelma.

        Ulkoilu- ja retkeilyvarusteiden vähittäismyyntiin erikoistunut Partioaitta tekee vuosittain merkittävän lahjoituksen Suomen luonnon suojelemiseksi ja ulkona liikkumisen tukemiseksi. Vuoden 2018 aikana kertynyt lahjoitussumma 101 250 euroa jaetaan tammikuussa kolmen kohteen kesken. Lahjoituksen saavat Virtavesien hoitoyhdistys Virho ry, Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanja ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n Siisti Biitsi -ohjelma.

        Vesistöjen suojelua ja ulkoilun iloa ikääntyville

        Partioaitan lahjoitus kertyy yrityksen kanta-asiakasjärjestelmän, 365-klubin, kautta tehdyistä ostoista, joista Partioaitta tilittää vuosittain 1 %:n Ympäristöbonukseen. Ympäristöbonus jaetaan luonnonsuojelu- ja yhteiskuntavastuukohteille, joiden valinnasta klubilaiset äänestävät.

        ”Ympäristöbonus syntyi kolme vuotta sitten 365-klubin perustamisen yhteydessä. Päätimme silloin, että haluamme konkreettisesti tukea ympäristönsuojelua ja luonnossa liikkumista. Monet yhdistykset tekevät pienillä resursseilla töitä, jotta me kaikki voisimme nauttia luonnosta. Ilman lahjoituksia osa työstä jäisi väistämättä tekemättä. Siksi päädyimme keräämään Ympäristöbonusta”, kertoo Partioaitan toimitusjohtaja Nina Ehrnrooth.

        Ympäristöbonuksesta on muodostunut pysyvä osa Partioaitan kestävän kehityksen periaatteiden mukaista liiketoimintaa. Lahjoituskohteiksi valitaan voittoa tavoittelemattomia organisaatioita, jotka edistävät eri ikäisten ihmisten ulkoiluharrastusta sekä ympäristön hyvinvointia. Tämän vuoden lahjoituksen kohteista kaksi yhdistystä toimivat aktiivisesti vesistöalueiden suojelijoina. Virtavesien hoitoyhdistys Virho ry keskittyy virtavesien elvyttämiseen.

        ”Lahjoitus käytetään purojen ja jokien koskialueiden ja muiden voimakkaasti virtaavien alueiden luonnontilan palauttamiseen. Ympäristöbonuksen avulla pystymme laajentamaan toimintaa uusille alueille, ja tavoitteenamme on jatkossakin turvata vesiekosysteemin elinehdot niin laajasti kuin mahdollista”, Jouni Simola Virhosta kertoo.

        Pidä Saaristo Siistinä ry aikoo kohdistaa lahjoitussumman rantojen siivoukseen rannikkoalueilla ja Järvi-Suomessa.

        ”Vietämme tänä vuonna 50-vuotisjuhlavuotta. Lahjoituksen avulla voimme nostaa vuosittaisen Siisti Biitsi -ohjelman rantojen määrää ennätyslukemiin. Haluamme, että retkeily puhtaiden vesistöjen äärellä on mahdollista tulevaisuudessakin”, Pidä Saaristo Siistinä ry:n Siisti Biitsi -ohjelman koordinaattori Julia Jännäri kertoo.

        Kolmas lahjoituskohde on Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanja, jossa haastetaan vapaaehtoisia iäkkäiden ulkoiluystäviksi.

        ”Ulkoilun ilo ja luontoon pääseminen kuuluu kaikille. Tänä vuonna kampanjoimme sen puolesta, että iäkkäätkin pääsevät metsäretkille”,  iloitsee Heli Starck Ikäinstituutista.

        Edeltävinä vuosina Ympäristöbonusvaroilla on muun muassa rakennettu uudet portaat Kiilopään huipulle Urho Kekkosen kansallispuistossa, tuettu lasten ja nuorten ulkona liikkumista sekä siivottu ja kunnostettu rantoja niin Saimaalla kuin Saaristomerelläkin.

        Lisätietoja:

        Nina Ehrnrooth, toimitusjohtaja, nina.ehrnrooth@partioaitta.fi, + 358 40 5800 374

        Partioaitta

        Partioaitta on Suomessa toimiva ulkoilu- ja retkeilyvarusteiden vähittäismyyntiin erikoistunut yritys. Suomen 19 myymälää ja verkkokauppa sekä niiden osaava henkilökunta tarjoavat laadukkaita tuotteita alan johtavilta brändeiltä. Partioaitta on palkittu vuonna 2018 sekä alansa vastuullisimpana brändinä (Sustainable Brand Index 2018) että alansa arvostetuimpana brändinä (Brändien arvostus 2018). Partioaitta noudattaa liiketoiminnassaan eettisiä, yrityksen arvioihin – Laatu, Luonto, Palvelu, Osaaminen ja Valikoima – perustuvia periaatteita ja on sitoutunut YK:n Global Compactin periaatteisiin. Partioaitta on osa ruotsalaista Frilufts Retail Europe AB -yhtiötä.

        double-arrows-up
        Uutiskirjeen tilaaminen

        Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
        Uutiskirjeen tilaaminen

        Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite