Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Miesten vaelluskengät

    Meiltä löydät laadukkaan valikoiman miesten retkeily- ja vaelluskenkiä maastoon kuin maastoon. Valikoimastamme löytyy matalavartisia ja korkeavartisia miesten vaelluskenkiä: Korkea varsi tukee hyvin nilkkaa ja tarjoaa myös usein riittävästi suojaa matalien purojen ylittämiseen. Jos patikoit pääsääntöisesti helpoissa maastoissa, tarpeisiisi saattaa riittää matalavartiset vaelluskengät. Tutustu nyt miesten retkeily- ja vaelluskenkävalikoimaamme alla sekä myymälöissämme!


    Miesten retkeily- ja vaelluskenkien valinta

    Miesten vaelluskenkien valinnassa kannattaa lähteä liikkeelle omista tarpeista sekä olosuhteista, joihin olet kenkiä hankkimassa. Ne määrittävät millaisia vaellus- tai retkeilykenkiä kannattaa lähteä etsimään.

    Kannattaa pohtia ainakin seuraavia asioita valintaa miettiessä:

    • Vaelluskengän varren pituus
    • Kalvollinen vai kalvoton vaelluskenkä
    • Vaelluskengän jäykkyys
    • Oman jalkasi koko ja malli
    • Vaelluskengän materiaali
    Kengän nauhoituksella saa kengät istuvuutta säädettyä jonkin verran, mutta vieläkin parempi on, jos kengän lesti on sopiva omaan jalkaan. Siitä syystä Hanwag valmistaa miesten vaelluskenkiä usealla eri lestillä. Jos Hanwagin lestit eivät ole entuudestaan tuttuja sinulle, tutustu niihin lestioppaassamme.

    Varren pituudessa kannattaa huomioida ainakin:

    • Matalavartisilla vaelluskengillä voi kulkea hyvin monenlaisissa olosuhteissa, mutta nilkkaa ne eivät juuri tue. Niillä ei myöskään voi juurikaan kahlata.
    • Pitempivartiset vaelluskengät sen sijaan tukevat kulkijan nilkkaa vaihtelevassa maastossa ja ne ovat myös vedenpitävät ilttiin asti.

    Mitä kivisempi ja epätasaisempi alusta on, sitä enemmän vaelluskengiltä vaaditaan mm. pohjien jäykkyyden suhteen. Siksi ennen vaelluskenkien ostoa on tärkeää miettiä, minkälaisissa olosuhteissa ja maastoissa kenkiä tullaan käyttämään. 

    Asiantuntevat myyjämme auttavat mielellään vaelluskenkien valinnassa. Olemme myös laatineet oppaan vaelluskenkien valintaan sekä jäykkyysluokitukseen, hyödynnä myös ne.

    Opas vaelluskenkien valintaan »

    Vaelluskenkien jäykkyysluokitus »


    Miesten vaelluskenkien huolto

    Kun olet tehnyt valintasi ja hankkinut upeat uudet reissupatiinit, pidä niistä hyvää huolta. Sillä kalliitkaan kengät eivät ole huoltovapaita vaan pikimminkin hyvällä hoidolla ne voivat kestää pitkään. Ota pesu, hoito, vahaus ja kyllästys heti haltuun ja hyväksi tavaksi: nappaa vinkit oppaistamme! Useat vaelluskengät voidaan myös uudelleenpohjata, mikäli tarve vaatii.

    Vaelluskenkien huolto »

    Lue lisää

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite