Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Makuualustat ja retkipatjat

    Makuualusta eli retkipatja löytynee jokaiselta retkeilijältä, joka yöpyy ulkona. Makuualustan valintaan kannattaa panostaa yhtä paljon kuin makuupussin valintaan. Ulkoilman lämpötilan lisäksi ota huomioon maasta hohkaava kylmyys. Pelkkä lämmin makuupussi ei silloin auta, vaan myös nukkujan alla pitää olla riittävästi eristettä. Makuualustan eristävyys ilmoitetaan R-arvolla

    Tutustu vinkkeihimme, mitä huomioida makuualustan valinnassa. Autamme mielellämme valinnassa myös myymälöissämme.

    Makuualustan valinta »

    Solumuoviset ja ilmatäytteiset makuualustat

    Makuualustat jaetaan ominaisuuksiensa tai materiaalin mukaan:

    • solumuovialustoihin ja
    • ilmatäytteisiin makuualustoihin.

    Solumuovialustat ovat kestäviä, kevyitä ja eristäviä. Solumuovista makuualustaa voi käyttää myös esimerkiksi istuinalustana. 

    Ilmatäytteisistä makuualustoista löytyy helppokäyttöiset itsetäyttyvät makuualustat. Ilmatäytteiset makuualustat pakkautuvat pieneen tilaan ja ne ovat solumuovia paksumpia ja nukkumismukavuudeltaan parempia. Alusta itsessään ei lämmitä, vaan eristeenä toimiva ilma estää kylmää kulkeutumasta nukkujan kehoon. Ilmatäytteisistä makuualustoista löytyy eristävyydeltään laaja skaala, aina kesäkäyttöön tarkoitetuista alustoista aina hyvin eristäviin untuvatäytteisiin alustoihin. 

    Talviretkeillessä ja pakkaskeleillä on aina hyvä olla solumuovinen alusta ilmatäytteisen makuualustan lisäksi tuomassa lisäeristävyyttä ja turvallisuutta.

    Pumppaa ilmatäytteiset makuualustat

    Ilmatäytteiset alustat kannattaa aina pumpata täyteen pumpulla – ei puhaltaen. Puhallettaessa makuualustaan kulkeutuu kosteaa ilmaa ja tämä ajan myötä aiheuttaa haittaa ja alustan eristävyys kärsii. Joissakin malleissa on integroitu pumppu, ja kaikkiin malleihin voi ostaa erillisen täyttöpussin, jolla makuualustan saa nopeasti täytettyä. Etenkään keinokuitu- tai untuvatäytteisiä makuualustoja ei saa täyttää puhaltamalla.

    Makuualustan huolto

    Säilytä makuualustaa mahdollisimman ilmavasti, enintään rullaa se väljästi, ellet voi säilyttää sitä kokonaan auki. Reissulta kotiin tultaessa makuualustaa on syytä tuulettaa ja kuivattaa parikin päivää. Avaa makuualusta ja täytä ja tyhjennä se pari kertaa kuivalla huoneilmalla. Pyyhi samalla alusta kostealla rätillä molemmin puolin. Likaantuneen pintakankaan voit yrittää puhdistaa ensin pelkällä vedellä ja rätillä tai miedolla pesuaineliuoksella. 

    Makuupussin ja -alustan hoito »

    Lue lisää
    Suodatin
    78 tuotetta

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite