/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Makuualustat ja retkipatjat

    Makuualusta eli retkipatja löytynee lähes jokaiselta retkeilijältä, joka viihtyy reissuillaan yön yli. Se on helppo kantaa mukana ja tuo erittäin pienellä vaivalla suurta mukavuutta retkeilijän lepohetkiin. Makuualustat jaetaan ominaisuuksiensa tai materiaalin mukaan solumuovisiin ja ilmatäytteisiin malleihin. Näistä löydät mm. helppokäyttöiset itsetäyttyvät makuualustat. Solumuoviset retkipatjat ovat edullisia ja varmatoimisia alustoja, jotka sopivat kaikille retkeilijöille. 

    Ne voidaan säilyttää ja kuljettaa joko rullalle käärittynä tai (kuten Frilufts Canisp Iso Cushion L) haitarimalliseksi taitettuna.

    Ilmatäytteiset retkipatjat ovat ylellisiä, mutta myös hieman kalliimpia makuualustoja, joiden käyttäjä nukkuu yönsä hyvin ja sikeästi lähes missä tahansa olosuhteissa. Ilmatäytteiset makuualustat täyttyvät joko itsekseen tai niissä voi olla myös sisäänrakennettu pumppu, jonka avulla patjan täyttäminen käy helposti ja vaivattomasti. Puhallettavat retkipatjat eivät eristä niin hyvin kuin esimerkiksi solumuoviset ja niitä suositellaankin käytettäväksi kesäaikaan.

    Makuualustan valintaoppaasta voit lukea lisää vinkkejä juuri sinulle sopivan makuualustan hankintaan.

    Molemmilla patjamalleilla on hyvät ja huonot puolensa, joita kannattaa punnita tarkkaan ennen ostopäätöstä. Solumuovipatjat ovat edullisia, lähes joka paikan alustoja, joita voi käyttää hieman "huolimattomammin". Jos terävä oksa tai kivi tökkää, siitä ei ole suurtakaan haittaa patjalle. Solumuoviset patjat ovat yleensä kevyempiä kuin ilmatäytteiset retkipatjat. Viimeksi mainitut ovat kalliimpia ja hitusen herkempiä kovalle käsittelylle. Ilmapatjahan toimii niin kauan, kuin siihen voi pumpata ilmaa ja ilma myös pysyy patjan sisällä. Jos patja, pumppu tai venttiili vioittuu jostain syystä, ilmatäytteisestä retkipatjasta tuleekin äkkiä käyttökelvoton painolasti. Ilmatäytteiset patjat ovat mukavuudeltaan aivan eri tasolla solumuovisiin verrattuna. Patjalla on mukava nukkua ja alustana se on myös pehmeä ja miellyttävä. 

    Lue lisää
    Myymälässä Saariselkä saatavilla (6587.54 km)

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite