Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Kahvit & kahvipannut

    Retkeilijän paras (tai ainakin yksi parhaista) kavereista on kunnollinen nokipannu. Nuotiolla keitetty ja ulkoilmassa nautittu kahvi on monen retken kohokohta, jonka avulla jaksat taas jatkaa matkaa. Partioaitasta saat laadukkaat kahvipannut, joilla keität herkulliset nuotiokahvit hetkessä. Muista myös maistaa Partioaitan omaa Nuotiokahvia!

    Pannukahvin keitto

    Nuotiolla valmistettuna nokipannukahvi on omassa elementissään. Nokipannukahvin voi valmistaa suuripiirteisemmin lisäämällä kahvia pannuun siten että veden pinnalle muodostuu pieni keko. Kokemuksen myötä oikea mittasuhde löytyy helpommin ja omaan makuun sopivaksi. Mittaamalla veden ja kahvin määrän varmistut aina hyvästä lopputuloksesta. Nyrkkisääntönä voi pitää 1 dl vettä ja 6 g pannukarkeaa kahvia. Useissa retkeilyyn tarkoitetuissa juomapuolloissa on mitta-asteikko ja 6 g kahvia on kukkurallinen Kupilkan lusikallinen.

    1. Käytä puhdasta kahvipannua, myös ulkopuolelta. Pohjaan jäänyt noki on hyvä eriste ja veden keittoon kuluu enemmän energiaa kuin puhdistetulla pannulla.
    2. Mittaa pannuun vettä, yksi annos on 1 dl. Käytä mahdollisimman raikasta vettä. Soinen ja humuksinen vesi tuo kahviin lisäaromeja.
    3. Kiehauta vesi ja nosta pannu sivuun.
    4. Annostele pannujauhatuskahvi veteen ja sekoita se lusikalla veteen. Yksi annos on 6 g.
    5. Kiehauta vesi hyvin nopeasti, niin että se hieman vaahtoaa. Älä keitä vettä enää tässä vaiheessa. Kahvin aromit ovat parhaimmillaan 92-96 asteessa. Keitettynä kahvista tulee helposti kitkerää.
    6. Poista pannu liekiltä ja anna kahvin selvitä ja laskeutua noin viisi minuuttia.
    7. Kaada nokkakahvit mukiin ja heti takaisin pannuun. Ensimmäisessä mukillisessa on usein paljon puruja. Toisessa kupillisessa jo vähemmän puruja.
    8. Älä seisota pannukahvia liian pitkään pannussa. Jos et juo kaikkia heti, niin kaada loppukahvi termospulloon.

    Nokipannukahviin liittyy paljon erilaisia rituaaleja ja uskomuksia valmistaa se oikeaoppisesti. Kahvin annostelun jälkeen vettä ei ole välttämätöntä kiehauttaa lainkaan. Jotkut kiehauttavat sen jopa kolme kertaa. Kahvin laskeutuessa osa vielä säikäyttää kahvin joko kopauttamalla pannun kylkeen, iskemällä pannun pohjan sileään alustaan tai lorauttamalla hieman kylmää vettä pannuun. Nämä auttavat kahvinporoja laskeutumaan pohjaan nopeammin.

    Lue lisää
    Suodatin
    15 tuotetta

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite