/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Ympäristöbonusehdokkaat 2021

    Vuoden 2021 Ympäristöbonusehdokkaiden esittelyt

    Vuoden 2021 Ympäristöbonuskohteet valitaan tuttuun tapaan 365-klubilaisten äänestyksessä. Tutustu Ympäristöbonusehdokkaisiin sekä heidän projekteihin, johon Ympäristöbonus tullaan käyttämään.

    Äänestysaika on 2.11.-26.12.2020. Äänestykseen voivat osallistua kaikki 365-klubin jäsenet.

    Osallistu äänestykseen »

    Korvaamaton Kovalevy - Lataa aivosi luonnossa

    Aivoliitto

    Aivoliitto on valtakunnallinen järjestö, joka tekee aivot ja puheen kattavaa kansanterveystyötä. Sen vaikutukset ulottuvat koko yhteiskuntaan. Aivoliiton Korvaamaton kovalevy ennaltaehkäisee aivosairauksia, kuten aivoverenkiertohäiriöitä, ja edistää aivoterveyttä. Suurimpia riskejä aivoterveydelle ovat kohonnut verenpaine, stressi ja liikkumattomuus. Luontoliikunta on tutkimusten mukaan lääke näihin riskitekijöihin.

    Kuvaus projektista, johon käytätte Ympäristöbonuksen

    Luonto ja luontoliikunta ovat korvaamattomia aivoterveyden lähteitä. Tavoitteemme on, että mahdollisimman moni saisi tuntea luonnon terveysvaikutukset ja pääsisi nauttimaan niistä esteettömästi.

    Suomen luontokeskus Haltia avaa vuonna 2021 Lataa aivosi luonnossa -aivoterveysnäyttelyn yhdessä Aivoliiton ja Folkhälsanin kanssa. Näyttelyn teemana on luonnon vaikutus aivoterveyteen ja kohderyhmänä erityisesti kaupungissa asuvat työikäiset. Sisätilan näyttely avaa oivaltavasti aivoterveyden ja luonnon yhteyttä, ja elämys jatkuu ulos luontopolulle, kaikin aistein koettavaan luontoympäristöön.  Polun kohteet inspiroivat ja syventävät kokemusta luonnon ihmiselle hyvää tekevistä vaikutuksista. Luontopolun sisällöt laaditaan siten, että sama polku voidaan perustaa myös muihin maan luontokeskuksiin, koulujen läheisyyteen tai vaikka kuntien virkistysalueille. 

    Ympäristöbonus rahoja käytettäisiin Aivoterveys ja luonto -näyttelyn toteutukseen Suomen luontokeskus Haltiassa sekä näyttelyn tunnetuksi tekemiseen. Näyttelyn kohderyhmänä ovat pääkaupunkiseudun ruuhkavuosia elävät työikäiset ja perheet. Haluamme kertoa näyttelyn avulla luonnon terveysvaikutuksista aivoterveydelle sekä kannustaa ja lisätä ihmisten liikkumista luonnossa.

    Mikäli saisimme Ympäristöbonuksen, käyttäisimme sen sisällön kehittämiseen siten, että näyttelyn sisällöt olisivat siirrettävissä muihin luontokeskuksiin sekä kouluihin. Lisäksi Ympäristöbonusta käytettäisiin näyttelyn ja luontopolun markkinointiin sekä esteettömän viestinnän keinoihin, jolloin luontoliikunnan kynnys ei kasva, vaikka kärsisi kehityksellisestä kielihäiriöstä.

    Esimerkkejä, mitä teette Ympäristöbonuksella, jos saisitte

    20 000 €

    Näyttelyn ja luontopolun markkinointi. Luontopolun monistaminen valtakunnallisesti muihin luontokeskuksiin.

    30 000 €

    Näyttelyn ja luontopolun markkinointi. Luontopolun monistaminen valtakunnallisesti muihin luontokeskuksiin. Esteettömyyden parantaminen.

    50 000 €

    Näyttelyn ja luontopolun markkinointi. Luontopolun monistaminen valtakunnallisesti muihin luontokeskuksiin. Esteettömyyden parantaminen. Tehdään luontoliikuntateemainen lisäosa alakouluikäisille suunnattuun Pääosassa Pää -aivoterveysoppimateriaaliin.

    Verkkosivut: aivoliitto.fi
    Facebook: @aivoliitto 
    Instagram: @korvaamatonkovalevy 
    Twitter: @Aivoliitto 
    YouTube: Aivoliitto

    Osallistu äänestykseen »

    Suojelemme vanhaa metsää

    Helsinki Foundation

    Helsinki Foundation tekee luonnonsuojelun kaikille mahdolliseksi – iloisella ja erilaisella tavalla! Osallistutamme ihmisiä helpolla ja hauskalla tavalla luontokohteiden säilyttämiseen Suomessa ja maailmalla. Lahjoittamaan pääsee jo pienelläkin summalla. Lahjoittaja valitsee kotisivuilta mieleisensä suojelulohkon, joka kuuluu isompaan suojelualueeseen. Oman lohkon voi nimetä ja sillä on tarkat sijaintitiedot. Suojelualueilla voi myös vierailla.   

    Kuvaus projektista, johon käytätte Ympäristöbonuksen

    Ympäristöbonuksen käyttäisimme täysimääräisesti uuden suojelualueen hankkimiseen Suomesta. Bonuksen avulla ja moninkertaisen suojelutapamme turvin, voimme säilyttää vanhaa metsää tuleville sukupolville. Vanhaa metsää on Suomessa enää hyvin vähän jäljellä, ja sen suojeleminen on erittäin tärkeää luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi. Lahjoitetuilla varoilla ostamme lisää suojeltavia alueita. Kohteet valitaan tarkkaan luontoarvojen perusteella yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa. 

    Hankkisimme Suomesta luontoarvoiltaan merkittäviä ja suojelua tarvitsevia luontokohteita. Kohteet on osin valmiiksi katsottuja ja valittu luontoarvojen perusteella yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa. Ostetulle alueelle perustamme yksityisen luonnonsuojelualueen.

    Osassa ennakkoon katsotuista kohteista on puita, joiden ikä on yli 100 vuotta - jotkut vielä huomattavasti vanhempiakin. Näin vanhaa metsää on enää harvakseltaan Suomessa, ja siksi sitä on biodiversiteetin kannalta tärkeää suojella. Alueet ovat tällä hetkellä myös liikuntaesteisten lasten luontokohteita ja haluamme jatkossakin mahdollistaa tämän.

    Esimerkkejä, mitä teette Ympäristöbonuksella, jos saisitte

    20 000 €

    Ostamme Rautavaaran kunnasta suojelualueen. Meillä on mahdollisuus suojella joko pelkkää metsää tai myös suota. Pyrimme siihen, että suojeltavat alueet rajoittuvat luonnonsuojelualueeseen.

    30 000 €

    Tällä summalla ostamme Itä-Suomesta Ilomantsin Nuorajärvellä sijaitsevan luonnonkauniin Reposaaren, jossa on lähes koskematonta, biodiversiteetin kannalta arvokasta ikimetsää. Reposaari on luonnonsuojelualueen kyljessä, mikä tekee siitä entistäkin arvokkaamman suojelukohteen.

    50 000 €

    Ostamme Reposaaren vieressä olevan isomman Jänissaaren, tavoitteenamme samalla ostaa myös Reposaari. Saarissa on yhteensä noin 10 000 puuta, joiden ikä on yli 100 vuotta - jotkut vielä huomattavasti vanhempiakin. Näin vanhaa metsää on enää harvakseltaan Suomessa, ja siksi sitä on biodiversiteetin kannalta tärkeää suojella. Saaret rajoittuvat luonnonsuojelualueeseen, joka lisää niiden suojeluarvoa. Jänissaaresta löytyy lisäksi Kivikauden asuinpaikkoja. Alue on tällä hetkellä myös liikuntaesteisten lasten luontokohde ja haluamme jatkossakin mahdollistaa tämän.

    Verkkosivut: helsinkifoundation.org
    Facebook: @helsinkifoundation
    Instagram: @helsinkifoundation
    Twitter: @helfoundation

    Osallistu äänestykseen »

    Puhdas Itämeri -hankkeet

    John Nurmisen Säätiö

    John Nurmisen Säätiön tavoitteena on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Toteutamme tuloksellisia ja konkreettisia Itämeren suojelutoimia sekä varmistamme, että meren tarinat välittyvät eteenpäin jälkipolville. Meren tarinan ja sen historian tunnetuksi tekeminen auttavat ymmärtämään, miksi ainutlaatuista Itämertamme pitää myös suojella.

    Kuvaus projektista, johon käytätte Ympäristöbonuksen

    Ympäristöbonus kohdentuu John Nurmisen Säätiön koko toiminnan hyväksi Itämeren ja sen perinnön pelastamiseksi.

    Teemme ympäristöbonuksen tuella konkreettista työtä Itämeren suojelemiseksi. Puhdas Itämeri -hankkeissamme parannetaan Itämeren tilaa vähentämällä mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä. Työtä ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus. Olemme käynnistäneet lähes 40 Puhdas Itämeri -hanketta, joista 25 on saatu päätökseen. Yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa olemme leikanneet pelkästään Suomenlahdella vajaassa 10 vuodessa merta rehevöittävää fosforikuormitusta jopa 75 prosentilla. Käynnissä oleviin ja jo valmistuneisiin Puhdas Itämeri -hankkeisiin voi tutustua verkkosivuillamme: https://johnnurmisensaatio.fi/hankkeet/.

    Toteutamme ympäristöbonuksen tuella lisäksi merikulttuurihankkeita. Meren tarinan ja sen historian tunnetuksi tekeminen on tärkeää, sillä samalla opimme ymmärtämään, miksi ainutlaatuista Itämertamme pitää myös suojella. Olemme julkaisseet yli 40 meren tarinoista kertovaa kirjaa, järjestäneet lukuisia Itämeri-aiheisia näyttelyitä ja tapahtumia sekä luoneet yhdessä merimuseoiden kanssa merellisen kulttuurin aarreaitan, Loki-verkkopalvelun. Ajankohtaisiin merikulttuurihankkeisiimme voi tutustua: https://johnnurmisensaatio.fi/merikulttuuri-ja-kirjat/.

    Esimerkkejä, mitä teette Ympäristöbonuksella, jos saisitte

    20 000 €

    Ympäristöbonus kohdentuu John Nurmisen Säätiön koko toiminnan hyväksi Itämeren ja sen perinnön pelastamiseksi. Lisätietoja hankkeista: www.johnnurmisensaatio.fi

    30 000 €

    Ympäristöbonus kohdentuu John Nurmisen Säätiön koko toiminnan hyväksi Itämeren ja sen perinnön pelastamiseksi. Lisätietoja hankkeista: www.johnnurmisensaatio.fi

    50 000 €

    Ympäristöbonus kohdentuu John Nurmisen Säätiön koko toiminnan hyväksi Itämeren ja sen perinnön pelastamiseksi. Lisätietoja hankkeista: www.johnnurmisensaatio.fi

    Verkkosivut: johnnurmisensaatio.fi
    Facebook: @johnnurmisensaatio
    Instagram: @johnnurmisensaatio
    Twitter: @jnurmisensaatio
    Youtube: John Nurmisen Säätiö
    LinkedIn: John Nurmisen Säätiö

    Osallistu äänestykseen »

    Uskallusta ulkona oppimiseen

    Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liitto

    Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liiton tehtävänä on madaltaa kynnystä käyttää luontoa oppimisympäristönä tarjoamalla luontokoulupäiviä yli 200 000 lapselle ja nuorelle sekä materiaaleja ja koulutusta kasvattajille. Aikuisten tehtävänä on tarjota tuleville sukupolville luontokokemuksia, jotka luovat perustan luonnon kunnioittamiselle ja ympäristöstä välittämiselle. Luonnossa oppiessaan lapset ja nuoret myös keskittyvät paremmin, kokevat vähemmän stressiä ja osallistuvat aktiivisemmin.

    Kuvaus projektista, johon käytätte Ympäristöbonuksen

    Hyvä luontosuhde ja ymmärrys luonnosta voi muodostua ainoastaan luonnossa. Luonto tarjoaa lähes rajattomat mahdollisuudet uuden opetussuunnitelman mukaiseen opetukseen ja monimuotoisia luontoympäristöjä voi hyödyntää kaikkien oppiaineiden opetuksessa varhaislapsuudesta aikuisuuteen. Ulkona oppiminen on kuitenkin vielä monien opettajien mielestä haastavaa eikä luontoa käytetä säännöllisesti oppimisympäristönä.

    Koska ulko-opetus ei ole aina helppoa, tässä Ympäristöbonus-projektissa kaikille opettajille ja kasvattajille annetaan helppokäyttöisiä menetelmiä ja testattuja malleja siirtää arkipäivän ja eri aineiden opetus ulos luontoon. Työkaluna käytetään järjestöjen yhteistyössä rakentamaa MAPPA.fi-palvelua. Siellä on tarjolla maksuttomia materiaaleja ja menetelmiä kouluihin, päiväkoteihin, nuorisotyöhön sekä lasten ja nuorten luontoharrastukseen. Näin jokaisen ei tarvitse keksiä kaikkea itse ja uudetkin kasvattajat voidaan saada rohkeasti kokeilemaan uutta oppimisympäristöä. On tärkeää saada konkariopettajien hyväksi kokemat menetelmät ja ideat talteen ja jakoon. MAPPA.fi -palvelussa on jo yli 1 000 materiaalia yli 200 eri toimijalta sekä digitaalisia työkaluja yhteiseen kehittämiseen ja ideointiin.

    Tämä tarkoittaa, että jopa satojen tuhansien lasten ja nuorten oppimisympäristönä on yhä useammin luonto ja he saavat enemmän eväitä toimia arjessaan kestävällä tavalla.

    Projektin toteuttajat ovat ympäristökasvatuksen, perus- ja lukio-opetuksen sekä varhaiskasvatuksen ammattilaisia, jotka tuntevat opettajien ja kasvattajien verkostot. Projekti toteutetaan yhteistyössä muiden luonnossa oppimista edistävien toimijoiden sekä opettajien ja kasvattajien kanssa. Maailman pelastaminen on aikuisten vastuulla ja sinäkin voit olla mukana tässä työssä.

    Esimerkkejä, mitä teette Ympäristöbonuksella, jos saisitte

    20 000 €

    Ulkona oppimisen menetelmät ja materiaalit tutuiksi ja helposti käyttöön.

    Tavoitteena on tehdä ulkona oppimisesta arkipäiväistä ja sen aloittamisesta helppoa sekä lisätä ulkona oppimisen hyötyjen, menetelmien ja toimintamallien tunnettuutta opetuksessa ja varhaiskasvatuksessa yli oppiainerajojen.

    Siksi kokoamme MAPPA.fi-palveluun monipuolisia ja helposti käyttöön otettavia ulkona oppimisen menetelmiä ja materiaaleja kohdennetusti eri ikäryhmille opetus- ja varhaiskasvatussuunnitelmat huomioiden. Tallennamme uusia materiaaleja ja menetelmiä ja edelleen kehitämme niitä opettajille ja kasvattajille suunnatuissa koulutuksissa ja tapahtumissa yhdessä kasvattajien ja muiden alan toimijoiden kanssa. Viestimme ulkona oppimisen menetelmistä ja materiaaleista näkyvästi sosiaalisessa mediassa sekä opetuksen ja kasvatuksen yhteistyöverkostojen kautta.

    30 000 €

    • Ulkona oppimisen menetelmät ja materiaalit tutuiksi ja helposti käyttöön
    • Uutta MAPPA.fi -palveluun: opetussuunnitelma-työkalu

    Edellisten lisäksi kehitämme MAPPA.fi -palveluun kokonaan uuden opetussuunnitelma-työkalun, jolla opettajien ja varhaiskasvattajien on helppo löytää aine- ja oppimistavoitekohtaiset materiaalit ja menetelmät, jotka vastaavat suoraan tiettyihin opetussuunnitelman tavoitteisiin kullakin vuosiluokalla. 

    Tavoitteena on helpottaa opettajien ja kasvattajien opetuksen suunnittelutyötä kytkemällä eri toimijoiden ulkona oppimisen materiaalit sisältöjen perusteella selkeästi opetussuunnitelmiin.

    50 000 €

    • Ulkona oppimisen menetelmät ja materiaalit tutuiksi ja helposti käyttöön
    • Uutta MAPPA.fi -palveluun: opetussuunnitelma-työkalu
    • ULOS-UT-OUT -ulkona oppimisen suurtapahtuman järjestelyt käyntiin

    Edellisten lisäksi järjestämme vuonna 2023 ULOS-UT-OUT -ulkona oppimisen suurtapahtuman, jossa sadat opettajat ja kasvattajat, eri kasvatusalojen toimijat sekä tutkijat ja päättäjät kohtaavat toisensa, jakavat tietoa ja kehittävät uutta. Tapahtuma toteutetaan laajapohjaisella yhteistyöllä ja sen tuotokset tallennetaan MAPPA.fi -palveluun avoimesti kaikkien saataville.

    Tavoitteena on herättää laajaa kiinnostusta ja yhteiskunnallista keskustelua ulkona oppimisesta ja luontosuhteen merkityksestä sekä törmäyttää opettajia ja kasvattajia sekä eri alojen asiantuntijoita ja päätöksentekijöitä ja mahdollistaa näin uuden kehittäminen.

    Verkkosivut: mappa.fi & luontokoulut.fi
    Facebook: @materiaalipankki
    Instagram: @haemappasta 
    Twitter: @haemappasta

    Osallistu äänestykseen »

    Kansallispuistot kuuluvat kaikille -luontokaverit avuksi

    Malike

    Malike mahdollistaa vaikeasti vammaisten lasten ja aikuisten osallistumista ja tarjoaa heille mm. luontokokemuksia erilaisia maastoliikkumisen apuvälineitä hyödyntäen. Järjestämme koulutusta, toimintavälineiden kokeilumahdollisuuksia sekä neuvomme ja ohjaamme niiden käytössä. Olemme osa Kehitysvammaisten Tukiliiton toimintaa ja toimimme valtakunnallisesti ilman diagnoosirajoja laajan yhteistyöverkoston kanssa.

    Kuvaus projektista, johon käytätte Ympäristöbonuksen

    Kansallispuistot kuuluvat kaikille, luontokaverit avuksi -projektin tavoitteena on tarjota vaikeasti vammaisille lapsille ja aikuisille mahdollisuuksia luontokemuksiin Suomen kansallispuistoissa.

    Ympäristöbonuksella ostamme Joelette-maastokärryjä ja käynnistämme vapaaehtoisten luontokavereiden koulutuksen. Nämä yhdessä mahdollistavat sen, että myös vaikeasti vammaiset lapset ja aikuiset pääsevät Suomen kansallispuistojen metsäpoluille luontokokemusten äärelle. Projektissa haluamme tehdä yhteistyötä vammaisjärjestöjen ja Metsähallituksen kanssa.

    Vaikeasti vammaisella henkilöllä tarkoitamme kehitys- ja liikuntavammaisia sekä sairastumisen tai vammautumisen myötä apu- ja toimintavälineitä sekä toisen ihmisen apua tarvitsevia ihmisiä. He eivät ole yhdenvertaisessa asemassa luontosuhteessa vammattomiin ihmisiin nähden.

    Suomessa on erilaisia hankkeita erityisryhmien luontomatkailuun, mutta vaikeasti vammaiset ihmiset jäävät usein niiden ulkopuolella tiedon, apuvälineiden ja avustajien puutteen vuoksi. Tapaamme toistuvasti aikuisia vaikeasti vammaisia ihmisiä, jotka eivät ole koskaan päässeet metsään. Kulunut vuosi on Koronan vuoksi entisestään lisännyt ihmisten eriarvoisuutta hyödyntää luontoa virkistysmahdollisuutena, koska soveltuvia välineitä ei ole riittävästi. Vaikeasti vammaiset ihmiset muodostavat joukon, jolle luontoliikunnan esteettömyys ja maastoliikkumisen apuvälineet ovat luontokokemusten edellytys.

    Joelette-maastokärry mahdollistaa kahden avustajan voimin lähes kaikkien pääsyn kansallispuistojen poluille. Välineiden hankinta ja vapaaehtoisten kouluttaminen avustavaksi luontokaveriksi kehittää ja lisää kohderyhmän luonnossa liikkumisen mahdollisuuksia. Äänestyshetkellä Joelette-maastokärryä on koko Suomessa vain kaksi kappaletta.

    Suomi on ratifioinut YK:n vammaisten oikeuksia koskevan sopimuksen vuonna 2016 ja sen 30. artiklassa sitoutunut vammaisten ihmisten vapaa-ajan toiminnan mahdollistamiseen: vammaisten henkilöiden tulee voida osallistua yhdenvertaisesti muiden kanssa virkistys-, vapaa-ajan- ja urheilutoimintaan.  

    Esimerkkejä, mitä teette Ympäristöbonuksella, jos saisitte

    20 000 €

    Neljä välinettä, vapaaehtoisten koulutus ja yksi retki sekä kampanjan sosiaalisessa mediassa.

    • Hankimme kaksi lasten ja kaksi aikuisten Joelette-maastokärryä (aikuisten a´ 5000 €, lasten a´ 3300€ ).
    • Koulutamme vapaaehtoisia retkeilijöitä luontokavereiksi mahdollistamaan vaikeasti vammaisten ihmisten osallistumisen välineiden avulla.
    • Järjestämme retken yhteen kansallispuistoon.
    • Vapaaehtoisista jää luontokaveririnki hyödyntämään välineiden käyttöä jatkossa.
    • Projektin kampanjan sosiaalisessa mediassa.

    30 000 €

    Viisi välinettä, vapaaehtoisten koulutus ja kaksi retkeä sekä kampanjan sosiaalisessa mediassa ja artikkeleita lehtiin.

    • Hankimme kaksi lasten ja kolme aikuisten Joelette-maastokärryä.
    • Koulutamme vapaaehtoisia retkeilijöitä luontokavereiksi mahdollistamaan vaikeasti vammaisten ihmisten osallistumisen välineiden avulla.
    • Järjestämme retken kahteen kansallispuistoon.
    • Vapaaehtoisista jää luontokaveririnki hyödyntämään välineiden käyttöä jatkossa.
    • Projektin kampanjan sosiaalisessa mediassa ja artikkeleita lehtiin.

    50 000 €

    Kahdeksan välinettä, vapaaehtoisten koulutus ja kolme retkeä sekä laaja viestintäkampanja.

    • Hankimme neljä lasten ja neljä aikuisten Joelette-maastokärryä.
    • Koulutamme vapaaehtoisia retkeilijöitä luontokavereiksi mahdollistamaan vaikeasti vammaisten ihmisten osallistumisen välineiden avulla.
    • Järjestämme retken kolmeen kansallispuistoon.
    • Vapaaehtoisista jää luontokaveririnki hyödyntämään välineiden käyttöä jatkossa.
    • Laaja viestintäkampanja.

    Verkkosivut: malike.fi
    Facebook: @maliketoiminta
    Instagram: @maliketoiminta
    Twitter: @maliketoiminta

    Osallistu äänestykseen »

    Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanja

    Ikäinstituutti

    Ulkoilu ylläpitää terveyttä ja toimintakykyä. Moni kotona tai palvelutalossa asuva iäkäs ihminen ei kuitenkaan pääse ulos niin usein kuin haluaisi. Syynä voi olla esimerkiksi heikentynyt liikkumiskyky, muistiongelma, yksinäisyys tai kaatumisen pelko. Ikäinstituutti edistää ikäihmisten ulkoilumahdollisuuksia viestimällä, kampanjoimalla, kouluttamalla, tukemalla kuntia, paikallisia järjestöjä ja muita toimijoita sekä tekemällä ulkoilu- ja luontoliikuntamateriaalia. Ulkoilun ilo kuuluu kaikille.

    Kuvaus projektista, johon käytätte Ympäristöbonuksen

    Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanja on järjestetty vuodesta 2011 lähtien. Alkusyksystä toteutettava kampanja haastaa vapaaehtoisia, omaisia ja läheisiä, naapureita, päättäjiä, koululuokkia, urheiluseuroja, muita järjestöjä ja työyhteisöjä ulkoilemaan ikäihmisten kanssa. Ulkoilutarinoita jaetaan vievanhusulos.fi -verkkosivulla ja sosiaalisessa mediassa tunnisteella #vievanhusulos.

    Toimintakyvyltään heikentyneet ikäihmiset ulkoilevat yleensä oman kotinsa tai palvelukodin läheisyydessä. Koronapandemian seurauksena elinpiiri on kaventunut entisestään. Moni ikäihminen haaveilee kuitenkin pääsevänsä vielä luonnon helmaan näkemään ja kokemaan erilaisia asioita. Moni toivoo näkevänsä vanhoja rakkaita maisemia tai uusia ja kiinnostavia kohteita. Osan haaveena on päästä onkimaan, marjastamaan tai nauttimaan nuotion tuoksusta. Luontokohteisiin pääsy on yleensä hankalaa. Se vaatii kuljetusta ja avustajia. Ympäristöbonuksen avulla lukuisat ikäihmiset pääsevät pienille luontoretkille turvallisessa seurassa.

    Vuonna 2019 järjestimme Ympäristöbonuksella 41 luontoretkeä eri puolilla Suomea ja niihin osallistui yli 1600 toimintakyvyltään heikentynyttä ikäihmistä. Palaute oli pelkästään positiivista – kaunis luonto ja hyvä seura virkistivät mieltä. Suurin osa silloin retken järjestäneistä kunnista aikoo toteuttaa retken uudelleen. Uuden Ympäristöbonuksen avulla luontoretkiä voitaisiin laajentaa uusiin kuntiin.

    Esimerkkejä, mitä teette Ympäristöbonuksella, jos saisitte

    20 000 €

    Tuemme paikallisia toimijoita 20 paikkakunnalla ikäihmisten luontoretkien järjestämisessä. Tapahtumat järjestetään kuntien, paikallisten järjestöjen ja muiden toimijoiden yhteistyöllä.

    30 000 €

    Tuemme paikallisia toimijoita 30 paikkakunnalla ikäihmisten luontoretkien järjestämisessä. Tapahtumat järjestetään kuntien, paikallisten järjestöjen ja muiden toimijoiden yhteistyöllä. Teemme ulos ja luontoon kannustavaa materiaali retkeläisten käyttöön.

    50 000 €

    Tuemme paikallisia toimijoita 50 paikkakunnalla. Tapahtumat järjestetään kuntien, paikallisten järjestöjen ja muiden toimijoiden yhteistyöllä. Teemme ulos ja luontoon kannustavaa materiaalia retkeläisten käyttöön sekä muille Vie vanhus ulos -kampanjaan osallistuville.

    Sosiaalisen median kanavat
    Verkkosivut: vievanhusulos.fi
    Facebook: @vievanhusulos
    Instagram: @vievanhusulos
    Youtube: Ikäinstituutti: Vie vanhus ulos -soittolista
    Twitter: @ikainstituutti

    Osallistu äänestykseen »

    Suosituimmat tuotemerkit

    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite